Svet živali

Join the forum, it's quick and easy

Svet živali

Svet živali

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Najlepši del našega sveta.

Kdo je z nami

Trenutno forum pregleduje 37 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 37 gostov :: 3 Bots

Noben

[ View the whole list ]

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11

Latest topics

» Nemški kratkodlaki ptičar iz psarne "Kralj" lova
Shih-Tzu EmptySre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...

» Ameriški akita
Shih-Tzu EmptySob Jul 16 2016, 14:42 by bella*

» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Shih-Tzu EmptyTor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy

» Leglo Angleških koker španjelov
Shih-Tzu EmptyČet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...

» Kužki iščejo dom
Shih-Tzu EmptySob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček

» Vprašanja
Shih-Tzu EmptyČet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let

» Valižanski ovčar, Corgi
Shih-Tzu EmptyNed Mar 06 2016, 11:04 by Zveplanova

» Nemški ovčar leglo
Shih-Tzu EmptyNed Feb 28 2016, 23:35 by Niann

» BASENJI leglo 2015/16
Shih-Tzu EmptyNed Feb 28 2016, 19:48 by Tisa

+16
Colliny
Nikii-Puhii
rozinca33
Lara&Kimmy
lena30
love
Isha shih tzu
Lillie
teya
PATKA
marko-3
emcHiii.
LEON
ema.
Woody
Katk.
20 posters

Shih-Tzu

Katk.
    Katk.
    Admin
    Admin

Female Starost : 28
    Kraj : Okolica Ljubljane
    Število prispevkov : 4642

Shih-Tzu Empty Shih-Tzu

Objavlja by Katk. Tor Apr 28 2009, 22:45

Shih-Tzu

Shih-Tzu Pq11t5T9

NEGA DLAKE
    O negi shih tzujeve dlake so napisane celo knjige. Dolgo, dvojno dlako moramo NUJNO redno česati in krtačiti. Vsaj dvakrat na teden moramo dlako najprej prečesati s krtačo z dolgimi, ravnimi kovinskimi zobci brez bunkic na konicah (nežno in z občutkom), nato pa s kovinskim glavnikom prečesati (in to do kože, ne le povrhu), morebitne vozličke pa moramo s prstu razplesti. Nato moramo ves kožuh še enkrat prečesati z glavnikom, s čemer odstranimo mrtvo dlako.
    Če pri česanju nismo dosledni, bo dlaka vozlasta, da je ne bo več mogoče razčesati. Namesto, da ga cukamo in vlečemo, ter na silo odstranjujemo vozle, je bolje da ga odpeljemo na striženje. Ko dlaka ponovno raste, pa jo bolj disciplinirano negujemo, ali pa psa približno trikrat na leto ostrižemo.
    Večina ljudi se v shih tzuja zaljubi prav zaradi čudovite dlake, le malokdo pa se ob nakupu zaveda, kako zahtevna je nega in kako težko se je naučiti pravilne tehnike česanja.

Shih-Tzu Pq11tfRJ

STANDARD
    Splošen vtis: Je robusten pes močne konstitucije z razmeroma krepkimi kostmi, bogato odlakan. Po naravi je živahen in iteligenten.
    Videz: Manjši pes močnih kosti, trup malo daljši kot višji, okrogla glava s kratkim gobčkom, velike okrogle rjave oči, ravna hrbtna linija, rep dolg, pada v loku čez hrbet.
    Dlaka: je dolga, gosta in dvojna. Sme biti valovita, a ne skodrana. Pri dobro odlakanih psih pada do tal. Dovoljene so vse barve in barvne kombinacije. Zaželjen bel pramen dlak med očmi in na konici repa.
    Višina in teža: od 24 do 27 cm, 5kg - 8kg.
    Glava: je široka, okrogla, velika, s kratkim, približno 2,5 cm solgim štirioglatim gobčkom, ki je povsem pigmentiran. Je predgirzav ali pa ima kleščast ugriz. Oči ima velike, temne, okrogle, a ne izbuljene. Pogled je topel. Uhlja sta velika, povešena, dolga, srednje visoko nastavljena, bogato odlakana.
    Telo: Je čvrst in zbit, pravokotne oblike, ima globok in širok prsni koš, hrbet pa raven. Okončine so dobro okotene, mišičaste, paralelne in kolikor je mogoč, glede na širok prsni koš, ravne. Noe so bogato odlakane. Red nosi v lepem loku čez hrbet, je bogato odlakan in visoko nastavljen.

ZNAČAJ
    Je zelo temperamenten in prijaznega značaja. Kot ljubezniv, razigran in samozavesten pes je popoln spremljevalec ljudi, ki želijo intenzivno negovati njegovo dlako. Poletne vročine nima posebej rad in je tudi ne prenaša. Vse kar potrebuje, je ljubezen, ki jo tudi vrača.
    Zdravje:
    luksacija pogačic, težave z dihanjem, volčje žrelo, entropij, bolezni ledvic, vnetja ušesov, težave z očmi.

Napake, ki so najpogostejše in na katere morajo biti kupci še posebej pozorni pa so:

• prenežna konstitucija ( 8-tedenski mladic mora tehtati od 1,4 - 2 kg)
    • kratka in redka dlaka ( 8-tedenski mladic ima že 3-5 cm dolgo gosto dlako)
    • nepravilni škarjasti ugriz ( ta se včasih popravi, vedno pa ne)
    • modre barve oči
    • predolg nosni koren
    poleg naštetega pa velja posvetiti maksimalno pozornost še dokumentom (ponarejeni, fotokopirani, z roko popravljeni ali sploh nikakršni dokumenti so pogost pojav). Mladički morajo biti tetovirani in številka vpisana v rodovnik mora biti enaka številki v ušesu ali na stegnu, saj le tako lahko nedvoumno potrdimo istovetnost psa in njegovih dokumentov. Seveda je cena prekupčevalskih mladičkov nižja od cene kvalitetnih mladičev domačih rejcev, vendar cena sama ne bi smela biti glavni in edini odločitveni dejavnik pri nakupu.Življenje s shih tzujem.

Shih-Tzu AVZbI4S

ŽIVLJENJE S SHIH-TZUJEM
    Življenje s shih tzuje je daleč od mirnega in je včasih lahko zelo smešno. Vsekakor morajo živeti z lastnikom, ki pa ga shih tzu bolj dojema kot spremljevalca. So zelo družabni, ponosni psi, ki niso radi sami. Razumejo se z drugimi psi, in če so od malega navajeni tudi z drugimi živalmi. So zelo pametni in prebrisani, včasih pa znajo biti zelo trmasti. Za vsako vajo, katero ga želiš naučiti ali ponoviti najprej premisli, če se mu splača delati za nagrado, ki mu jo ponujaš. Čeprav je majhen je izredno gibčen in hiter. Če živi v hiši z vrtom se bo zdivjal po vrtu, kjer bo delal kroge in lupinge do onemoglosti. Zna viti tudi pravi klovn in te nasmeji do onemoglosti s svojimi vragolijami in njemu pametnimi idejami. Ni požrten in ne poje veliko. Če ima ves čas na voljo posodo s hrano, bo jedel le ko bo lačen. Zaposli se lahko tudi sam, kar včasih ni ravno pametno. Nerad se kopa v morju, že zaradi kratkega gobčka. Tudi tušira se nerad, vendar je kopanje potrebno zaradi nege dlake. Predvsem pa je življenje s shih tzujem zabavno, polno smeha in vragolji, tako da ga res ni težko vzljubiti.

VIR:http://www.pesjanar.si/index.php/2008/995
    Woody
    Woody
    Mačka
    Mačka

Kraj : ljubljana
    Število prispevkov : 1580

Shih-Tzu Empty Re: Shih-Tzu

Objavlja by Woody Ned Jun 21 2009, 16:09

men je ful smešn k nosjo une čopke.. smeeh
    ema.
    ema.
    Mačka
    Mačka

Kraj : Novo mesto
    Število prispevkov : 1523

Objavlja by ema. Pet Feb 26 2010, 18:12

Eni imajo tega psa in greš mimo pa začne lajat.. Ampak res fuuull.. roll
    LEON
    LEON
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Male Starost : 65
    Kraj : kranj
    Število prispevkov : 6

Objavlja by LEON Ned Jul 25 2010, 12:41

Sem lastnik mešanke med shih tzu, šnavcerjem in falotom, seveda iz zavetišča. Bila je ljubezen na prvi pogled, ki zdaj traja že leto dni. Ampak, nisem pa povsem prepričan, katera pasma pri njej prevladuje. Zdi se mi, da največkrat falot.
    emcHiii.
    emcHiii.
    Sinička
    Sinička

Kraj : Okolica Ljubljane
    Število prispevkov : 746

Objavlja by emcHiii. Ned Jul 25 2010, 17:42

Prijatel oz. njegova sestra ima shih-tzujko in je res lepo obarvana in ma super karakter. Mi je super psička, samo meni se bolj dopadejo športni psi ((:
    LEON
    LEON
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by LEON Pon Jul 26 2010, 13:26

Ja, kaj naj rečem? Za moja leta in razpoložljiv čas je moja Jolie kar zadosti športna. Kadar pa jo hoče popihati, jo niti jaz, niti žena ne dohajava.
    marko-3
    marko-3
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Male Starost : 28
    Število prispevkov : 96

Objavlja by marko-3 Pon Jul 26 2010, 15:07

Simpatičen psiček...
    PATKA
    PATKA
    Sinička
    Sinička

Female Starost : 27
    Kraj : Slovenj Gradec
    Število prispevkov : 717

Objavlja by PATKA Pon Jan 03 2011, 17:55

Nekatari zgodovinski viri govorijo, da je ta mali »okrasni« pes nastal kot produkt križanja dveh tibetanskih pasem Pekingesa in Lhasa Apso. Kakorkoli že, nedavne raziskave DNK, so pokazale, da je to ena najstarejših pasem. Nekateri mu pravijo tudi Tibetanski levji pes, spet drugi menijo, da je ima njegov obraz obliko rože. Ta mali kuža se lahko ponaša z neko posebno lepoto, ki ti kljub njegovi majhnosti vzame dih in na njem bo vedno nekaj skrivnostnega, prav tako, kot tudi njegov nastanek.

Ta mala kepa zraste od 24 do 27 cm in bo tehtala od 5 do 8 kg. Prekrit je z dvojno dlako, ki jo standard dovoljuje v vseh možnih odtenkih. Zanimivo je, da shi tzu ne menja dlake tako, kot večina psov. Njegova dlaka izpada podobno, kot pri človeku lasje, ko si jih umiva. Sami se boste odločili ali bo vaš shi tzu imel kratko ali dolgo dlako. Mnogo manj dela boste imeli s kratko, če pa se boste odločili, da boste kužka vozili na razstave, boste morali njegovi dolgi dlaki posvetiti tudi temu primerno več pozornosti.

Shi tzu je izredno pameten psiček. Ima veliko energije in je zelo prijazen. Primeren je za tiste, ki ste ljubeči in nežni po srcu. Za tiste, ki ga boste ljubili in razvajali. Ta pasma sicer ne potrebuje dolgih sprehodov, vendar to ne pomeni, da ni rad na svežem zraku. Je zelo živhen in se bo z vami rad sprehajal, le v mislih imejte njegove male tačke, ki si ne morejo privoščiti kakšnih dolgotrajnih tur.

Opis: pasme-psi.com

Vir!
    LEON
    LEON
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by LEON Tor Jan 04 2011, 20:23

PRI NAJINI MALI PRINCESKI JE KARAKTER MOGOČE CELO PODOBEN, KOT PRI BISHONU . NAMREČ,VČASIH ZGANJA NEUMNOSTI, SAMO, DA VZBUJA POZORNOST. SICER PA JE IZREDNO LJUBEČ KUŽA, PRIJAZEN, PREDVSEM PA NE POZNA STRAHU. L P LEON

,

PATKA
    PATKA
    Sinička
    Sinička

Objavlja by PATKA Ned Jan 23 2011, 22:35

Mene zanima, če ve kdo kako narediti kakšne frizurce shih tujem? pač če je kje video ali kaj...

Shih-Tzu 167947_1408264907268_1851813069_790776_3550459_nvir

Shih-Tzu 165322_1408263427231_1851813069_790769_6685567_nvir

Shih-Tzu 179803_1408253106973_1851813069_790716_3457235_nvir

Shih-Tzu 179351_1408238866617_1851813069_790653_5207129_nvir

Kaj takega?
    LEON
    LEON
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by LEON Pon Jan 24 2011, 08:51

Ne bi vedel. Najino strižejo v salonu Šapca, po potrebi. Če bi poizkušal s kakšnimi čopki ali frizurami, mislim, da bi psička dobila živčni zlom. Pa jaz najbrž tudi,,,
    PATKA
    PATKA
    Sinička
    Sinička

Objavlja by PATKA Pon Jan 24 2011, 22:54

Hihi.
    Jaz svojega psa nebi strigla, razen špičke, ker sem nora na "čupave" živalce *____* <3
    in moj pes brez frizurce nebi šel nikamor hihi. =D
    teya
    Pes
    Pes

Število prispevkov : 3000

Objavlja by teya Pon Jan 24 2011, 22:58

Jaz pa bi/bom mojega strigla, ker se mi zdi da se bolje počuti brez tiste dlake. To vidim tudi pri moji morski pujsi. Ko jo poleti postrižem veliko bolj popcorna in vroče ji verjetno tudi ni. Ne morem si predstavljati kaka vročina je dolgodlakemu shih tzuju v največji vročini zmeden
    LEON
    LEON
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by LEON Sre Jan 26 2011, 08:27

Prav imaš!Poleti je tudi najina postrižena precej kratko, pozimi pa ji skrajšajo predvsem dlake na taćkah in okrog gobčka, da se ji sneg ne prijema preveč na tačke. Pomaga pa ne prav dosti, kajti po svežem snegu na vrtu ponavadi rije, kot buldožer in vedno prinesem v stanovanje majhno, puhasto sneženo kepo, ki jo morava najprej odtajati z mlačno vodo, preden se iz vse zmešnjave spet pojavi kuža. Ampak, uživa pa res brezmejno.
    PATKA
    PATKA
    Sinička
    Sinička

Objavlja by PATKA Sre Jan 26 2011, 17:45

Evo našla: Klik! Odlična za shih tzu frizuro!!

Ja, jsz bi/bom svojega psa poleti postrigla samo po repku, uhice, pa mogoče nad glavico ko ma dlako ji bom pusla dolgo.
    Drugače pa imajo ti psi 3 plasti dlake tak da za zimo itak ni problema, poleti pa postane dlaka fuul tanka in tut bolj odpada dlaka, da jim ni vroče.
    Lillie
    Lillie
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Female Število prispevkov : 295

Objavlja by Lillie Pon Feb 21 2011, 18:43

Mi smo imeli shi-tzuja, pa je že umrl. jok

Zdaj imamo pa mešanko med šhi-tzujem in še eno majhno pasmo. ljubezen
    Isha shih tzu
    Isha shih tzu
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Female Število prispevkov : 1

Objavlja by Isha shih tzu Pon Mar 21 2011, 18:25

Pozdravljeni,
    a mogoče kakšen oddaja Shih tzu mladičke čistokrvne, svetle barve? Ali poznate koga, ki jih oddaja?
    Jaz ga iščem že kar nekaj mesecev, pa nikjer jih ni...
    Hvala za info
    love
    love
    Pes
    Pes

Female Starost : 26
    Kraj : Mirna Peč
    Število prispevkov : 1995

Objavlja by love Pon Maj 16 2011, 14:08

Moja sestrična ma shi-tzujko Lixi pa je ful posrečen kužek. Tak cukrček, s Pupo se full dobr razumeta. nasmejan

Taki sta: objem
    lena30
    lena30
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Število prispevkov : 3

Objavlja by lena30 Pon Maj 23 2011, 12:28

Pozdravljeni! Sem nova tukaj, pa se še malo lovim s temi forumi:) Potrebujem nasvet!
    Pred kratkim sem kupila mladička Shih tzu, ki pa ima noro potrebo po grizenju vsega kar pride pod njegov gobček. Sicer berem, da naj mu ostro rečem NE in preusmerim pozornost na igračo, ki mu jo dovolim grizt...vendar kuža še ni dojel, da moji uhlji in roka niso guma za čohanje dlesni :) ima kdo kak predlog?.
    Lara&Kimmy
    Lara&Kimmy
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Kraj : okolica Moravč
    Število prispevkov : 31

Shih-Tzu Empty Čistoča

Objavlja by Lara&Kimmy Tor Maj 31 2011, 20:53

Hoj!
    Jaz sem tudi pred približno 2mesecema dobila shih tzuja.Sedaj je stara 4mesece.In me samo zanima koliko časa je vaš kuža rabil da se ja navadil na to da gre ven "lulat in kakat"? Pri meni sedaj počasi začenja zaudarjat.Sem tudi kupila v tukanotu za to da ne zaudarja če sa podela ampak ne pomaga.Zdej zjutri že gre vem k jo spustim in že ve kaj more ko pa smo doma in nismo zunaj se podela na preprogo,parket,.. Ali bi se do sedaj že morala navaditi? žaaalosten
    lena30
    lena30
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by lena30 Sre Jun 01 2011, 16:58

LaraKimmy@ predlagam da greš z njim čim večkrat ven, po vsaki igri, po vsakem obroku, predvsem pa, ko opaziš, da postaja nemiren. Moj je npr. začel bevskat in stikat po kotih, voha po celem stanovanju in nemirno skače iz enega konca na drugega, takrat vem, da ga moram peljati ven. Sicer se včasih zgodi, da mora opravit potrebno notri, vendar gre vedno na časopis :), res sem umaknila vse preproge, ker očitno imajo radi mehko pod ritko:) tako, da je sedaj edino kar je mehkega v stanovanju časopisni papir. Sicer pa ne skrbi, če boš dosledna in ga boš redno vozila ven (zraven pa, ko vidiš, da opravlja potrebo mu govori besedo za katero želiš, da bo, ko jo bo slišal, potrebo tudi opravil npr. pohiti, lulaj, kakaj...in ko opravi ga zelo pohvali, da bo vedel kaj je prav! Če se mu "ponesreči" v stanovanju, je dobro, da ga dobiš pri dejanju in ga takrat fejst okaraš-v smislu, NE to, tega NE smeš...(nikakor ne zagovarjam fizičnega kazovanja, ali potiskanja gobčka v kakce...) Boš videla, da bo tudi to minilo, saj je še mladiček, vendar bodi dosledna, ker kar ga boš sedaj naučila, to bo delal kasneje, ko bo odrasel. Svetujem ti, da si prebereš knjigo "Psi za telebane", izredno dobri nasveti so noter, pa še napisani v takšnem stilu, da je branje zelo zabavno :):) Pa veliko sreče!
    rozinca33
    rozinca33
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Število prispevkov : 1

Objavlja by rozinca33 Tor Jun 14 2011, 10:06

Pozdravljeni! Še jaz bi pristavila svoj piskerček v iskanju nasvetov za našo malo shih tzujko. Danes je stara 10 tednov, je izredno radoživa, veliko pa tudi spi, ker je le še zelo mlada. Po nasvetu vzrediteljice smo ji od začetka, ko smo jo pripeljali domov dajali mleko za mlade kužke, brikete zmešane z vodo Trainer in pa seveda vodo za pit. Sedaj že ima zobke, zato dajemo suhe brikete, ukinila pa sem mleko. Pretekli teden pa se je začela jesti češnje in maline, že pred tem pa svoje "kakece". Vzrediteljica mi je rekla, da so briketi in voda zadosti, da Nelly ne potrebuje ničesar drugega, vendar vidim, da išče in z veseljem poje sveže sadje. So to pač "lušte" ali kaj drugega? Kako vi hranite svoje ljubljenčke?
    Hvala za vaše odgovore :) in veliko lepih trenutkov z vašimi kosmatinčki.
    lena30
    lena30
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by lena30 Tor Jun 14 2011, 11:14

Rozinica33@moj kuža je vse, damo mu tudi riž s piščancem, dobi kakšno žlico špinačne juhe s smetano...je pač gurman:)seveda zraven vsega dobiva še brikete, ampak mu dajamo tudi hrano, ki jo uživamo mi...imamo tudi obdobja, da protestira, ko dobi brikete, pa mu jih takrat pomešam s šunko...glede sadja; moja sestra pravi, da je dobro, da poje kakšen kos sadja, vsaj ne bo potreboval vitaminov. Dokler ima čvrst kakec in nima driske je vse ok!!
    Nikii-Puhii
    Nikii-Puhii
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Število prispevkov : 215

Objavlja by Nikii-Puhii Tor Jun 14 2011, 14:45

Men so shi tzu-ji zelo lepi psički. Moji sosedje ga majo. Ime mu je Jackie pa je fuul luštkan. Ful mi je všeč, ker ne zrastejo in soo zmeram majhni tako kot maltežani, ker jaz ne bi imela velikega psa v hiši, pa velik pes bolje, da ti ne skače v naročje, ker te lahko podere. No saj so vseno luštni tudi veliki psi ampak rajši imam manjše. Zdaj sem pa malo zašla iz teme. No saj nimam več kaj povedati, razen tega, da so ti psi zelo luštkani in prijazni.
    Colliny
    Colliny
    Moderator
    Moderator

Female Kraj : Maribor
    Število prispevkov : 2106

Objavlja by Colliny Sre Jun 15 2011, 22:40

Saj to da podre, je pa čist odvisno od vzgoje... Kakšni argumenti, zakaj NE imeti velikega psa, joj...

Sponsored content

Objavlja by Sponsored content

Danes je Sob Nov 23 2024, 05:54