Svet živali

Join the forum, it's quick and easy

Svet živali

Svet živali

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Najlepši del našega sveta.

Kdo je z nami

Trenutno forum pregleduje 3 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 3 gostov :: 1 Bot

Noben

[ View the whole list ]

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11

Latest topics

» Nemški kratkodlaki ptičar iz psarne "Kralj" lova
Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? EmptySre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...

» Ameriški akita
Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? EmptySob Jul 16 2016, 14:42 by bella*

» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? EmptyTor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy

» Leglo Angleških koker španjelov
Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? EmptyČet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...

» Kužki iščejo dom
Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? EmptySob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček

» Vprašanja
Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? EmptyČet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let

» Valižanski ovčar, Corgi
Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? EmptyNed Mar 06 2016, 11:04 by Zveplanova

» Nemški ovčar leglo
Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? EmptyNed Feb 28 2016, 23:35 by Niann

» BASENJI leglo 2015/16
Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? EmptyNed Feb 28 2016, 19:48 by Tisa

5 posters

Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico?

emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Female Kraj : Ljubljana
    Število prispevkov : 428

Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? Empty Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico?

Objavlja by emy Čet Nov 10 2011, 21:39

Jst si že nekaj časa zlo želim met vodno želvico.
    Moji starši pa niso ne vem kok ljubitelji živali.
    Mamo doma eno nimfo, ki jo mata sicer oba rada ampak
    jst si toook želim želvico. Mi date kak nasvet kako
    naj jih prepričam? Res nimam nobenih idej, a vedeti
    morate, da jih je res težko prepričati. Kako naj
    jih navdušim za želvico ali dve? Hellp!!!
    airedalka rebeka10
    airedalka rebeka10
    Pes
    Pes

Female Starost : 25
    Kraj : Ilirska Bistrica
    Število prispevkov : 2145

Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? Empty Re: Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico?

Objavlja by airedalka rebeka10 Čet Nov 10 2011, 23:00

Zakaj pa vodno želvo? Jaz jo imam - rumenovratko. In res da jo imam rada in vse, ampak:
    - prej ali slej postane tako velika da jo moraš dati komu v mlako
    - nimaš se kaj za ukvarjati z njo (ne božanja, le čistiš ji in jo hraniš)
    - za eno želvo boš mogla kmalu kupiti nov akvarij kar stane (mi smo precej dali - mislim da okrog 200€), za 2 pa kmalu ribnik
    - če bi rad slabo skrbel zanjo ni problema, če pa bi rad res dobro kar potrebuje pa ni tako enostavo...
    Je precej razlogov in je bi jo imela le tako, da boš imela žival in se nekaj ukvarjala z njo ker ti ne pustijo psa ti ne proporočam! Če pa te to področje živali res zanima, bi jo opazovala, jo res pravilno hranila, bi imela dovolj prostora in bi šla pozneje v zavarovano mlako... potem pa ja! Pa tudi poceni na koncu ni tako.
    Našo smo dobili od enega fanta, ki zanjo ni mogel več skrbeti. Poklical je moje starše ki so se pogovorili, az in sestra smo bile seveda takoj za in je prišla brez komplikacij! In tudi zdaj ni nič narobe, le ko je potrebno dati kaj več denarja jim je malo problem ampak gre. happy
    Sej ti ne bi rada nekej pametovala ampak tako je in če po pravici povem si vodne želve ne bi še enkrat kupila pa čeprav imam Pejčo rada! vesel wink
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico? Empty Re: Kako naj prepričam svoje starše, da mi bodo pustili vodno želvico?

Objavlja by emy Čet Nov 10 2011, 23:14

No jst ne mislm tistih velkih zelv ampak majhne. Na Hrvaskem jih prodajajo in so mladicki kake 7cm velike odrasle pa kake 15.
    airedalka rebeka10
    airedalka rebeka10
    Pes
    Pes

Objavlja by airedalka rebeka10 Čet Nov 10 2011, 23:21

Kaka vrsta je to? Jaz sem govorila za rumenovratke ker so v Slovniji najpogostejše za ljubljenčka verjetno. To so tudi majhne v trgovini,jih kupijo otrokom, potem jih izpustijo v naravo in zato izumira močvirska sklednica žalosten . Kaj pa če starše vprašaš da ti povejo točen razlog zakaj ne želve? Kako pa se jih s Hrvaške prepelje v Slovenijo? Te vprašam kaka so pravila kar res ne vem... happy
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Pet Nov 11 2011, 08:48

Ja no sej se ne vem kako natancno,ampak naj bolj vayno je da mi sploh dovolijo. V Sloveniji mors na veterinarsko postajoin pol kake 5 al 10 eurov placas in ti pol izdelajo za en mesec potni list.
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Sob Nov 12 2011, 00:20

×No sej u bistu si kunčico še bolj želim sam za to mi bo še težje prepričevat…
    airedalka rebeka10
    airedalka rebeka10
    Pes
    Pes

Objavlja by airedalka rebeka10 Sob Nov 12 2011, 11:47

Potem pa si ne kupuj nadomestka!
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Sob Nov 12 2011, 11:54

Sej tud zelvico si zelim ampak ce bi imela oboje na izbiro bi vzela kuncka.
    airedalka rebeka10
    airedalka rebeka10
    Pes
    Pes

Objavlja by airedalka rebeka10 Sob Nov 12 2011, 12:55

Saj razumem... Ampak z želvo nimaš kaj dosti delati. Kunca lahko učiš in vse (saj želvo tudi ampak veliko težje), če pa nimaš res znanja pa želvo le opazuješ in hraniš in čistiš. Ker vse božanje in prenašanje je večinoma zanje le stres. Aja pa sem vprašala očeta, ki se na to spozna (je delal na carini) smeeh kaj potrebuješ za želve čez mejo. Pa je rekel samo, da večinoma je zelo zakomplicirano. happy
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Sob Nov 12 2011, 21:19

Ja, sej mas prov, sam za kuncka mi bo se tezje prepricevat, kr je tud vecja zival in vse...
    Nuša.
    Nuša.
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 26
    Kraj : Ljubljana
    Število prispevkov : 1453

Objavlja by Nuša. Sob Nov 12 2011, 22:08

Ja že da je večja žival, samo če si ga tako želiš potem ti to ne bi smel biti nek problem... Tudi če bi morala počakati nekaj časa... Se pa strinjam z airedalko rebeko10 happy
    anna <3
    anna <3
    Mačka
    Mačka

Število prispevkov : 1200

Objavlja by anna <3 Sob Nov 12 2011, 22:10

Am pelji enkrat mamo ali tatija v Zootic ali Mr.Pet in to pa nebojo mogli reč ne ,za kunčka za želvo pa dovisno kj majo tvoji raje.

Js sem si mojo Nano (zajkla na sliki za profil je rjava)zaželala za Božič.Nekegadne smo odšla v Mr.Pet kupit neki za psa in ko sem
    jaz gledala Nano nisem mogla odvrnit pogleda od nje .Mama je videla da mi je Nana všeč ampak ni nič rekla .Zvečer je šla na govorile ure za bratca in ko je prišla domov mi je dala Nano jeeej .OT
    Probaj sej ti bo uspelo prej ko slej boš nekaj dobila... wink
    anna <3
    anna <3
    Mačka
    Mačka

Objavlja by anna <3 Sob Nov 12 2011, 22:43

Js bi na tvojem mest reje kunčka...
    So zelo živahni radi kopljejo roll so pa prave "smešnice" nasmejan
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Sob Nov 12 2011, 22:47

Ja bom poskusila z kunčkom če tako praviš! Upam, da se bo moj oči omehčal ker ne mara ravno neki živali... Mami mi bo pa mogoče celo uspelo prepričat.
    anna <3
    anna <3
    Mačka
    Mačka

Objavlja by anna <3 Sob Nov 12 2011, 22:50

Usi se bodo omehčali ko bodo videli učke od kunčka pa bo... vesel
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Sob Nov 12 2011, 22:53

Ja sam kako naj jih v trgovino zvlečem?
    anna <3
    anna <3
    Mačka
    Mačka

Objavlja by anna <3 Ned Nov 13 2011, 01:29

Joj,to pa nevem pejdi da kupiš neki za papagaja sej maš papagaja ne?in tako happy
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Ned Nov 13 2011, 01:40

Ja mam. Škoda, da sem mu glih danes vse kupla jezik
    anna <3
    anna <3
    Mačka
    Mačka

Objavlja by anna <3 Ned Nov 13 2011, 01:40

Ma pejdi kupit newem neki malega poceni lih da jih pelješ vesel
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Ned Nov 13 2011, 01:45

Ja naslednjič bom, sam ne vem če majo v vseh trgovinah kunce. Za zdaj sm jih sam v BTC-ju vidla (tukano).
    anna <3
    anna <3
    Mačka
    Mačka

Objavlja by anna <3 Ned Nov 13 2011, 13:49

Hehe js tut ne ker živim v Kp~ju in ne poznam preveč trgovin v BTC~ju...V Kp~ju imajo v vseh trgovinah za živali(Zoozic,Mr.pet,Tukano....) vesel
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Ned Nov 13 2011, 13:55

A naj ze dones jej omenim ko prideta domov?
    anna <3
    anna <3
    Mačka
    Mačka

Objavlja by anna <3 Ned Nov 13 2011, 14:02

Am ja sam ne jih začet "napadat"raje 1 dan kasneje pa še si npr.sprinaš 1 list ki neki piše o njih pa slikca in rečeš "a niso lušni mami?"..."Joj,kako bi imela enega...In tako so mehki "
    Pol pa če te kj upraša se zlaži da me tvoja frendica kunčka in da ponoči spijo pa to...

Moja mama je nora na živali isto kot js cel živalski vrt bi imele če ne bi blo tatija... vesel njo lahko takoj prepričam tatija pa morem"malo masirati" vesel OT
    emy
    emy
    Sinička
    Sinička

Objavlja by emy Ned Nov 13 2011, 14:17

Okej bom upoštevala nasvet :)
    anna <3
    anna <3
    Mačka
    Mačka

Objavlja by anna <3 Ned Nov 13 2011, 14:29

Samo moreš pazit dati ne spodleti ....Moreš začet previdno in ne powedat da si želiš malo počakaj mogoče bojo tudi oni poštekali če pa ne pa kar izrazi željo... vesel
    Js sem npr.sem mela prenosnik se usedla zraven tatija in začela brskat po spletki od Zootica in sem se delala ,da neki študiram in pol sem začela "tati veš da zajčki nesmejo jest preveč detelje..."in ko so ugotovili ,da se za žival zanimam so potem bli bolj prepričani da bom za žival odgovorna... vesel

Sponsored content

Objavlja by Sponsored content

Danes je Tor Nov 26 2024, 05:12