Po moje je že kr vsak dan k vzreditleju hodo, pa ga pri šestih tednih začel slalom učit hehehe, budalo.
Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 55 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 55 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+58
Sissika
*Aida*
Lucky_One
MašaAba
e.v.a
samanta
LaraMuri
Lena_Horses
Kim<3
Polly
The_Wanted
Hana*
Nika.
Border_Collie *-*
Kelly 097
*živa*
nejcka
Maly
euč.17
katiiii
Neja.
teya
Tjaša*
bordercolliefan
love
jana.
freak kaja
Alex
leja557
Eva.
rox.
Colliny
Anja&Dona
Lin
Evangelynne
Miška
Ingrid*
5rca
Ani
Katka in Dancer
Tisa
talupu
airedalka rebeka10
yaya
Iza
Lana
Pokica
Vida
Nala4ever
Maja
emcHiii.
larčyka
EucH
Urška
Maša
Špela
Anja
Katk.
62 posters
Agility
Colliny- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2106
- Post n°151
Re: Agility
Katastrofa...
Po moje je že kr vsak dan k vzreditleju hodo, pa ga pri šestih tednih začel slalom učit hehehe, budalo.
Alex- Moderator
- Starost : 28
Kraj : Maribor
Število prispevkov : 1973
- Post n°152
Če sploh vzreditelj to ve... Če bi bla jas vzreditelca mu pesa tokoj vzamem. Majkemi.
Colliny- Moderator
- Post n°153
normaln vzreditelj bi to že nardil.
Tjaša*- Admin
- Število prispevkov : 2761
- Post n°154
Alex je napisal/a:Pa kake zamge, kako tekmovanje, če bo itak pesa prej zdravstveno uničil?!?!?!?!?
Vem, mišljeno je bilo razmišljanje tega debila.
Pa tole je meni fuuuul prehitro: https://youtu.be/5dEw2ptiPbE
Alex- Moderator
- Post n°155
O groza no... Smrkla mala...
Ingrid*- Moderator
- Število prispevkov : 2188
- Post n°156
Tjaša* je napisal/a:Alex je napisal/a:Pa kake zamge, kako tekmovanje, če bo itak pesa prej zdravstveno uničil?!?!?!?!?
Agree.
Mladič niti neve kaj dela na deski, pumoje.
Alex- Moderator
- Post n°157
Ingrid* je napisal/a:Tjaša* je napisal/a:Alex je napisal/a:Pa kake zamge, kako tekmovanje, če bo itak pesa prej zdravstveno uničil?!?!?!?!?
Agree.
Sej neve... Upam,da ne nameravajo nardit istega sranja, kot oni debil...
Tjaša*- Admin
- Število prispevkov : 2761
- Post n°158
Alex je napisal/a:Ingrid* je napisal/a:Tjaša* je napisal/a:Alex je napisal/a:Pa kake zamge, kako tekmovanje, če bo itak pesa prej zdravstveno uničil?!?!?!?!?
Agree.
Psička je zdaj nažalost že pokojna, mislim da je v prometni nesreči nekaj blo.
Ingrid*- Moderator
- Število prispevkov : 2188
- Post n°159
Tjaša* je napisal/a:Alex je napisal/a:Ingrid* je napisal/a:Tjaša* je napisal/a:Alex je napisal/a:Pa kake zamge, kako tekmovanje, če bo itak pesa prej zdravstveno uničil?!?!?!?!?
Agree.
Ja res je. Drugače pa njena prva tekma pri 11 mescih...
Anja&Dona- Tiger
- Starost : 24
Število prispevkov : 3779
- Post n°161
Tjaša* je napisal/a:Alex je napisal/a:Ingrid* je napisal/a:Tjaša* je napisal/a:Alex je napisal/a:Pa kake zamge, kako tekmovanje, če bo itak pesa prej zdravstveno uničil?!?!?!?!?
Agree.
Omg resno ? : /
Lin- Mačka
- Starost : 26
Kraj : Kranj
Število prispevkov : 1092
- Post n°162
Nemoreš verjet, kako eni ljudje pretiravajo.
Res grozno..
Res grozno..
Alex- Moderator
- Post n°163
5rca je napisal/a:A ni to od Fibi sestra al neki podobnega?
PS: jap: http://www.bordercollies.nl/litter29/ewk8.shtml
Kak ji je ime? Nemorem iskat trenutno. ;$
bordercolliefan- Mačka
Kraj : Domžale
Število prispevkov : 1599
- Post n°164
Klicno je Abri.
Drugače pa Nice of you to come bye one or two,se mi zdi.
Alex- Moderator
- Post n°165
bordercolliefan je napisal/a:Klicno je Abri.
Aha se mi je zdelo, da je ta ja.
teya- Pes
- Starost : 27
Število prispevkov : 3000
- Post n°166
Mene zanima, če bi kaj škodilo moji Rini, če bi delale agillity?
Velika je 64 cm (+/- 1cm), težka pa tako na oko 35-40 kg (kaka kilica preveč). Ona ful rada skače tako, da sem pomislila, da bi kdja agi probale, drugače itak nisem mislila... Mislila sem delat doma kaj, pa mogoče kaj jaz vem čez kako 1 leto v KD (prej morama še najmanj začetni tečaj naredit in še marsikaj pri njenem obnašanju popravit, da bo sploh primerna za prave skupinske treninge in tekme), če ji bo všeč. In sedaj glede na to, da je tako velika in težka... A bi to kaj škodilo njenim kolkom, komolcem? Ali se ne rabim s tem obremenjevat?
Velika je 64 cm (+/- 1cm), težka pa tako na oko 35-40 kg (kaka kilica preveč). Ona ful rada skače tako, da sem pomislila, da bi kdja agi probale, drugače itak nisem mislila... Mislila sem delat doma kaj, pa mogoče kaj jaz vem čez kako 1 leto v KD (prej morama še najmanj začetni tečaj naredit in še marsikaj pri njenem obnašanju popravit, da bo sploh primerna za prave skupinske treninge in tekme), če ji bo všeč. In sedaj glede na to, da je tako velika in težka... A bi to kaj škodilo njenim kolkom, komolcem? Ali se ne rabim s tem obremenjevat?
Alex- Moderator
- Post n°167
Zdravstvo je seveda najbolj pomembno!
Koliko je Rina stara? Ima kakšne zdravstene probleme? Malo več prosim napiši. :)
Koliko je Rina stara? Ima kakšne zdravstene probleme? Malo več prosim napiši. :)
rox.- Pes
- Starost : 29
Število prispevkov : 2211
- Post n°168
Z nami je trenirala ena bernardinka (cca. 60kg pomoje), glavo je imela veliko, kot flo cela, pa ji je nekak šlo, sam bol slow motion varjanta, pa v tunel se je komaj spravla. Mislim, pa da je imela ovire na medium in ne na large.
Colliny- Moderator
- Post n°169
Če je zdravstveno vse ok z njo in če se je telesno že povsem razvila, potem po moje da ne bi blo nič narobe, če bi začele delat agility. Pa najprej naj skače v mediumu, če boš vidla, da je primerno, lahko tudi višje. Obremenjavala je ne boš, če palca ne bo previsoko in če ne boš pretiravala. V largu pa na "home made" progi boljše da nikoli ne skače. V tunel se itak bo spravla, za ostale ovire pa mislim, da itak ni problema.
Samo res pazi, da ne boš pretirava, tut za motivacijo se gre. pd začetka je dva krat po tri, štiri ponovitve več kot dovolj za preskoke.
Samo res pazi, da ne boš pretirava, tut za motivacijo se gre. pd začetka je dva krat po tri, štiri ponovitve več kot dovolj za preskoke.
Alex- Moderator
- Post n°170
Colliny je napisal/a:Če je zdravstveno vse ok z njo in če se je telesno že povsem razvila, potem po moje da ne bi blo nič narobe, če bi začele delat agility. Pa najprej naj skače v mediumu, če boš vidla, da je primerno, lahko tudi višje. Obremenjavala je ne boš, če palca ne bo previsoko in če ne boš pretiravala. V largu pa na "home made" progi boljše da nikoli ne skače. V tunel se itak bo spravla, za ostale ovire pa mislim, da itak ni problema.
Podpis pod tole in ja prosim lepo vse postopoma in ne pretiravaj. (:
teya- Pes
- Starost : 27
Število prispevkov : 3000
- Post n°171
Sedaj je stara že skoraj 14 mesecev. Zdravstvenih problemov nima nobenih.
Mene je malo strah, da bi bila preobremenjena od skakanja, če bi z njo trenirala agillity. Pač ona doma skače za žogo v luft (ene 3x na dan), pa včasih za frizbijem. Tudi na sprehodu če se le da skače čez potok (kar tako, za foro), tudi kake ovire si išče (npr. deblo). Ful rada skače. In pa ful nerodna je. Pa me je tudi glede tega strah, da bi si kaj naredila. Ona, ko se ji na sprehodu "zmeša" (brezglavo v krogih šprinta okoli mene navadno in ful hitro spreminja smeri in dela hitre gibe) jo vedno parkrat zabriše, sploh če je mokro. In jo tako zrola po tleh, da jo potem včasih noga nekaj časa boli in šepa . Tako da glede na to, kaka neroda je, me je malo strah da bi kje padla ob pristanku ali pa pri oni gugi (za most me ni strah) in bi si kaj naredila
Drugače pa pretiravat itak ne mislim . Pri njej itak pri ničemer ne moreš pretiravat, zna kar hitro motivacijo izgubit, če (pre)dolgo kaj delaš z njo
Mene je malo strah, da bi bila preobremenjena od skakanja, če bi z njo trenirala agillity. Pač ona doma skače za žogo v luft (ene 3x na dan), pa včasih za frizbijem. Tudi na sprehodu če se le da skače čez potok (kar tako, za foro), tudi kake ovire si išče (npr. deblo). Ful rada skače. In pa ful nerodna je. Pa me je tudi glede tega strah, da bi si kaj naredila. Ona, ko se ji na sprehodu "zmeša" (brezglavo v krogih šprinta okoli mene navadno in ful hitro spreminja smeri in dela hitre gibe) jo vedno parkrat zabriše, sploh če je mokro. In jo tako zrola po tleh, da jo potem včasih noga nekaj časa boli in šepa . Tako da glede na to, kaka neroda je, me je malo strah da bi kje padla ob pristanku ali pa pri oni gugi (za most me ni strah) in bi si kaj naredila
Drugače pa pretiravat itak ne mislim . Pri njej itak pri ničemer ne moreš pretiravat, zna kar hitro motivacijo izgubit, če (pre)dolgo kaj delaš z njo
Colliny- Moderator
- Post n°172
Komot ji za začetek lahko sama nardiš par preskokov in daš palce na višino za medium ;D Če nima nobenih problemov in če boš pazl, da ne bosta pretiravali, je lahko to zanjo samo dobro Če rada skače pa sploh.
Za gugo pa... tak ti bom rekla, dokler ne probaš, ne moreš vedet. Vse ovire se itak učijo postopoma in po moje bi se naučila normalno prit na gugo, čeprav je pa res, da če je večja in nerodna, bi kdaj ziher dol padla, ampak to ni neki big deal.
Za gugo pa... tak ti bom rekla, dokler ne probaš, ne moreš vedet. Vse ovire se itak učijo postopoma in po moje bi se naučila normalno prit na gugo, čeprav je pa res, da če je večja in nerodna, bi kdaj ziher dol padla, ampak to ni neki big deal.
Colliny- Moderator
- Post n°174
Tam okrog 35 - 40 cm od tal... ne vem točno, ampak tak nekje bo po moje čist ok ;D
Alex- Moderator
- Post n°175
Medium je do 42 al 43 cm.
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy