Svet živali

Join the forum, it's quick and easy

Svet živali

Svet živali

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Najlepši del našega sveta.

Kdo je z nami

Trenutno forum pregleduje 24 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 24 gostov :: 2 Bots

Noben

[ View the whole list ]

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11

Latest topics

» Nemški kratkodlaki ptičar iz psarne "Kralj" lova
Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) EmptySre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...

» Ameriški akita
Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) EmptySob Jul 16 2016, 14:42 by bella*

» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) EmptyTor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy

» Leglo Angleških koker španjelov
Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) EmptyČet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...

» Kužki iščejo dom
Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) EmptySob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček

» Vprašanja
Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) EmptyČet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let

» Valižanski ovčar, Corgi
Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) EmptyNed Mar 06 2016, 11:04 by Zveplanova

» Nemški ovčar leglo
Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) EmptyNed Feb 28 2016, 23:35 by Niann

» BASENJI leglo 2015/16
Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) EmptyNed Feb 28 2016, 19:48 by Tisa

+11
* Eva *
Animal_Lover
anna <3
Klarchy*
Pia Caroline
burekdealer
Tisa
teya
Eva
Evva
Eva.
15 posters

Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata)

Eva.
    Eva.
    Tiger
    Tiger

Female Starost : 27
    Kraj : Drulovka, Kranj
    Število prispevkov : 4292

Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) Empty Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata)

Objavlja by Eva. Pet Jan 14 2011, 23:03

AMERIŠKI RDEČI GOŽ Corn snake

Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) Lst-kaa
    vir

Ameriški rdeči gož spada v družino gožev in je najpogosteje prva izbira začetnikov v hobiju. Prepoznamo ga po značilnem vzorcu. Vrsta je dokaj miroljubna in ni preveč občutljiva za stres.

DOMOVINA: v naravi živi na jugu in zahodu ZDA ter severni Mehiki.

ŽIVLJENSKI PROSTOR: Pogosto jo najdemo v borovih gozdovih in žitnih poljih, zaide tudi v bližino človeka.

VELIKOST: Kača doseže dolžino med 150 in 180 centimetri.

ŽIVLJENSKA DOBA: Življenjska doba ameriškega rdečega goža se giblje med 15 in 25 let.

PREHRANA: Mladičke hranimo z enodnevnimi mišjimi mladički, odrasle živali hranmo z glodavci, občasno ponudimo ptico. V naravi se prehranjujejo tudi s kuščarji, jajci in dvoživkami.

BIVALNI POGOJI

TERARIJ (velikost):
    Najmanj 100 x 40 x 40 za tri kače, namestimo ustrezno veliko posodo z vodo, ter kakšne veje za plezanje, čeprav ne plezajo veliko.

terarij "Explora 110" (povezava v e-trgovino)

PODLAGA:
    Za podlago lahko uporabimo šoto ali lubje, saj ni nevarnosti za nastanek težav ob morebitnem zaužitju. Izogibajmo se pesku.

TEMPERATURA:
    Dnevna temperatura naj se giblje od 25-30°C, pod grelno lučko pa naj temperatura ne preseže 40°C.

VLAGA:
    Terarij naj bo bolj suh, kot vlažen. Med levitvijo lahko vlažnost povečamo. V ta nemen namestimo "vlažno skrivališče" z vlažno šoto ali mahom, kamor se žival lahko zateče med levitvijo.

OSVETLITEV:
    Čas osvetlitve naj bo 12 ur, luč naj nikoli ne bo stalno prižgana, da se izognemo nepotrebnemu stresu.

vir: Mr. Pet

Mi k smo bli zdele na taboru je bil tm en ta Ameriški rdeči gož k mu je blo ime Marko. In je biu tak cukr.. ljubezen
    Pa tok je biu lep.. ljubezen
    Jst bi mela kačo takoj doma (tega rdečega goža, al pa mlečno kačo. ljubezen ) sam k bi jo mogla z miškami hrant..
    No mogoče pa kdaj.. happy
    Bom enga naštimala da bi dou tistkrat enkrat na mesec miško, pa jst ne bi gledala.. jezik
    Evva
    Evva
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Female Kraj : Ljubljana
    Število prispevkov : 67

Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) Empty Re: Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata)

Objavlja by Evva Pet Jan 14 2011, 23:46

Jaz imam tegale gožka. Miške kupim zmrznjene v kakšni trgovini za živali potem pa mu jih doma odtajam, tako da ne je živih.
    Eva.
    Eva.
    Tiger
    Tiger

Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) Empty Re: Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata)

Objavlja by Eva. Sob Jan 15 2011, 01:16

O hudo..! Waaaau
    Deej mi ga.!! happy
    Heec.. jezik
    Res pa deej kkšno slikco.. jezik
    Aha dobr da vem.. nasmejan
    Sam eni so tko "zbirčni/navajeni" da ne jejo mrtvih ampak sam žive..
    No še eno upanje veeč.. happy
    Sam k bojo zih doma maaš preveč žvali že..
    Pol pa še, da ne mormo met kače doma ker je ne vem kva.. nasmejan

Aja še neki..
    A se pusti po rokah vlačt pa božat..?
    Kr to je men took ušeč.. ljubezen
    Aja pa a ga ti enkrat na mesec hranš al bl pogost..? (tm k smo bli mi ga enkrat na mesec)
    Eva
    Eva
    Mačka
    Mačka

Female Število prispevkov : 1059

Objavlja by Eva Sob Jan 15 2011, 13:50

Eva a res maš??
    Dej kakšno slikco gor!!
    teya
    Pes
    Pes

Število prispevkov : 3000

Objavlja by teya Sob Jan 15 2011, 13:57

Meni je pa z zamrznjenimi miškami še huje hraniti kot pa z živimi. Ker ne vem če tisti najprej ubijejo miške in jih potem zamrznejo, kolikor jaz vem jih kar žive zamrznejo nevem
    Eva.
    Eva.
    Tiger
    Tiger

Objavlja by Eva. Sob Jan 15 2011, 14:32

Men je pa bolš če zamrznjene daješ, kr sem enkrat gledala kuko kača miško ubije, k jo zadav in ji tko tiste rdeče učke vn izbul..
    Groza..
    Ne bi mogla tega gledat vsak mesec in bi raj zamrznjene kupvala..
    teya
    Pes
    Pes

Objavlja by teya Sob Jan 15 2011, 15:12

Meni ne gre toliko za to, kako izgleda ampak kje žival manj trpi. Mislim da manj trpi če jo kača sama ubije, ker če jo živo zmrznejo (po moje da ne umrejo kar takoj ko jih dajjo v zamrzovalnik ali kje že zamrzujejo) roll
    Eva.
    Eva.
    Tiger
    Tiger

Objavlja by Eva. Sob Jan 15 2011, 15:27

Sej pomoje, da jih ne zamrznejo žive..
    teya
    Pes
    Pes

Objavlja by teya Sob Jan 15 2011, 15:36

Po moje da pa jih. Itak je že vsaka proizvodnja tako usrana in se večini proizvajalcem hrane j*** za živali roll . No ne vem, to bi moral kdo ki hrani z zamrznjenimi miškami povedati če se kje kaj vidi če je ubita ali ni sramežljiv
    Tisa
    Tisa
    Pes
    Pes

Female Starost : 37
    Kraj : Ljubljana
    Število prispevkov : 2119

Objavlja by Tisa Ned Jan 16 2011, 01:46

Miši se pred zamrznitvijo zaplini. Se pravi se jih ubije s plinom. wink
    Mislim pa da ne pri eni metodi ne pri drugi, ne trpijo ne vem koliko. Miš namreč ko jo kača prime in začne stiskat pade v šok in dejansko ne čuti bolečine. wink
    teya
    Pes
    Pes

Objavlja by teya Ned Jan 16 2011, 11:40

Aha, hvala za pojasnilo wink
    Eva.
    Eva.
    Tiger
    Tiger

Objavlja by Eva. Ned Jan 16 2011, 22:43

Hvala za pojasnilo.. happy
    Evva
    Evva
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by Evva Ned Jan 16 2011, 22:59

Fotke: https://www.facebook.com/album.php?aid=2025819&id=1003922392&l=cb35581f97
    In če kupiš takšnega, ki ga že od majhnega z mrtvimi mišmi hranijo ni nikakršnega problema, ker jih je. So pa zmrznjenje miši boljše zato ker ne prenašajo salmonele.
    Eva.
    Eva.
    Tiger
    Tiger

Objavlja by Eva. Pon Jan 17 2011, 00:30

Super pol.. jezik
    Ja saj ravno to.
    Moraš dobit enega, ki jih hrani z zamrznjenimi ali pa mu posebej naročit naj ga z zamrznjenimi hrani.. nasmejan

ful je luštkan ljubezen ljubezen
    Takoj bi ga mela doma.. ljubezen
    Pa ful ma hud ime.. nasmejan
    burekdealer
    burekdealer
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Število prispevkov : 3

Objavlja by burekdealer Sre Feb 23 2011, 14:56

Kje pa se da dobit/kupit kakšnega ameriškega r. goža? :)
    Tisa
    Tisa
    Pes
    Pes

Female Starost : 37
    Število prispevkov : 2119

Objavlja by Tisa Sre Feb 23 2011, 16:17

"Vzrediteljev" mislim da je kar nekaj v Sloveniji. Malo pobrskajte po internetu. Tudi na Bolhi so pogosto oglasi. wink
    Evva
    Evva
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by Evva Sre Feb 23 2011, 21:52

Če koga zanima jaz trenutno prodajam en manjši terari
    burekdealer
    burekdealer
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by burekdealer Čet Feb 24 2011, 12:14

Aha, sem pogledal hvala. nasmejan
    Pa še nekaj me zanima... koliko velik terarij mora bit za samo 1 kačo? Nočem zdaj zapravi nekaj 300 evrov, samo zaradi ene škatle narejene iz stekla... happy
    Evva
    Evva
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by Evva Čet Feb 24 2011, 17:35

Jaz prodajam terarij velik 45x45x45 za 60evrov, jaz sem ga imela eno leto za mojega goža, sedaj pa ima večjega. Ko sem ga dobila je bil star dve leti, torej če misliš vzeti mladička bi bil sigurno za kako leto ali dve vredu.
    Pia Caroline
    Pia Caroline
    Mačka
    Mačka

Število prispevkov : 1167

Objavlja by Pia Caroline Čet Feb 24 2011, 19:50

Iiii, lušni teli goži! Sam jst se spomnem, ke je bla v Lublani ena razstava kač in sem gledala kuko kača je miš. Stara sem bla pa ene 8 in sem se tam cmerala. In pol so mel tam delavnice in so vsi delal kače iz gline, jst sem delala pa miš. jezik vesel
    burekdealer
    burekdealer
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by burekdealer Čet Feb 24 2011, 22:05

A potem pravite, da je pomembno, da daš mlajšo kačo v manjši terarij? nasmejan
    Kaj bi bilo če bi jo dal pa v večjega, takega za odraslo kačo? :)
    Ful sem firbčen. jezik
    Klarchy*
    Klarchy*
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Kraj : Maribor
    Število prispevkov : 207

Objavlja by Klarchy* Sob Jun 25 2011, 14:35

mi mamo doma tegale goža. ZA jest mu pa dajemo kurje meso. Tako, da ni treba mišk mučit. Tega je pa navajena jest že od malega :)
    anna <3
    anna <3
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 25
    Število prispevkov : 1200

Objavlja by anna <3 Sre Jun 29 2011, 21:17

Tale gož je res super jaz bi ga imela ker je zmrznjene miši!!!
    In mu ni treba dajati živih!! vesel
    Animal_Lover
    Animal_Lover
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 24
    Število prispevkov : 1359

Objavlja by Animal_Lover Tor Dec 20 2011, 12:35

Klarchy*:Daj kakšno slikico gor!!!
    Klarchy*
    Klarchy*
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Kraj : Maribor
    Število prispevkov : 207

Objavlja by Klarchy* Tor Dec 20 2011, 16:33

Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) P9241996
    Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) P2062778
    Ameriški rdeči gož (Elaphe guttata guttata) P2172978

Sponsored content

Objavlja by Sponsored content

Danes je Sob Nov 23 2024, 23:22