Svet živali

Join the forum, it's quick and easy

Svet živali

Svet živali

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Najlepši del našega sveta.

Kdo je z nami

Trenutno forum pregleduje 9 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 9 gostov :: 2 Bots

Noben

[ View the whole list ]

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11

Latest topics

» Nemški kratkodlaki ptičar iz psarne "Kralj" lova
Psarne - Page 2 EmptySre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...

» Ameriški akita
Psarne - Page 2 EmptySob Jul 16 2016, 14:42 by bella*

» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Psarne - Page 2 EmptyTor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy

» Leglo Angleških koker španjelov
Psarne - Page 2 EmptyČet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...

» Kužki iščejo dom
Psarne - Page 2 EmptySob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček

» Vprašanja
Psarne - Page 2 EmptyČet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let

» Valižanski ovčar, Corgi
Psarne - Page 2 EmptyNed Mar 06 2016, 11:04 by Zveplanova

» Nemški ovčar leglo
Psarne - Page 2 EmptyNed Feb 28 2016, 23:35 by Niann

» BASENJI leglo 2015/16
Psarne - Page 2 EmptyNed Feb 28 2016, 19:48 by Tisa

+58
Tia&Nelly
Natalchy
Nika.
Neja.
rox.
Maly
euč.17
Kim<3
zoe
Miška
The_Wanted
Evangelynne
Animal_Lover
katt.
love
katja100
Border_Collie *-*
Alex
Hana*
Anja&Dona
Majaa.
Colliny
Pikolina
Petra.
katiiii
Shelly
Eva.
beardie
...Ira <3...
talupu
Diana.
Niann
Dog lover.<3.
Iza
Tjaša*
Ingrid*
Eva
Urška*
Lisa
Princess^^
*Lanchy*
aramatbaja
ema.
Alessa.
anna.
airedalka rebeka10
Valentina
Lana
Tisa
Maja
yaya
Vida
teya
Urška
emcHiii.
nezzek
Anja
Katk.
62 posters

Psarne

Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Female Kraj : Ljubljana
    Število prispevkov : 8369

Psarne - Page 2 Empty Re: Psarne

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 09:33

Men so u glave full luškani,ampak men majo preveč dlake,pa prekratke noge :)

Meni je imenitna avstralka Ginny

KLIK (njena spletna stran)
    Vida
    Vida
    Pes
    Pes

Female Starost : 28
    Kraj : Škofja Loka
    Število prispevkov : 1931

Objavlja by Vida Sre Sep 09 2009, 14:54

Anja je napisal/a:Men so u glave full luškani,ampak men majo preveč dlake,pa prekratke noge :)

Meni je imenitna avstralka Ginny

KLIK (njena spletna stran)
    ja ona je pa res ful lepa ljubezen
    u bistvu mau spuminja na borderja nasmejan
    nezzek
    nezzek
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Female Starost : 30
    Kraj : Šuica pri Dobrovi
    Število prispevkov : 351

Objavlja by nezzek Sre Sep 09 2009, 15:52

Točno to! Delovne linije so si zelo podobne med sabo. Borderji so enaki avstralcu in obratno.. zelo jezen
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 15:58

Sej so australci iz psarne alpine river tut razstavni,pa so podobni razstavnim medvedkastim borderjem roll
    Urška
    Urška
    Tiger
    Tiger

Kraj : Novo mesto
    Število prispevkov : 4288

Objavlja by Urška Sre Sep 09 2009, 15:59

in?
    Psi delovnih linij so bili vzrejeni za delo, in kaj, misliš da se je kmet pritoževal čez borderja ker je podoben avstralcu iz sosednje kmetije? Te pse so imeli (in imajo) za delo in izgled psa tukaj nima pomembne vloge oz. je sploh nima. Tudi danes, če ne misliš razstavljat ampak delati s psom, si vzemi delovca ki so vsaj po mojem mnenju bolj borderski, kot pa ti razstavni medvedki, ki imajo ponekod tudi pokvarjen karakter, beri - karakter novofundlandca, ne pa borderja. Sploh pa tako aktivno pasmo kot je border, psihično uničiš z rastave. (sploh če hodiš redno in se s takim psom športno ne ukvarjaš)
    Moje mnenje. wink

Nazadnje urejal/a Urška Sre Sep 09 2009, 16:01; skupaj popravljeno 1 krat
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 16:00

Urška je napisal/a:in?
    Psi delovnih linij so bili vzrejeni za delo, in kaj, misliš da se je kmet pritoževal čez borderja ker je podoben avstralcu iz sosednje kmetije? Te pse so imeli (in imajo) za delo in izgled psa tukaj nima pomembne vloge oz. je sploh nima. Tudi danes, če ne misliš razstavljat ampak delati s psom, si vzemi delovca ki so vsaj po mojem mnenju bolj borderski, kot pa ti razstavni medvedki, ki imajo ponekod tudi pokvarjen karakter, beri - karakter novofundlandca, ne pa borderja. Sploh pa tako aktivno pasmo kot je border, psihično uničiš z rastavi. (sploh če hodiš redno)
    Moje mnenje. wink

Moje mnenje je enako :)
    Borderji res niso ravno za na razstave wink To si dobr zapisala :) wink
    yaya
    yaya
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Število prispevkov : 372

Objavlja by yaya Sre Sep 09 2009, 16:46

zame bi bil popoln pes po izgledu dokaj razstaven in po karakterju delavec. najraje bi imela psa mešanico delavne in razstavne linije wink taki mi najbolj potegnejo :)
    Katk.
    Katk.
    Admin
    Admin

Kraj : Okolica Ljubljane
    Število prispevkov : 4642

Objavlja by Katk. Sre Sep 09 2009, 18:13

Khm, Ema, men je tista psarna res grozna, kaj pa bo tista lastnica s tolko borderji?
    Prvi na tvoji sliki je res KRASEEN in večina je lepih (no, tale od Neže mi edino ni, jst sm pristaš borderjeu s krajšo dlako, ne črno belih, pa dolgimi nogami, sepravi delounih wink ), ampak bi 1000x rajši vzela od vzreditelja, ki ima npr 2 borderja, kot pa od tistega, ki jih ima 15 zmeden
    Kako se pa ukvarja z vsemi? zmeden kaj?
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 18:15

Take psarne gojijo pse.. Zato jih majo tok velik.. No,nevem če vse,ampak po večini se gre takim za denar wink
    Katk.
    Katk.
    Admin
    Admin

Objavlja by Katk. Sre Sep 09 2009, 18:15

Vem, ja. Sej rauno zato nevem
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 18:31

ii pa Ivanina Gra je tut iz tukej Waaaau Waaaau
    Katk.
    Katk.
    Admin
    Admin

Objavlja by Katk. Sre Sep 09 2009, 18:36

O noro kok so hudi! Waaaau Waaaau Waaaau Waaaau Waaaau kiss žvižgač
    Samo spet jih je tri tisoč nevem
    nezzek
    nezzek
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by nezzek Sre Sep 09 2009, 18:59

Razstaven avstralc niti malo ni podoben borderju (razstavnemu)!! Se vidi, da gledate samo površinsko in se v psa sploh ne poglobite.. jezen
    1. Razlika je v glavi, ki je pri Avstralcu bistveno močnejša kot pri borderju, ušesa so drugačna in jih drugače nosijo.
    2.Rep je drugačen.
    3.Konstitucijsko so podobni nikakor pa ne enaki!! wink Avstralci so bistveno močnejši od borderjev.
    5. Gibanje je popolnoma drugačno.
    ...

In karakterno so borderji na razstavah skoraj(!) enaki. Veliko jih dela na free, kar pomeni, da so s psom morali prav tako delati, da se je naučil tega "trikca". Mora poznati govorico handlarja in na ukaz oz. iz govorice telesa premakniti tačko bolj nazaj, ali pa levo,.. To pa še ne pomeni, da pes, ki se drugače razstavlja, ne mora tekmovat na agilitiju.. jezik Res je, da ni tako hiter kot delovni ampak saj če tako pomisliš.. delovni nikakor ni za družino z majhnimi otroci. Medtem ko bi lahko razstavni čisto lepo pasal tja. Ker karakterno ni tako hiperaktiven kot delovni (razstavni - vaše mnenje - šel v skrajnost pri dlaki, moje mnenje pa je da je delovni šel v skrajnost pri karakterju..). Zato si to pasmo lahko le redko kdo privošči.. dajte no, saj nimamo vsi 100h na dan časa, da jih bomo namenili samo psu.. Takih je malo.

Enaka zgodba je z avstralci..

Pa ne me razumet narobe (ker večina me je..)! Nimam nič proti delovnim linijam, samo meni NE potegnejo in zame NISO pravi predstavniki pasme, prav tako kot za vas niso pravi predstavniki pasme razstavni psi. Vprašanje (ki pa je na mestu!) pa je, kaj določa standard..? kaj?

Katk. psarne imajo veliko psov ker..
    1. to počnejo za denar in se s tem ukvarjajo profesionalno (torej je to kot njihova služba wink ).
    2. Imajo veliko starih psov, ter njihove potomce, ki bodo/nadaljujejo vzrejo
    3. Nekateri dajo na svoje spletke vse pse iz svoje vzreje.. :)
    4. Lahko, da je večina psov (perspektivnih) v solastništvu, ker so mišljeni za nadaljno vzrejo..
    ..
    yaya
    yaya
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by yaya Sre Sep 09 2009, 19:38

saj zato-karakter bi jaz "mešanca" med tema dvema linijama, to se pravi ravnotako delaven pes z milejšim karakterjem. :) je res, da jjih je malo takih, ki se lahko po cele dneve ukvarjajo s psom, jaz že nisem med njimi in prav zato ne bi uzela delavnega psa, ker se zavedam odgovornosti, ki jo prinese tak pes (saj kateri je pa ne prinese). razstavni so pa spet po svoje čisto drugačni od delavnih in ga tudi ne bi imela. tako, da ostajam pri mišljenju, da bom imela predstavnika mešanih linij.

PS: Ginny je tudi iz mešanih linji kajne? sramežljiv
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 19:40

nezzek je napisal/a:Razstaven avstralc niti malo ni podoben borderju (razstavnemu)!! Se vidi, da gledate samo površinsko in se v psa sploh ne poglobite.. jezen
    1. Razlika je v glavi, ki je pri Avstralcu bistveno močnejša kot pri borderju, ušesa so drugačna in jih drugače nosijo.
    2.Rep je drugačen.
    3.Konstitucijsko so podobni nikakor pa ne enaki!! wink Avstralci so bistveno močnejši od borderjev.
    5. Gibanje je popolnoma drugačno.
    ...

In karakterno so borderji na razstavah skoraj(!) enaki. Veliko jih dela na free, kar pomeni, da so s psom morali prav tako delati, da se je naučil tega "trikca". Mora poznati govorico handlarja in na ukaz oz. iz govorice telesa premakniti tačko bolj nazaj, ali pa levo,.. To pa še ne pomeni, da pes, ki se drugače razstavlja, ne mora tekmovat na agilitiju.. jezik Res je, da ni tako hiter kot delovni ampak saj če tako pomisliš.. delovni nikakor ni za družino z majhnimi otroci. Medtem ko bi lahko razstavni čisto lepo pasal tja. Ker karakterno ni tako hiperaktiven kot delovni (razstavni - vaše mnenje - šel v skrajnost pri dlaki, moje mnenje pa je da je delovni šel v skrajnost pri karakterju..). Zato si to pasmo lahko le redko kdo privošči.. dajte no, saj nimamo vsi 100h na dan časa, da jih bomo namenili samo psu.. Takih je malo.

Enaka zgodba je z avstralci..

Pa ne me razumet narobe (ker večina me je..)! Nimam nič proti delovnim linijam, samo meni NE potegnejo in zame NISO pravi predstavniki pasme, prav tako kot za vas niso pravi predstavniki pasme razstavni psi. Vprašanje (ki pa je na mestu!) pa je, kaj določa standard..? kaj?

Katk. psarne imajo veliko psov ker..
    1. to počnejo za denar in se s tem ukvarjajo profesionalno (torej je to kot njihova služba wink ).
    2. Imajo veliko starih psov, ter njihove potomce, ki bodo/nadaljujejo vzrejo
    3. Nekateri dajo na svoje spletke vse pse iz svoje vzreje.. :)
    4. Lahko, da je večina psov (perspektivnih) v solastništvu, ker so mišljeni za nadaljno vzrejo..
    ..

No ja,vsak ima svoj okus roll
    Ti ko se recimo ukvarjaš z razstavami,gledaš na razstavne linije,mi ko pa se bl z agilitiyem ukvarjamo,gledamo na delavne linije :)

Si pa zelo dobr opisala,zakaj imajo v psarnah tok psou. Sploh nism pomisnla,da bi mel lahko tut solastniške, in pa starejše pse..
    Pa sm šla letnice gledat.. Zdej mi je jasno,hvala jezik :)
    nezzek
    nezzek
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by nezzek Sre Sep 09 2009, 19:50

Ja sem že toliko psarn pregledala, da sem pogruntala sama kako je s tem wink Ni za kaj :)
    Poznam psarno iz nemčje, kjer lastnica vzreja že zeloo dolgo časa.. ima 40 psov in za vse kuha, nima briketov! zmeden Seveda je že v pokoju in nima službe, zato si kaj takega lahko privošči. Psi so pa izredno dobre kvalitete. :) Ima pa seveda pomočnike wink

Ja saj to pravim. Pa sem tudi sama agilitašica mi je vseeno primarij to, da je pes razstavne kvalitete.
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 19:52

uaaau,kr vsem kuhaa Waaaau
    To je pa res dobra vzreditelca Waaaau
    Hudo Waaaau
    Urška
    Urška
    Tiger
    Tiger

Objavlja by Urška Sre Sep 09 2009, 20:10

Anja ja, Alenova psarna Mawlch je zakon!
    Ima pa veliko psov v solastništvu, ki so objavljeni na strani, torej da ne živijo pri njemu. Poleg tega pa pase ovce z njimi in nasploh veliko dela z njimi, tako da mene ne moti da ima toliko psov, ker vem da se ogromno ukvarja z njimi.

Ne, Sivlina Bi ni iz te psarne. Ona je iz Italije, psarna Beck`s hill. Ima pa ta Alen polsestro od mame od Bi (valery) in je tudi večkrat paril s očetom od Bi, tako da je večina njegovi mladičkov v sorodu z Bi. :)
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 20:11

Napisala sm Bu smeeh
    Ta pa je iz tukej,ne? nevem Al sm jst spet zabluzila? smeeh

Ja,fino,lepi psi so tukej! Waaaau smeeh
    Katk.
    Katk.
    Admin
    Admin

Objavlja by Katk. Sre Sep 09 2009, 20:13

Uf, šjuh potem smeeh sramežljiv
    nezzek
    nezzek
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by nezzek Sre Sep 09 2009, 20:17

Anja je napisal/a:uaaau,kr vsem kuhaa Waaaau
    To je pa res dobra vzreditelca Waaaau
    Hudo Waaaau

jap :)
    Kennel Vom Schloss Hellenstein
    Tudi se mi zdi zeloo fer od nje,da je povedala, da se je njena zlata psica sparila z barvastim (torej je ušla iz svojega ograjenega prostora k samcu in se sparila.. jezik ) kar je pri kokrih prepovedana kombinacija. Dala je slikice mladičkov na net in vsi smo lahko videli kako so se barve razporedile (zlati kužki z belimi pikicami in pegicami po celem telesu kar je prepovedano). Prodala jih je za zelo nizko ceno, samo toliko, da je povrnila stroške veterinarja.. wink So pa krasni predstaniki pasme kar se telesa tiče.. samo barva je prepovedana. smeeh
    Medtem ko nekateri take mladičke samo prodajo v pet in ne povejo da se je to zgodilo.. roll
    Urška
    Urška
    Tiger
    Tiger

Objavlja by Urška Sre Sep 09 2009, 20:19

Anja upss. sramežljiv
    Am.. Bu tudi ni od tu smeeh
    Ona je iz psarne; Granting Pleasure, ki pa ne vzreja pse. Sicer pa za nas itak ni šans da bi sploh dobili mladička iz tiste psarne, ker so res profi za agility in še Silvia je imela zadnja izbira mladička v leglu, pa so vedeli kaj je!!! Je pa ona sestrica od Fetcha (zadnji pes ki sm prilepila sliko) in je torej teta od Bi. :)

Bom pa sama najverjetneje vzela v psarni Mawlch ali pa Beck`s Hill, če bodo kaj parili. Tako da dobim najverjetneje črno-belega ali pa trikolorja. :)
    Nameravam poslati mail Beck´s hillsom, pa si rezerviram psa, če bodo dali. :)
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 20:24

uaau,ni velik takih vzrediteljev Waaaau
    Pa še lepe pse ma ljubezen

Urška,kako pa to da si ga boš tok prej rezervirala?
    Kaj boš pa napisala? Waaaau
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Objavlja by Anja Sre Sep 09 2009, 20:26

Urška,fajn psarno si si zbrala Waaaau
    Men majo fajn postave Waaaau
    Je kakšen pes v Sloveniji iz tam? :)
    yaya
    yaya
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by yaya Sre Sep 09 2009, 20:28

Waaaau urška, kdaj ga pa misleš met? borderja mislm :)

Sponsored content

Objavlja by Sponsored content

Danes je Sob Nov 23 2024, 11:43