Pomembno: Ribo skrbno očistite vseh kosti. Če se kužku vendarle zatakne kaka pozabljena kost v grlu, mu hitro potisnite v gobček kos masla ali margarine, in koščica bo povsej vrjetnosti zdrsnila po grlu navzdol.
Ribji potpuri
200g slanika
100 g skuše
2 korenčka
150 g ostriževega fileja
Slanika in skušo skuhajte v malo vode in jima skrbno odstranite kosti. Nato ju skupaj s korenjem zmeljite v mešalniku. Ostrižev file na hitro popecite in ga primešajte preostalim sestavinam.
vir
Riba z rižem in zelenjavo
1 velika ribja kost
1/2 skodelice riža
1/2 l vode
2 korenčka
2 stroka česna
1/4 zelene
1 krompir
250 g ostriževega fileja
Kosti in riž kuhajte v vodi približno dvajset minut. Surovo zelenjavo in krompir zmeljite v mešalniku in primešajtte rižu. Surov ostrižev file na grobo razkosajte in ga prav tako primešajte rižu. Mešaniico na hitro pogrejte, pustite, da se pohladi in jo postrezite. Po obedu pa pustite kužka, da po mili volji gloda kost (;
Slanik z jetrno klobasico na črnem kruhu
1 slanik
jeterna klobasica
1 rezina črnega kruha
Slanika na hitro pokuhajte (približno pet minut), ga očistite kosti in zmečkajte z vilicami. Pomešajte z jetrno klobasico in na debelo namažite po svežem črnem kruhu.
Vir besedila je knjiga Domača Pasja Kuharica
Ribji potpuri
200g slanika
100 g skuše
2 korenčka
150 g ostriževega fileja
Slanika in skušo skuhajte v malo vode in jima skrbno odstranite kosti. Nato ju skupaj s korenjem zmeljite v mešalniku. Ostrižev file na hitro popecite in ga primešajte preostalim sestavinam.
vir
Riba z rižem in zelenjavo
1 velika ribja kost
1/2 skodelice riža
1/2 l vode
2 korenčka
2 stroka česna
1/4 zelene
1 krompir
250 g ostriževega fileja
Kosti in riž kuhajte v vodi približno dvajset minut. Surovo zelenjavo in krompir zmeljite v mešalniku in primešajtte rižu. Surov ostrižev file na grobo razkosajte in ga prav tako primešajte rižu. Mešaniico na hitro pogrejte, pustite, da se pohladi in jo postrezite. Po obedu pa pustite kužka, da po mili volji gloda kost (;
Slanik z jetrno klobasico na črnem kruhu
1 slanik
jeterna klobasica
1 rezina črnega kruha
Slanika na hitro pokuhajte (približno pet minut), ga očistite kosti in zmečkajte z vilicami. Pomešajte z jetrno klobasico in na debelo namažite po svežem črnem kruhu.
Vir besedila je knjiga Domača Pasja Kuharica
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi
Ned Mar 06 2016, 11:04 by Zveplanova
» Nemški ovčar leglo
Ned Feb 28 2016, 23:35 by Niann
» BASENJI leglo 2015/16
Ned Feb 28 2016, 19:48 by Tisa