Svet živali

Kdo je z nami

Trenutno forum pregleduje 4 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 4 gostov :: 1 Bot

Noben


[ View the whole list ]


Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 136, dne Čet Avg 03 2017, 04:52

Latest topics

» Nemški kratkodlaki ptičar iz psarne "Kralj" lova
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...

» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*

» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy

» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...

» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček

» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let

» Valižanski ovčar, Corgi
Ned Mar 06 2016, 11:04 by Zveplanova

» Nemški ovčar leglo
Ned Feb 28 2016, 23:35 by Niann

» BASENJI leglo 2015/16
Ned Feb 28 2016, 19:48 by Tisa

Naši prijatelji















    Riba na suhem

    Share
    avatar
    Ingrid*
    Moderator
    Moderator

    Female Število prispevkov : 2188

    Riba na suhem

    Objavlja by Ingrid* on Pon Mar 26 2012, 23:37

    Pomembno: Ribo skrbno očistite vseh kosti. Če se kužku vendarle zatakne kaka pozabljena kost v grlu, mu hitro potisnite v gobček kos masla ali margarine, in koščica bo povsej vrjetnosti zdrsnila po grlu navzdol.

    Ribji potpuri
    200g slanika
    100 g skuše
    2 korenčka
    150 g ostriževega fileja


    Slanika in skušo skuhajte v malo vode in jima skrbno odstranite kosti. Nato ju skupaj s korenjem zmeljite v mešalniku. Ostrižev file na hitro popecite in ga primešajte preostalim sestavinam.

    vir

    Riba z rižem in zelenjavo
    1 velika ribja kost
    1/2 skodelice riža
    1/2 l vode
    2 korenčka
    2 stroka česna
    1/4 zelene
    1 krompir
    250 g ostriževega fileja

    Kosti in riž kuhajte v vodi približno dvajset minut. Surovo zelenjavo in krompir zmeljite v mešalniku in primešajtte rižu. Surov ostrižev file na grobo razkosajte in ga prav tako primešajte rižu. Mešaniico na hitro pogrejte, pustite, da se pohladi in jo postrezite. Po obedu pa pustite kužka, da po mili volji gloda kost (;

    Slanik z jetrno klobasico na črnem kruhu
    1 slanik
    jeterna klobasica
    1 rezina črnega kruha


    Slanika na hitro pokuhajte (približno pet minut), ga očistite kosti in zmečkajte z vilicami. Pomešajte z jetrno klobasico in na debelo namažite po svežem črnem kruhu.

    Vir besedila je knjiga Domača Pasja Kuharica


    _______________________
    avatar
    love
    Pes
    Pes

    Female Starost : 20
    Kraj : Mirna Peč
    Število prispevkov : 1995

    Re: Riba na suhem

    Objavlja by love on Tor Maj 22 2012, 18:20

    Mmmm, to bi pa še jaz jedla jezik Hec, hec smeeh

    Tolele bom jz probala enkrat med počitnicami kar ne bom v Turčiji in na morju probat naredit za Pupo nasmejan

      Danes je Pon Dec 17 2018, 01:35