Zdaj je na balkonu. Nabrala sem ji še solato in regratove liste. Ampak zdaj ne vem kaj naj z njo. Prosim, ima kdo kakšen predlog?
Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 5 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 5 gostov
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+5
thag
zoe
Valentina
Animal_Lover
Katja.
9 posters
Želva s ceste!
Katja.- Sinička
- Število prispevkov : 775
- Post n°1
Želva s ceste!
Danes sem na poti domov, v naši ulici na cesti našla želvico. Ker bi jo lahko zbil kakšen avto, sem jo odnesla domov.
Zdaj je na balkonu. Nabrala sem ji še solato in regratove liste. Ampak zdaj ne vem kaj naj z njo. Prosim, ima kdo kakšen predlog?
Animal_Lover- Mačka
- Starost : 24
Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 1359
- Post n°2
Re: Želva s ceste!
Katere vrste pa je?? In ali je še mlada?? Če je že starejša se mi zdi najbolj pametno, da jo spustiš nekje blizu kraja kjer si jo našla. Če je tam blizu kakšen travnik, gozd, karkoli takega jo tam spusti.
Katja.- Sinička
- Post n°3
Amm, no nisem ravno strokovnjak.
Je takale: vir.
Mislim da ni ravno še mlada. Nikoli se pa še ni zgodilo da bi ble tukaj na našem koncu želve. Bojim pa se da bi jo avto zbil, ker po naši ulici kar veliko avtomobilov hitro pelje. (Zbili so že kokoš, mačke...)
Je takale: vir.
Mislim da ni ravno še mlada. Nikoli se pa še ni zgodilo da bi ble tukaj na našem koncu želve. Bojim pa se da bi jo avto zbil, ker po naši ulici kar veliko avtomobilov hitro pelje. (Zbili so že kokoš, mačke...)
Animal_Lover- Mačka
- Post n°4
Sej tudi jaz nisem strokovnjak ampak useeno.
Ali je blizu te ceste kakšen travnik, gozd, ali pa kaj takega?
Ali je blizu te ceste kakšen travnik, gozd, ali pa kaj takega?
Katja.- Sinička
- Post n°5
V bližini te ceste je samo Ljubljanica + par dreves. Je pa enih 150 metrov stran majhen gozdiček s travnikom.
Animal_Lover- Mačka
- Post n°6
Potem pa nimam pojma od kje je sploh prišla... Možno, da je bila celo od nekoga ljubljenček. Kako pa se do ljudi obnaša? Pač a se skrije ko te zagleda, te hoče ugriznit? Par dni še za njo skrbi ti, jaz si bom pa ta čas mal na netu prebrala. Drugače pa zdajle nimam pojma kaj z njo narest.
Katja.- Sinička
- Post n°7
Ko sm se jo dotaknila je samo malo trznila. Čisto komot sem jo božala po glavi in tačkah (nogicah?). Sploh se še ni notri v oklep skrila zato je najbrž res bila že ljubljenček. Sem že jaz malo pogooglala ampak nikjer nisem zasledila kako ločiti spol.
Animal_Lover- Mačka
- Post n°8
A misliš, da bi ti mami pustila imeti želvico?
Za spol pa mislim, da bi bilo najbolje če bi šla k veterinarju za eksote in bi ti on to določil. Samo nevem pa koliko stane določevanje spola, če sploh kaj.
Za spol pa mislim, da bi bilo najbolje če bi šla k veterinarju za eksote in bi ti on to določil. Samo nevem pa koliko stane določevanje spola, če sploh kaj.
Animal_Lover- Mačka
- Post n°9
Spol želve
Glede na to, da so notranji organi (s tem seveda tudi spolni organi) želve skriti v oklepu, se težko določi spol želve kar tako na hitro.
Obstaja pa nekaj značilnosti po katerih izkušeno oko lahko loči samčka od samičke.
Največkrat so to: dolžina in debelina nohtov zadnjih nog (samci imajo debelejše, daljše in zavite), dolžina repa (pri samcih daljši, tanjši), pozicija zadka na repu (samice imajo zadek tik ob telesu, samci pa nižje na repu), spodnji del oklepa-plastron je pri samcih nekaterih vrst vbočen, razlikuje pa se lahko celo barva kože.
Najbolj zanesljivo bo spol določil veterinar, ki ima izkušnje z želvami ali pa si bo pomagal z endoskopskim pregledom.
Vir; http://www.vet4you.com/vprasanja/razno
Mogoče ti bo to kaj pomagalo. Aja, pa oprostite za dvojni post.
Katja.- Sinička
- Post n°10
Glede na to da sem želvico našla na cesti bi mi jo dovolili imeti, samo jaz nisem ravno navdušena, ker nisem ravno ljubiteljica želv. Tako da ne vem kaj bo z njo.
Malo je že pomagalo.
Malo je že pomagalo.
Animal_Lover- Mačka
- Post n°11
In kakšne so ugotovitve? Drugače pa. Ali imaš kakšnega brata/sestro ki bi bil/bila pripravljen/pripravljena skrbeti za želvico?
Ali lahko dobimo jutri kakšno slikico želvice, da jo vidimo? Jaz bi takoj uzela želvico k sebi domou ampak mi starši nebi pustili.
Ali lahko dobimo jutri kakšno slikico želvice, da jo vidimo? Jaz bi takoj uzela želvico k sebi domou ampak mi starši nebi pustili.
Katja.- Sinička
- Post n°12
Ugotovitve so velika ničla.
Imam 4 letnega bratca, tako da s tem ne bi bilo nič.
Lahko ja, seveda. Oh škoda.
No sej zdej so se starši pogovarjali s sosedi in bodo BAJE oni uzeli želvico.
Imam 4 letnega bratca, tako da s tem ne bi bilo nič.
Lahko ja, seveda. Oh škoda.
No sej zdej so se starši pogovarjali s sosedi in bodo BAJE oni uzeli želvico.
Animal_Lover- Mačka
- Post n°13
No super da bodo sosedje BAJE uzeli želvico!
Hvala, da si boš uzela čas, in boš nalepila slikice želvice.
Hvala, da si boš uzela čas, in boš nalepila slikice želvice.
Katja.- Sinička
- Post n°14
Ja, samo tam imajo 2 želvici zaprti v ogradi 1 kvadratni meter tako da ni to super.
Ni problema.
Ni problema.
Nazadnje urejal/a Katja. Sob Jul 28 2012, 10:50; skupaj popravljeno 3 krat (Reason for editing : Namest citiraj sem kliknila uredi.)
Animal_Lover- Mačka
- Post n°15
Ja, to pa je nekam malo...
Katja.- Sinička
- Post n°16
Ja, se tudi meni tako zdi. Zato ne vem noo. Se mi žival kar smili.
Animal_Lover- Mačka
- Post n°17
Ja, no. Bomo videli kaj bo iz tega... Pa poročaj kaj se bo zgodilo! Komaj čakam jutri slikice želve.
Valentina- Mačka
- Starost : 28
Kraj : Radenci
Število prispevkov : 890
- Post n°18
No tudi jaz sem enkrat tako našla na cesti. Sicer je nismo dolgo imeli, ta čas, ko pa smo jo imeli pa je jedla regratove liste in pa tudi paradižnik.
Katja.- Sinička
- Post n°19
Aja pa tudi z Elle se zelo dobro razumeta. Elle želvico ovohava, želvica pa nič ne reagira. Prou lepo ju je gledat.
Animal_Lover- Mačka
- Post n°21
Ooo kok je luškana! Takoj bo jo uzela domou vendar mi starši nikoli nebi pusili imeti želvice ker so za njih "brezveze".
Katja.- Sinička
- Post n°22
Prvič v življenju vidim želvje kakce. Jaz sem pričakovala bobke, ne pa zmazka.
Jooj, škoda.
Zdaj je pa ubistvu še en problem nastal, ker gremo mi jutri spet na morje in ne vem kaj naj z želvico. Kakšna ideja mogoče?
Jooj, škoda.
Zdaj je pa ubistvu še en problem nastal, ker gremo mi jutri spet na morje in ne vem kaj naj z želvico. Kakšna ideja mogoče?
Animal_Lover- Mačka
- Post n°23
Zmazek... Hahahahahahahaha...
Za koliko časa pa greste? Kaj pa če bi jo unmu sosedu dal k jo bo baje uzel??
Za koliko časa pa greste? Kaj pa če bi jo unmu sosedu dal k jo bo baje uzel??
Katja.- Sinička
- Post n°24
No, da veste, danes zjutraj sem bila pri sosedih, ker sem šla pogledat v kakšnem stanju bi bila želvica če bi jo uzeli oni.
In: ograda dosti manjša. Je kvadratne oblike in vsaka stranica je dolga med 60 in 70 centimetrov. Ograda je lesena in visoka tam nekje 25 do 30 centimetrov.
Na kratko povedano: na hitro skupaj zbite 4 dilce.
Aja, gremo pa za 1 teden.
In: ograda dosti manjša. Je kvadratne oblike in vsaka stranica je dolga med 60 in 70 centimetrov. Ograda je lesena in visoka tam nekje 25 do 30 centimetrov.
Na kratko povedano: na hitro skupaj zbite 4 dilce.
Aja, gremo pa za 1 teden.
Animal_Lover- Mačka
- Post n°25
Ja, tole je pa res malo... Kam ste jo pa potem dali? In kje bo zdej živela?
Pa prosila bi za še par slikic želvice.
Pa prosila bi za še par slikic želvice.
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja