by LacenS Čet Dec 22 2011, 03:19
Pozdravljeni!
Sem študentka v Ljubljani(sicer sem iz štajerskega konca) in v prihodnjem letu načrtujem nakup psa-po juniju.
Psa bom imela v stanovanju, želim da je dokaj/precej aktiven, da bi me spremljal pri športnih aktivnostih(ter tudi malo za mojo motivacijo), da ni pretirano dominanten(prva izbira so mi bile npr. Argentinske doge, vendar se bojim da nisem sposobna pravilno vzgojit takšnega psa, ker če gre kaj narobe imaš potem "killing machine"), da ne izgublja pretirano dlake, da ni preveč zahteven za nego-dlaka(kot npr. kakšen Bernski planšar, Afganistanski hrt...)-pri šnavcerju sem pripravljena sprejet kompromis in ga po potrebi vozit na striženje, da se ne slini ter ne želim ravno miniaturne pasme. Seveda ga nameravam peljat v pasjo šolo in tudi kakšen Rally obedience ali Agility ni izključen. Ena izmed možnosti bi bila npr. kakšen Whippet, vendar so za moj okus nekoliko "prekrhki" in preobčutljivi ali kakšen ptičar-vendar je pri njih "problem" močan lovski nagon in tudi večina jih močno izgublja dlako.
Zdaj pa sem našla še Šnavcerje in se mi zdi, da bi bila standardna velikost ravno primerna.
Pa me zanima, če bi takšnemu psu moj življenjski slog ustrezal?
Bi bilo za psa preveč stresno, če bi bil čez teden z menoj v Ljubljani čez vikende pa bi hodil z menoj domov?
Katere so najpogostejše bolezni šnavcerjev? Koliko sem prebrala na spletu so dokaj zdrava pasma so pa nagnjeni h kolčni displaziji ter nekaterim drugim boleznim? Se lahko temu izogneš, če vzameš psa od zdravih staršev(in dobrega vzreditelja) ali kolčna displazija ni samo dedno pogojena?
So kakšne razlike med spoloma?
Ima kdo kakšne izkušnje s sterilizacijo ali kastracijo pri tej pasmi?-razmišljam v tej smeri, saj ne nameravam imeti mladičkov.(razen, da bi se slučajno izkazalo, da bi bilo škoda za pasmo, ker bi bil izjemne kvalitete-s tem da to je malo verjetno :))
Katerih vzrediteljev je več v Sloveniji? Za črne ali poper/sol?- saj bi mi bilo ljubše kupiti psa v Sloveniji
Hvala za pomoč!
Lep pozdrav
Nazadnje urejal/a LacenS Tor Jan 03 2012, 17:31; skupaj popravljeno 1 krat
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček