by teya Sre Feb 09 2011, 18:35
Jaz pa dejansko poleti napol naga hodim naokoli, včasih si tudi lase postrižem in vedno nosim čop, ker drugače bi umrla od vročine. Zato sem tudi za to, da se žival poleti postriže na kratko, da ji ni vroče. In sama pri moji dolgodlaki Bibi vidim, da se veliiiko bolje počuti v kratki kot pa dolgi dlaki. Res, da je morski prašiček, ampak glede vročine je pri večini živali isto. In ima dlako ful kratko, ene par milimetrov, pa je tudi veni, tudi na soncu včasih leži, pa je še nikoli ni sonce opeklo, pa imajo morski pujsi veliko bolj občutljivo kožo kot vsak pes, tudi šelti. In njenih prednikov, originalnih divjih morskih prašičkov tudi ni nihče strigel, so pa imeli kratko dlako in jim ni bilo tako vroče, tako, da se jaz čutim dolžna, da jo postrižem, pa če bi ji potem ful uničena dlaka zrasla
Katja, jaz ti verjamem, da šeltijem potem zrase drugačna dlaka, da je bolj trda in vse, in ne zdi se mi prav da Evva šeltije primerja z borderji. Ker imajo drugačno dlako in pač očitno ne zrase enaka dlaka šeltijem, kot so jo imeli prej, borderjem pa očitno. Ampak ne verjamem pa, da šeltijeva dolga dlaka njega bolj ščiti pred vročino kot pa če bi bil pobrit. Dlaka zadrži toploto, koža pa ne tako zelo. Verjamem, da psa lahko sonce speče, če je pobrit na nulo in praktično goli, jaz sem tudi brala, da kitajskega golega in druge gole pse tudi sonce speče če jih ne mažeš z kremo. Če pa ima nekaj dlake pa ga ne more
. Ker potem bi morskega pujska tudi verjetno opeklo...
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi