Meni je imenitna avstralka Ginny
KLIK (njena spletna stran)
Trenutno forum pregleduje 9 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 9 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
ja ona je pa res ful lepaAnja je napisal/a:Men so u glave full luškani,ampak men majo preveč dlake,pa prekratke noge :)
Meni je imenitna avstralka Ginny
KLIK (njena spletna stran)
Urška je napisal/a:in?
Psi delovnih linij so bili vzrejeni za delo, in kaj, misliš da se je kmet pritoževal čez borderja ker je podoben avstralcu iz sosednje kmetije? Te pse so imeli (in imajo) za delo in izgled psa tukaj nima pomembne vloge oz. je sploh nima. Tudi danes, če ne misliš razstavljat ampak delati s psom, si vzemi delovca ki so vsaj po mojem mnenju bolj borderski, kot pa ti razstavni medvedki, ki imajo ponekod tudi pokvarjen karakter, beri - karakter novofundlandca, ne pa borderja. Sploh pa tako aktivno pasmo kot je border, psihično uničiš z rastavi. (sploh če hodiš redno)
Moje mnenje.
nezzek je napisal/a:Razstaven avstralc niti malo ni podoben borderju (razstavnemu)!! Se vidi, da gledate samo površinsko in se v psa sploh ne poglobite..
1. Razlika je v glavi, ki je pri Avstralcu bistveno močnejša kot pri borderju, ušesa so drugačna in jih drugače nosijo.
2.Rep je drugačen.
3.Konstitucijsko so podobni nikakor pa ne enaki!! Avstralci so bistveno močnejši od borderjev.
5. Gibanje je popolnoma drugačno.
...
In karakterno so borderji na razstavah skoraj(!) enaki. Veliko jih dela na free, kar pomeni, da so s psom morali prav tako delati, da se je naučil tega "trikca". Mora poznati govorico handlarja in na ukaz oz. iz govorice telesa premakniti tačko bolj nazaj, ali pa levo,.. To pa še ne pomeni, da pes, ki se drugače razstavlja, ne mora tekmovat na agilitiju.. Res je, da ni tako hiter kot delovni ampak saj če tako pomisliš.. delovni nikakor ni za družino z majhnimi otroci. Medtem ko bi lahko razstavni čisto lepo pasal tja. Ker karakterno ni tako hiperaktiven kot delovni (razstavni - vaše mnenje - šel v skrajnost pri dlaki, moje mnenje pa je da je delovni šel v skrajnost pri karakterju..). Zato si to pasmo lahko le redko kdo privošči.. dajte no, saj nimamo vsi 100h na dan časa, da jih bomo namenili samo psu.. Takih je malo.
Enaka zgodba je z avstralci..
Pa ne me razumet narobe (ker večina me je..)! Nimam nič proti delovnim linijam, samo meni NE potegnejo in zame NISO pravi predstavniki pasme, prav tako kot za vas niso pravi predstavniki pasme razstavni psi. Vprašanje (ki pa je na mestu!) pa je, kaj določa standard..?
Katk. psarne imajo veliko psov ker..
1. to počnejo za denar in se s tem ukvarjajo profesionalno (torej je to kot njihova služba ).
2. Imajo veliko starih psov, ter njihove potomce, ki bodo/nadaljujejo vzrejo
3. Nekateri dajo na svoje spletke vse pse iz svoje vzreje.. :)
4. Lahko, da je večina psov (perspektivnih) v solastništvu, ker so mišljeni za nadaljno vzrejo..
..
Anja je napisal/a:uaaau,kr vsem kuhaa
To je pa res dobra vzreditelca
Hudo
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom