Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 27 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 27 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+11
5rca
Colliny
IDABELLA
Ani
ines97
katarina
anna <3
Vida
Eva.
Katka in Dancer
Evva
15 posters
Schapendoes - Ovčji koder
IDABELLA- Pikapolonica
- Število prispevkov : 2
- Post n°26
Re: Schapendoes - Ovčji koder
Pozdrav, schapiji so res krasni psi. Prijazni, učljivi, včasih lumpi,zvesti .....zame naj,naj.
Evva- Pikapolonica
- Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 67
- Post n°27
Mi smo naše leglo prestavili na pomlad/ poletje. In tudi samca smo zamenjali.
Glede karakterja, pa imajo pomoje samci veliko boljšega kot psice. In za agility so super če so tako majhni da pridejo v medium, takšnih se pa pri nas ne dobi. Tale psička je res dobra in je bila že parkrat na svetovnem https://www.youtube.com/watch?v=YkXmU0-7aYg&feature=related
Glede karakterja, pa imajo pomoje samci veliko boljšega kot psice. In za agility so super če so tako majhni da pridejo v medium, takšnih se pa pri nas ne dobi. Tale psička je res dobra in je bila že parkrat na svetovnem https://www.youtube.com/watch?v=YkXmU0-7aYg&feature=related
Evva- Pikapolonica
- Post n°28
Jaz vem za 5 šapijev v Sloveniji, ampak pomoje je še kakšen več.
Colliny- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2106
- Post n°29
IDABELLA je napisal/a:Pozdrav, schapiji so res krasni psi. Prijazni, učljivi, včasih lumpi,zvesti .....zame naj,naj.
Pozdravljena, to je pa Bellin mladiček, kajne Prekrasen, čisto po mojem okusu (glede karakterja ne dvomim)
Colliny- Moderator
- Post n°30
Ufff to leglo me zdaj pa zdaj taaaak matra O tem se bo pri nas še fejst razmišljalo.Evva je napisal/a:Mi smo naše leglo prestavili na pomlad/ poletje. In tudi samca smo zamenjali.
Jaz sem samico pač mislila zato, ker že imamo eno, mi ima super karakter (ni pa šapi) in pa ker bi bilo mžno, da bi bil samec preveč zaščitniški do Ajše v družbi drugih samcev. Saj vzgojen in socializiran bi bil zelo dobro, ampak nek naravni nagon bi po moje vseeno bil.
Take sanje v agilitiju imam jaz.
Evva- Pikapolonica
- Post n°31
No če maš take želje pol moraš it v tujino po mladička, ker tega drobnega in majhnega tipa schapija pri nas ni, je pa vedno rizično kupovat to pasmo za agility ker nikoli ne veš koliko bodo zrasli. Letos na European Open sem videla kar nekaj teh agility sapijev in zgledajo dosti drugače, v postavo spominjajo malo na pirinejce, so za pol moje Šuške in tudi dosti majši.
Tole je video moje Šuške ko je še tekmovala v mediumu: https://www.youtube.com/watch?v=9zOu-9aHbCM&feature=channel_video_title kasneje so me prestavili v large, ker je Šuši za en cm pa pol prevelika za medium. Tam pa ne tekmujem dosti, v enki ko so ovire na 55cm ji je že kar tezko skakat in hodi spodaj. Tako da v dvojko sploh ne bi šla z njo ker mislim da je 65cm preskoki preveč za njeno konstitucijo in velikost, tako da bi lahko pustili kakšne zdravstvene posledice.
Samci pa brezproblema tekmujeo tudi v largu, ker so veliko večji: https://www.youtube.com/watch?v=YlG8eucJ5as
Tole je video moje Šuške ko je še tekmovala v mediumu: https://www.youtube.com/watch?v=9zOu-9aHbCM&feature=channel_video_title kasneje so me prestavili v large, ker je Šuši za en cm pa pol prevelika za medium. Tam pa ne tekmujem dosti, v enki ko so ovire na 55cm ji je že kar tezko skakat in hodi spodaj. Tako da v dvojko sploh ne bi šla z njo ker mislim da je 65cm preskoki preveč za njeno konstitucijo in velikost, tako da bi lahko pustili kakšne zdravstvene posledice.
Samci pa brezproblema tekmujeo tudi v largu, ker so veliko večji: https://www.youtube.com/watch?v=YlG8eucJ5as
Colliny- Moderator
- Post n°32
Ta video sem že videla, me je čisto očaral. Šuška je zame popolna, krasni slalom in hitrost sploh
Če bi šla v tujino, bi bila to najverjetneje Nizozemska, samo zaenkrat sem si nagledala samo ene par psarn "normalnega" tipa. Poznaš kakšno dobro, ki se ne ukvarja samo z razstavljanjem?
Hvala.
Če bi šla v tujino, bi bila to najverjetneje Nizozemska, samo zaenkrat sem si nagledala samo ene par psarn "normalnega" tipa. Poznaš kakšno dobro, ki se ne ukvarja samo z razstavljanjem?
Hvala.
Colliny- Moderator
- Post n°33
Aja, Ozy, kaj ni Šuška z njim mela prvo leglo?
Ani- Pes
- Število prispevkov : 2044
- Post n°34
Kaj pa tale psarna? --> http://mybears.webs.com/ upam, da to je sploh psarna .
Colliny- Moderator
- Post n°36
5trca, hvala, vem za to leglo, mi je pa veliiiiko prezgodaj.
IDABELLA- Pikapolonica
- Število prispevkov : 2
- Post n°37
Pozdrav,Colliny ja zna bit problem če imaš že psičko doma. Predvsem v času psičkine gonitve. Če pa je psička sterilizirana ni nobenega problema.
Colliny- Moderator
- Post n°38
Je sterilizirana.
Veš kaj me že dolgo zanima; vem, da schapendoesom med nekje 6. in 15. mesecem močno izpada dlaka, ker jo pač menjavajo, ampak kaj pa nasplošno - torej, se šapiji "mesijo", puščajo dlako tudi sicer?
Lp in prečohaj Belliko (in Ido)
Veš kaj me že dolgo zanima; vem, da schapendoesom med nekje 6. in 15. mesecem močno izpada dlaka, ker jo pač menjavajo, ampak kaj pa nasplošno - torej, se šapiji "mesijo", puščajo dlako tudi sicer?
Lp in prečohaj Belliko (in Ido)
Evva- Pikapolonica
- Post n°39
Že sam prevod Schapendoes/ Ovčji pudelj, ti namigne, da imajo nekaj skupnega z pudlom. In sapiji tako kot pudli skoraj ne izgubljajo dlake. Pri nas doma, naprimer Suškine dlake skoraj ne opaziš, medtem ko je od borderjev vsepovesond polno dlake.
Colliny- Moderator
- Post n°40
Hvala za odgovor, še veliiiko boljšeEvva je napisal/a:Že sam prevod Schapendoes/ Ovčji pudelj, ti namigne, da imajo nekaj skupnega z pudlom. In sapiji tako kot pudli skoraj ne izgubljajo dlake. Pri nas doma, naprimer Suškine dlake skoraj ne opaziš, medtem ko je od borderjev vsepovesond polno dlake.
Shelly- Pes
- Starost : 26
Kraj : Primorsko-Notranjska
Število prispevkov : 2393
- Post n°42
Strašno so mi všeč! Eni izmed naj v tej FCI skupini! .
Pa meni so super ker imajo tudi pudlja "v genih".
Pa meni so super ker imajo tudi pudlja "v genih".
Maly- Pes
- Starost : 34
Število prispevkov : 1691
- Post n°43
Zaljubljena v njih, in to tak zaljubljena ko v maltežane. Zaljubljena sem že dolgo.
bella*- Pikapolonica
- Starost : 24
Število prispevkov : 135
- Post n°44
Luštni pa zanimivi kužki
Maly- Pes
- Post n°45
Joj upam, da ga bom lahko imela enkrat, omg obsedena
Becca my love- Sinička
- Starost : 27
Število prispevkov : 478
- Post n°46
Ok haha, meni so smešni xD ovčke haha xD
Colliny- Moderator
- Post n°48
No, jaz sem precej časa gledala za tem psom, me je očarla Renatina Kat, ki sem jo spoznala kot mladička... Sem kontaktirala tudi Mino, obe vzrediteljici sta izjemni, boljšega si ne moreš želeti. No, Mina zaenkrat sicer ne vzreja več šapijev.
je pa s to pasmo tako... Maly, zavedati se moraš, da je to ne glede na nežen videz vseeno OVČAR, ki ima nekaj takih značilnosti, predvsem pa pes, s katerim moraš ZNATI DELATI. Poznam eno, ki je bolj občutljiva, mirna, lahko vodljiva in nežna, njena hčerka pa totalni norec in divjak, da je lastnica sploh ne more dohitevati
Glede agilityja... Schapendoes NI PASMA psa, ki bi jo kupil ZARADI AGILITYJA. Da razjasnim, zakaj: zelo malo psov (če sploh kateri, moraš imet že skoraj srečo) pride v kategorijo medium. v Sloveniji jih itak sploh ni mogoče dobiti, obstaja ene par psičk iz ITA in NEM kolikor se spomnim, ampak jaz se na to NIKOLI ne bi zanašala. Torej padejo v large... Schapendoesi so dobri v agilityju in zelo radi delajo, a ker gre za razmeroma majhne pse - cca. 48 cm (upam, da se še prav spomnim ), ki imajo drugačno konstitucijo kot tipične agility pasme (BCji, Malinois itd.) in se zato lahko sploh pri nekoliko manjših samicah pojavijo težave pri skakanju ipd. Tako da šapi je super za agility, ne pa ga kupovat ZARADI AGILITYJA, to naj bo le zaposlitev psa in rekreacija, seveda so pol tu tudi tekme, ampak izključno zaradi agija se kupujejo druge pasme. Sicer pa katerega koli psa kupiš za agility, si lahko hitro razočaran, če to ni to, tako da jaz svetujem, da se nobenega psa nikoli ne kupi samo za agility. Hočem povedati samo to, da schapendoesi ne spadajo med tipične in za agility najbolj primerne pasme, s primernim delom in motivacijo pa zelo uživajo.
Maly, jaz ne vem, zakaj so tebi ti psi tako všeč, ti pa svetujem, da kontaktiraš čim več vzrediteljev, eno izjemno vzrediteljico imaš na agility tečaju 2x na teden in jo lahko celo kaj v živo vprašaš...
Tu pa še video od mladičkov schapendoeske Caatje van de Korte Toren: (rodovniško ime samca sem pozabila), posnela sem na obisku prejšnje leto. :)
https://www.youtube.com/watch?v=QmLj8dmX3Uk
je pa s to pasmo tako... Maly, zavedati se moraš, da je to ne glede na nežen videz vseeno OVČAR, ki ima nekaj takih značilnosti, predvsem pa pes, s katerim moraš ZNATI DELATI. Poznam eno, ki je bolj občutljiva, mirna, lahko vodljiva in nežna, njena hčerka pa totalni norec in divjak, da je lastnica sploh ne more dohitevati
Glede agilityja... Schapendoes NI PASMA psa, ki bi jo kupil ZARADI AGILITYJA. Da razjasnim, zakaj: zelo malo psov (če sploh kateri, moraš imet že skoraj srečo) pride v kategorijo medium. v Sloveniji jih itak sploh ni mogoče dobiti, obstaja ene par psičk iz ITA in NEM kolikor se spomnim, ampak jaz se na to NIKOLI ne bi zanašala. Torej padejo v large... Schapendoesi so dobri v agilityju in zelo radi delajo, a ker gre za razmeroma majhne pse - cca. 48 cm (upam, da se še prav spomnim ), ki imajo drugačno konstitucijo kot tipične agility pasme (BCji, Malinois itd.) in se zato lahko sploh pri nekoliko manjših samicah pojavijo težave pri skakanju ipd. Tako da šapi je super za agility, ne pa ga kupovat ZARADI AGILITYJA, to naj bo le zaposlitev psa in rekreacija, seveda so pol tu tudi tekme, ampak izključno zaradi agija se kupujejo druge pasme. Sicer pa katerega koli psa kupiš za agility, si lahko hitro razočaran, če to ni to, tako da jaz svetujem, da se nobenega psa nikoli ne kupi samo za agility. Hočem povedati samo to, da schapendoesi ne spadajo med tipične in za agility najbolj primerne pasme, s primernim delom in motivacijo pa zelo uživajo.
Maly, jaz ne vem, zakaj so tebi ti psi tako všeč, ti pa svetujem, da kontaktiraš čim več vzrediteljev, eno izjemno vzrediteljico imaš na agility tečaju 2x na teden in jo lahko celo kaj v živo vprašaš...
Tu pa še video od mladičkov schapendoeske Caatje van de Korte Toren: (rodovniško ime samca sem pozabila), posnela sem na obisku prejšnje leto. :)
https://www.youtube.com/watch?v=QmLj8dmX3Uk
Maly- Pes
- Post n°49
Sem si že veliko prebrala v njih, si še berem. Nebi ga vzela zaradi agilityja, ker potem bi hotela borderja.
Vem da ko sem jih prvič zagledala, sem se zaćela zanimati zanj, brati v njih. Potem pa se začela agility trenirat, kjer tudi trenira Fibbi in sem postala še bolj nora na njih.
Joj s tem videom sem obsedena .
Vem da ko sem jih prvič zagledala, sem se zaćela zanimati zanj, brati v njih. Potem pa se začela agility trenirat, kjer tudi trenira Fibbi in sem postala še bolj nora na njih.
Joj s tem videom sem obsedena .
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let