Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 23 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 23 gostov :: 1 Bot
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+45
Eva
Lin
rox.
Animal_Lover
LoRii
Maja.
Maša
Lea
ZooMZooM
jana.
Katja.
Miška
katja100
Grin
karamelca
Anja&Dona
Ursha_Shiva
*Lanchy*
bordercolliefan
Evva
Lisa
Urška*
zoe
Maja
Alex
Deep
love dog
Ingrid*
euč.17
Katk.
Adelch&Windy
Nuša.
love
Evangelynne
ema
Chilly2000
anna <3
samanta
5rca
Ani
leja557
Tjaša*
Colliny
Diana.
Shelly
49 posters
Borderski ovčar - Border Collie
bordercolliefan- Mačka
- Starost : 28
Kraj : Domžale
Število prispevkov : 1599
- Post n°751
Re: Borderski ovčar - Border Collie
On je čist po mami,samo da je malenkost bolj oranžen,ne tok rdečkast :)
Eva- Mačka
- Število prispevkov : 1059
- Post n°752
Sploh ne zgleda kot Lia! :O
Čist drug je!
Čist drug je!
bordercolliefan- Mačka
- Post n°753
On je po mami(Lia ni niti najmanj mami podobna ),Lia pa po očiju :)
Je pa hecno, da sta se obe psički vrgli po očetu,kar nekaj samčkov pa po mami (to mislim videz,za karakter ne vem).
A ni tale psička kjut k ma liso v obliki srčka:
vir
Komi čakam da vidim kakšna bo,ko bo malo večja.
Liine četrttete in četrtstrici in obenem od Kelly polbratci in polsestrice so pa dopolnili 2 tedna:
vir
Je pa hecno, da sta se obe psički vrgli po očetu,kar nekaj samčkov pa po mami (to mislim videz,za karakter ne vem).
A ni tale psička kjut k ma liso v obliki srčka:
vir
Komi čakam da vidim kakšna bo,ko bo malo večja.
Liine četrttete in četrtstrici in obenem od Kelly polbratci in polsestrice so pa dopolnili 2 tedna:
vir
5rca- Pikapolonica
- Število prispevkov : 112
- Post n°754
Deep je napisal/a:5rca je napisal/a:A ni bolj enostavno, da se vse take mladiče smatra kot merle in se jih pač pari z nemerle barvo?
Lahko tudi tako, samo meni gre grozno na živce, če kot vzreditelj narediš tako kombinacijo, nato pa obveznost preneseš na kupce. Ta ista zadeva me že itak pri CEA, CL in TNS carrierjih nervira In nikoli ne moreš bit ziher, če ne bo vmes kdo na to pozabil, razen če sam obdržiš vse potomce
Se strinjam. Kar čisto štima, če imaš doma same normal psice. Če imaš pa carrier, pa dvomim, da bi nehali vzrejati. Poleg tega nikakor ne moreš kontrolirati vsega. Tudi, če naprej prodaš same normal pse, ni garancije, da jih bodo oni dalje parili samo z normal. Prej, ko slej bo vmes kdo paril s carrierjem... In meni osebno je čisto vseeno, če sta obe moji carrierki.
Neja. je napisal/a:Samo kaj potem če pariš dva ee-reda pa sta merla?
Predvidevaš, da sta oba merla. In pač ne pariš nikoli dveh ee-redov...
bordercolliefan- Mačka
- Post n°755
Mislim, da pri kombinaciji ee-redxee-red ni problema,če noben od psov nima merlov v rodovniku.
Lia je iz takega legla in tudi če greš ful nazaj gledat prednike na anadune ne najdeš merla
Lia je iz takega legla in tudi če greš ful nazaj gledat prednike na anadune ne najdeš merla
Eva.- Tiger
- Starost : 27
Kraj : Drulovka, Kranj
Število prispevkov : 4292
- Post n°756
Neja.- Moderator
- Število prispevkov : 2121
- Post n°757
Se da naredit teste.
bordercolliefan- Mačka
- Post n°758
Večina ee-red merlov ima flekast smrček in modre oči,po tem se še najbolje ve. Pa če rodovnik pogledaš
Nazadnje urejal/a bordercolliefan Pon Feb 13 2012, 22:23; skupaj popravljeno 1 krat
5rca- Pikapolonica
- Post n°759
Pri teh večjih vzrediteljih po mojem vseeno ni neke panike, da bi prišlo do take paritve. Ker vseeno poznajo rodovnike in pse in po mojem bi bila res velika smola, če bi bili dejansko tukaj dvojni merli (torej da se ti more merle vzorec res tako skriti, da ga ne najdeš in da ostane skrit).
Eva.- Tiger
- Starost : 27
Kraj : Drulovka, Kranj
Število prispevkov : 4292
- Post n°760
Aha okej hvala.
Anja- Admin
- Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 8369
- Post n°761
Ne razumem tega z CEA, TNS in CL. :$ So mišljeni tisti ki prihajajo iz kombinacije kjer so lahko oboje, torej carrier ali normal, al so mišljeni tisti ki pridejo iz carrier x carrier kombinacije? ;$ Jst sm čist zgubljena zdej v tej temi od sablov, ee redou in ee red merlou. :'D
5rca- Pikapolonica
- Post n°762
Alenka je govorila o možnosti, da je njen mladič carrier, ker se lahko zgodi, da ga lastniki "po pomoti" parijo s carrierjem. A ne?
V tej dobi genetskih testov do paritev carrier&carrier sploh ne bi smelo priti (ne glede na pasmo).
V tej dobi genetskih testov do paritev carrier&carrier sploh ne bi smelo priti (ne glede na pasmo).
Anja- Admin
- Post n°763
Aaaa hvala (:
Mja to se pa strinjam. Mislim nimam nič proti če se carrierja pari pol z normal naprej, če pa carrier x carrier mi je pa neumno. Kot da obstaja le en samec na svetu za parit in je nujno treba z njem parit pa tud če je carrier x carrier. Sm glih zanc gledala eno kombinacijo carrier x carrier. Sam mi je brezveze.
Mja to se pa strinjam. Mislim nimam nič proti če se carrierja pari pol z normal naprej, če pa carrier x carrier mi je pa neumno. Kot da obstaja le en samec na svetu za parit in je nujno treba z njem parit pa tud če je carrier x carrier. Sm glih zanc gledala eno kombinacijo carrier x carrier. Sam mi je brezveze.
Grin- Pikapolonica
- Kraj : Koper
Število prispevkov : 277
- Post n°764
bordercolliefan je napisal/a:Mislim, da pri kombinaciji ee-redxee-red ni problema,če noben od psov nima merlov v rodovniku.
Sej merle je dominanten, tako da je dovolj, da starsa nista merla, in ee red ziher ni skriti merle
Deep- Pikapolonica
- Število prispevkov : 37
- Post n°765
5rca je napisal/a:Deep je napisal/a:5rca je napisal/a:A ni bolj enostavno, da se vse take mladiče smatra kot merle in se jih pač pari z nemerle barvo?
Lahko tudi tako, samo meni gre grozno na živce, če kot vzreditelj narediš tako kombinacijo, nato pa obveznost preneseš na kupce. Ta ista zadeva me že itak pri CEA, CL in TNS carrierjih nervira In nikoli ne moreš bit ziher, če ne bo vmes kdo na to pozabil, razen če sam obdržiš vse potomce
Se strinjam. Kar čisto štima, če imaš doma same normal psice. Če imaš pa carrier, pa dvomim, da bi nehali vzrejati. Poleg tega nikakor ne moreš kontrolirati vsega. Tudi, če naprej prodaš same normal pse, ni garancije, da jih bodo oni dalje parili samo z normal. Prej, ko slej bo vmes kdo paril s carrierjem... In meni osebno je čisto vseeno, če sta obe moji carrierki.
[
me niti najmanj ne moti če pariš carrierja oz. vzrejaš z njim (zakaj le bi po nepotrebnem ožal genski pool?), moti me le, da nekateri vzreditelji obveznost testiranja potem prenesejo na lastnike.
Anja- Admin
- Post n°766
Kako obveznost? A da prav morajo dat testirat? (:
[i'm sorry, i'm stupid ;$]
[i'm sorry, i'm stupid ;$]
Deep- Pikapolonica
- Število prispevkov : 37
- Post n°767
ma ne, ni treba dat testirat
Jaz sem med tistimi, ki bi v primeru, da bi parila s carrierjem (za karkoli, za kar obstaja test) dala testirat celo leglo.
Jaz sem med tistimi, ki bi v primeru, da bi parila s carrierjem (za karkoli, za kar obstaja test) dala testirat celo leglo.
Anja- Admin
- Post n°768
Aaaaaaaaaa ok, i get it. ^---^
5rca- Pikapolonica
- Post n°769
Deep je napisal/a:ma ne, ni treba dat testirat
Samo po drugi strani pa zakaj bi testiral celo leglo, če celo leglo ne gre dalje za vzrejo. Če daš v odgovorne roke, bodo itak oni parili z normal samcem (ali testirali). Če pa v neodgovorne, ti pa nič ne pomaga, če testiraš leglo. Čeprav se mi zdi res odgovorno, da bi dala potestirat.
Anja- Admin
- Post n°770
So pa tile testi ful cenej če v tujini testiraš oz pošlješ sam kri tja, kot pa če iz ene klinike pošljejo.
In podpis pod Petro, men se ful lepo zdi da bi dala celo leglo testirat (: Čeprav zdej nikol ne veš če bi kdo paril naprej oz. imel namen. Mogoče na začetku tega nihče ne planira pa potem kakšen od teh psov zraste v takega s katerim je vredno imet leglo naprej. (: Tko da vsekakor ful fino če se da testirat.
In podpis pod Petro, men se ful lepo zdi da bi dala celo leglo testirat (: Čeprav zdej nikol ne veš če bi kdo paril naprej oz. imel namen. Mogoče na začetku tega nihče ne planira pa potem kakšen od teh psov zraste v takega s katerim je vredno imet leglo naprej. (: Tko da vsekakor ful fino če se da testirat.
5rca- Pikapolonica
- Post n°771
https://www.youtube.com/watch?v=BCRrwohX3ao&feature=youtu.be
Dva samčka sta še vedno prosta:
Oba ful simpatična z ogromno želje po igri, cufanju, talanju lupčkov...
Dva samčka sta še vedno prosta:
Oba ful simpatična z ogromno želje po igri, cufanju, talanju lupčkov...
bordercolliefan- Mačka
- Post n°772
Shelly- Pes
- Starost : 26
Kraj : Primorsko-Notranjska
Število prispevkov : 2393
- Post n°773
Omg medvedi....>< Lohk jih je sram. :/ (Vzreditelje ne pse).
Anja- Admin
- Post n°774
A mi lahko prosim razloži tole sliko; http://www.bojakbordercollies.com/Bojak-Boys.html?do=viewimage&slot=8&page=72 :$ To sta brat in sestra oba stara 2 tedna, kako je lahko razlika tok velika? ;0 Pač razumem če eden ni jedel al kej, ampak nism si pa misnla da ke razlika tok očitna. ;$
Shelly- Pes
- Starost : 26
Kraj : Primorsko-Notranjska
Število prispevkov : 2393
- Post n°775
O beed. o.O Tega pa še res nisem videla. >.<
Fotomontaža? Hec, hec. xD
Fotomontaža? Hec, hec. xD
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*