V nemčiji so pa itak tele najbolši http://www.with-eager-to-work.de/Home.html, sam mladička od tuki dobit, je pomoje res težko.
Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 37 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 37 gostov :: 3 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+59
Colliny
Katk.
katt.
love
The_Wanted
Hana*
Alex
Animal_Lover
Lisa
Ursha_Shiva
leja557
Neja.
Shelly
Evangelynne
Diana.
nika
Ester
Lillie
anna <3
yaya
talupu
Ani
Nixy.
Evi
Maja
Miška
Deep
flowerylife
rox.
Evva
zoe
Polly
Aron Gold
Nuša.
Eva.
ines97
Tjaša*
teya
ema.
Demi
dog_lover*
Princess^^
BlackStar
Katka in Dancer
Eva
Ingrid*
anna.
tjasyka
*Lanchy*
Špela
emma
Alessa.
Anja
Maša
Urška
Tisa
Vida
...Ira <3...
Iza
63 posters
Shetlandski ovčar
Evva- Pikapolonica
- Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 67
- Post n°676
Re: Shetlandski ovčar
Sej po mladiča greš sam enkrat na par let, tko da se splača tut mal dal it (čeprav se mi zdi da je vse bližje kot kaj kakšne Francoske)
V nemčiji so pa itak tele najbolši http://www.with-eager-to-work.de/Home.html, sam mladička od tuki dobit, je pomoje res težko.
Katka in Dancer- Mačka
- Starost : 28
Kraj : Kranj
Število prispevkov : 1176
- Post n°677
Ja tale psarna je tut men ful ušeč Pač vsaj tko k jo gledam na netu, sej v živo je še nism vidla
Sam kokr sm slišala je grooozno teško dobit mladička in daje samo ful ˝izkušenim˝ mladičke Mogoče jo bom pa če zmnogo let kontaktirala (;
Peaunt ma grozno lepo postavco: http://www.with-eager-to-work.de/Peanut_Entwicklung.html#63
Nej bi mel pa tut tlele leglo: http://www.of-murstone-castle.de/ (Nemčija) :))
In ja Evva, js se čist strinjam da greš po psa enkrat in pol ga maš dolo časa (če je use po sreči) in če bi blo po moje bi šla js na Finsko ponga, ampak moji starši se s tem ne strinjajo >< zmer rečejo da je čist brez veze po psa hodt nekam daleč, če ga greš lah kje bliži iskt -.-'
Sam kokr sm slišala je grooozno teško dobit mladička in daje samo ful ˝izkušenim˝ mladičke Mogoče jo bom pa če zmnogo let kontaktirala (;
Peaunt ma grozno lepo postavco: http://www.with-eager-to-work.de/Peanut_Entwicklung.html#63
Nej bi mel pa tut tlele leglo: http://www.of-murstone-castle.de/ (Nemčija) :))
In ja Evva, js se čist strinjam da greš po psa enkrat in pol ga maš dolo časa (če je use po sreči) in če bi blo po moje bi šla js na Finsko ponga, ampak moji starši se s tem ne strinjajo >< zmer rečejo da je čist brez veze po psa hodt nekam daleč, če ga greš lah kje bliži iskt -.-'
Evva- Pikapolonica
- Post n°678
Drgač, klikor vem je vzreditelj on, Tobias Wust, pa dokler ne prideš na kakšno svetovno, evropsko in ga ne spoznaš v živo itak nimaš nič možnosti za mladiča :)
Ja starši znajo,bit težava, sam če si sam našparaš denar, za letalsko karto, pomoje večina nebi več komplicirala.
Pa tretja psarna je Belgija ne Nizozemska.
Ja starši znajo,bit težava, sam če si sam našparaš denar, za letalsko karto, pomoje večina nebi več komplicirala.
Pa tretja psarna je Belgija ne Nizozemska.
Katka in Dancer- Mačka
- Post n°679
Evva je napisal/a:Drgač, klikor vem je vzreditelj on, Tobias Wust, pa dokler ne prideš na kakšno svetovno, evropsko in ga ne spoznaš v živo itak nimaš nič možnosti za mladiča :)
Aha Sej pravm mogoče čez mnogo let, če bom kej uspela dosečt, bom kontaktirala psarno (no vzreditlja če smo natančni )
Ma sej usi "tadobri" vzreditelji k (zelo aktivno) delajo z šeltiji agility je teško kej dosečt, edin če maš kšne ornk veze al pa si že dosegu res super rezultate :)
No sej tut js če bi mela leglo (če bi mela samičko in bi se odločila za leglo) bi poiskala dobre lastnike ki bi se aktivno ukvarjali z agilityjem, frizbijem, ROjem,...
Men sigurno ne bi pustili z letalom nekam da grem sama. Še v spremstvu nevem če mi bi pustili...
Evva je napisal/a:Pa ta tretja psarna je Belgija ne Nizozemska.
Aja ups pol sm pa narobe gledala...
Katk.- Admin
Kraj : Okolica Ljubljane
Število prispevkov : 4642
- Post n°680
Evva in Katja, hvala vama.
Moji starši itak vejo, kok močno si jst želim šeltija in kok časa si ga že želim imet in pomoje, da so me pripravljeni peljati tut malo dlje. (: Tega psa bom itak imela 15let in vejo, kok časa na dan posvetim psu in kok mi pomenjo.
Te tri države sem omenila zato, ker mi je nekej lastnikov šeltijev reklo, da so tam najboljši šeltiji. ;D Ampak verjamem, da je tut dost odvisno od psarne in ne tok ful od države.
Bom pogledala vse linke, sam si moram čas vzet. (:
Mi je pa bedno, ker nekatere psarne gledajo samo na uspehe... Sama z Loty ne moram prit ful daleč, ker ima kratke noge in ni ravno tip za agility. Pa tut ne hodim na tekme zato, da bom prva, ampak zato, da sem z ljudmi, ki jih mam rada in da se mam fajn in da z Loty preživiva velik del dneva zunej. In ravno zato si želim šeltija - da se bom lahko z agilityjem bolj resno ukvarjala ker mi je res zakon, da bom lahko delala frizbi in da bom mela še več dela s kužki. (: Komej čakam. <3
Moji starši itak vejo, kok močno si jst želim šeltija in kok časa si ga že želim imet in pomoje, da so me pripravljeni peljati tut malo dlje. (: Tega psa bom itak imela 15let in vejo, kok časa na dan posvetim psu in kok mi pomenjo.
Te tri države sem omenila zato, ker mi je nekej lastnikov šeltijev reklo, da so tam najboljši šeltiji. ;D Ampak verjamem, da je tut dost odvisno od psarne in ne tok ful od države.
Bom pogledala vse linke, sam si moram čas vzet. (:
Mi je pa bedno, ker nekatere psarne gledajo samo na uspehe... Sama z Loty ne moram prit ful daleč, ker ima kratke noge in ni ravno tip za agility. Pa tut ne hodim na tekme zato, da bom prva, ampak zato, da sem z ljudmi, ki jih mam rada in da se mam fajn in da z Loty preživiva velik del dneva zunej. In ravno zato si želim šeltija - da se bom lahko z agilityjem bolj resno ukvarjala ker mi je res zakon, da bom lahko delala frizbi in da bom mela še več dela s kužki. (: Komej čakam. <3
Katka in Dancer- Mačka
- Post n°681
Katk. je napisal/a: Mi je pa bedno, ker nekatere psarne gledajo samo na uspehe... Sama z Loty ne moram prit ful daleč, ker ima kratke noge in ni ravno tip za agility. Pa tut ne hodim na tekme zato, da bom prva, ampak zato, da sem z ljudmi, ki jih mam rada in da se mam fajn in da z Loty preživiva velik del dneva zunej. happy In ravno zato si želim šeltija - da se bom lahko z agilityjem bolj resno ukvarjala ker mi je res zakon, da bom lahko delala frizbi in da bom mela še več dela s kužki. (: Komej čakam. <3
To dela večina psaren kjer delajo agility (govorimo o šeltijih seveda) :/ Je teško dobit vzreditelja ki ima agility šeltije (prou delovna linija - za agi, postavca, hitrost, nagon,...) in bi ti dal mladička tudi brez "dobrih uspehou" ..."/
Js sm uzela iz čisto običajne psarne in bl show linije (britanska show linija) in sm dobila zame prfect psa Dela na pouno, ima za šeltija nenormalo veliko ngona, zna se umirit kdr je treba, je nežna dušica, skos mn je nezaupliv (do tujcev je še vedno - tipična sheltie lastnost ) Tut postavco ma lepo samo prekriva jo dlaka Pa je oče francoski show "napihnjenec", mama pa iz bolj show kornin kot ne
Ne se sikirat če ne boš dobila iz kombinacije najbolših agilitašev, mogoče boš mela pa tako srečo kot js
Katk.- Admin
- Post n°682
Pa ne, jst HOČEM psa od delavnih staršev ! ;D
Zdej ne bom igrala na srečo, ker sm Lotko vzela čist nepremišljeno, tega psa bom pa vzela res iz delavne psarne, da bo res tako kot sem si želela. (:
Zdej ne bom igrala na srečo, ker sm Lotko vzela čist nepremišljeno, tega psa bom pa vzela res iz delavne psarne, da bo res tako kot sem si želela. (:
Katka in Dancer- Mačka
- Post n°683
Hočm rečt da lahko vzameš workin šeltija tut od ne tok priznanih agilitašev ;D Nism rekla da pej v show psarno :'''D
Sam lej, če pogledaš Pje-ja... super kuža za agility, samo brez nagona... to je nekej kr js npr. pr psu ne bi mela... rajš mam da ma ogrooomn nagona is se pol počas na agi sprauš in nekej nardiš iz njega, kt pa da je obratno... "/
Rajši glej da s psmi delajo velik različnih stvari, ogrooomn plus je če delajo pašo
Sej če boš mela šeltija BO delou v vsakem primeru, dlake bo meu tut mau ker bo samička, dolge noge pa.. tut če jih nau meu, sej maš ti tut Loty ekstremno rada, tut če ma kratke noge ;D
Sam lej, če pogledaš Pje-ja... super kuža za agility, samo brez nagona... to je nekej kr js npr. pr psu ne bi mela... rajš mam da ma ogrooomn nagona is se pol počas na agi sprauš in nekej nardiš iz njega, kt pa da je obratno... "/
Rajši glej da s psmi delajo velik različnih stvari, ogrooomn plus je če delajo pašo
Sej če boš mela šeltija BO delou v vsakem primeru, dlake bo meu tut mau ker bo samička, dolge noge pa.. tut če jih nau meu, sej maš ti tut Loty ekstremno rada, tut če ma kratke noge ;D
Evva- Pikapolonica
- Post n°684
Brez kakšnega nagona pa je Pje????
Men se zdi da ma super nagon, res nevem kaj bi mu manjkalo.
In uspehe rabiš zato, ker je še veliko ljudi, ki bodo dobro in skrbno ravnali z svojimi psi, veliko delali in se mu posvečali, in imeli še dosti znanja da še kaj dosežejo. Svojega prvega resnega agility psa vedno v čem "zafrkneš", ker se z njim učiš. Pri vsakem naslednjem pa imaš že ogormno več izkušenj in znanja in tudi možnosti za boljše rezultate. Super duper perspektivne pse, za katere je v vrsti ogromno agilitašev(za takšna legla so vrste vedno velike, že jaz sem imela okrog 20 rezervacij izkušenih agilitašev za moje leglo), je res brezveze dat mladička nekomu da se na njem uči, če je še mnogo ostalih, ki bi enako dobro skrebli za njega pa imajo še veliko več znanja in lahko psarni z uspehi, še povečajo ugled.
Tudi iz Show linij lahko dobiš dobrega psa za agility, samo je tveganje veliko večje. Tudi glede zdravstvenega stanja. Če vzameš psa od staršev, ki delajo agility veš da prenašajo to obremenitev brez kakšnih šepanj,... Pri nekem show psu, ki ne dela agilitija pa zgleda čisto zdrav, obstajajo možnosti, da bi se lahko pod temi obremenitvami pokazale kašne težave.
Videla sem kar nekaj sheltijev in se mi zdijo dokaj problematična pasma ravno zaradi strahu, ogromno se jih boji gugalnice, večjih množič,... torej je še bolj pomembno,da najdeš dobrega vzreditelja, ki veliko dela na socializaciji in mu lahko toliko zaupaš da ti ne bo dal najbolj plašnega mladička iz legla.
Men se zdi da ma super nagon, res nevem kaj bi mu manjkalo.
In uspehe rabiš zato, ker je še veliko ljudi, ki bodo dobro in skrbno ravnali z svojimi psi, veliko delali in se mu posvečali, in imeli še dosti znanja da še kaj dosežejo. Svojega prvega resnega agility psa vedno v čem "zafrkneš", ker se z njim učiš. Pri vsakem naslednjem pa imaš že ogormno več izkušenj in znanja in tudi možnosti za boljše rezultate. Super duper perspektivne pse, za katere je v vrsti ogromno agilitašev(za takšna legla so vrste vedno velike, že jaz sem imela okrog 20 rezervacij izkušenih agilitašev za moje leglo), je res brezveze dat mladička nekomu da se na njem uči, če je še mnogo ostalih, ki bi enako dobro skrebli za njega pa imajo še veliko več znanja in lahko psarni z uspehi, še povečajo ugled.
Tudi iz Show linij lahko dobiš dobrega psa za agility, samo je tveganje veliko večje. Tudi glede zdravstvenega stanja. Če vzameš psa od staršev, ki delajo agility veš da prenašajo to obremenitev brez kakšnih šepanj,... Pri nekem show psu, ki ne dela agilitija pa zgleda čisto zdrav, obstajajo možnosti, da bi se lahko pod temi obremenitvami pokazale kašne težave.
Videla sem kar nekaj sheltijev in se mi zdijo dokaj problematična pasma ravno zaradi strahu, ogromno se jih boji gugalnice, večjih množič,... torej je še bolj pomembno,da najdeš dobrega vzreditelja, ki veliko dela na socializaciji in mu lahko toliko zaupaš da ti ne bo dal najbolj plašnega mladička iz legla.
Evva- Pikapolonica
- Post n°685
Aja pa borderji delajo v vsakem primeri, šeltiji so veliko bolj delikatni in slabši v delavnosti. Vem za kar nekaj primerkov, ki niso hotli delat. Ampak pomjoe če hočeš in si pripravljen vložiti ogromno truda in potrplenja v psa se da vsakega pripraviti do dela. Od posameznika pa je odvisno do kam lahko to pripelješ.
Urška- Tiger
Kraj : Novo mesto
Število prispevkov : 4288
- Post n°686
Mene tudi zanima tole glede Pjeja? Jaz kakor sem ga spoznala mi deluje vse prej kakor brez nagona. Sploh recimo če primerjaš s Taro, ki pa je iz razstavnih linij.
flowerylife- Pikapolonica
- Kraj : Škofja Loka
Število prispevkov : 219
- Post n°687
Pri Pjeju naj bi bila edino osredotočenost malo problem. Dela super, če ga ne zmedejo drugi psi.
Katka in Dancer- Mačka
- Post n°688
Brez nagona za žogice in kej takega (; Lih dons sem spet govorila z Katarino in je rekla da ne bi še začela tekmovat ker teško dobi pozornost (na žogice ne pali, na hrano pa ob toliko psih in drugih motečih faktorjih komej kaj). Mislim ne teško dobi, ampak obdrži. Pje in Dancer sta čisto nasprotje zdej keri karakter je bolši je teško rečt, oba mata pluse in minuse... če bi jih zmešov bi dobil glih prfekt psa
Lahko si v agilityu že npr. 6let in maš ful izkušenj in usega, nimaš pa takih rezulatov, ker je tvoj pes mal počasnejši... pa si lahko boljši kot nekdo ki je v dveh letih ful dosegu ker ima "dobrga" psa In tukej mal fali...
O delavnosti pa sploh ne bom komentirala ><
Lahko si v agilityu že npr. 6let in maš ful izkušenj in usega, nimaš pa takih rezulatov, ker je tvoj pes mal počasnejši... pa si lahko boljši kot nekdo ki je v dveh letih ful dosegu ker ima "dobrga" psa In tukej mal fali...
O delavnosti pa sploh ne bom komentirala ><
Evva- Pikapolonica
- Post n°689
No to kar si napisla je res čist mim, vodenje hitega psa je čisto drugačno in cela znanost v primerjavi z nekim počasnim.
Pje ma pa super nagon, skos ji uhaja in lovi pse, kar je posledica nagona. Če pa ona njemu ni zanimiva oziroma, tega nagona še ne zna preusmerit to ne pomeni, da ga nima. Glede žogic pa res nevem, ker danes na agi tekmi je rezlagala da so žogice strup za agility pse, po to tej Susan Garrett metodi, po kateri ona dela.
Pje ma pa super nagon, skos ji uhaja in lovi pse, kar je posledica nagona. Če pa ona njemu ni zanimiva oziroma, tega nagona še ne zna preusmerit to ne pomeni, da ga nima. Glede žogic pa res nevem, ker danes na agi tekmi je rezlagala da so žogice strup za agility pse, po to tej Susan Garrett metodi, po kateri ona dela.
Katka in Dancer- Mačka
- Post n°690
Potem nekdo ki ima počasnega psa v začetku, nikoli ne bo smel imeti dobrega hitrega psa?
Ja žoge so "strup za pse" ob nepravilni in nepremišleni uporabi. Ob pravilni uporabi pa so (če je tvoj pes nor na žoge) super odličen pripomoček za učenje (; Samo kaj ima zdej to veze?
Ja žoge so "strup za pse" ob nepravilni in nepremišleni uporabi. Ob pravilni uporabi pa so (če je tvoj pes nor na žoge) super odličen pripomoček za učenje (; Samo kaj ima zdej to veze?
Evva- Pikapolonica
- Post n°691
Itak da imaš lahko dobrega psa in ga lahko tudi dobiš, saj je nevem koliko psaren sheltijev, ki delajo agility in so dobri. Samo iz izjemnega legla, ker so mladički najverjetneje sposobni tudi izjemnih rezultatov na svetovnem oziroma večjih tekmovanjih, je pa res zelo težko dobiti mladička.
Meni so žogise super, jaz sem napisala samo to kar je Katarina včeraj na tekmi razlagala. In s tem želela povedat da pomoje tut ona ne meče žogic Pjeju, kaj veliko.
Meni so žogise super, jaz sem napisala samo to kar je Katarina včeraj na tekmi razlagala. In s tem želela povedat da pomoje tut ona ne meče žogic Pjeju, kaj veliko.
Katka in Dancer- Mačka
- Post n°692
Hočm povedat da imaš lahko izkušnje (in pač ne takih rezultatov, sploh če si v large-u kjer more bit ps ful hitr in še natančen da kej dosežeš) in bi bil lahko bolši lastnik od nekoga ki je rezultate nahitro pridobil :) Vrjetno si boš kupil psa dobrih agility staršev ker bi res rad delov in kej dosegu. Malo drugače je če si še čisto začetnik in nimaš veliko znanja o agilityu, ampak zakaj ne bi dal psa nekomu ki ima veliko željo delat in dosegat rezulate s psom in ima z agilityom že veliko izkušen. Itak se moreš na vsakem psu učit ker niti edn ni enak drugemu in morš z vsakim malo drugače delat in se prilagajat. (To govorim čisto nasplošno, ni nujno da se gre za šeltije).
Ja žog (in podobnih igrač) ne uporablja za agility, ker pri Pjeju ne pritegnejo toliko pozornosti. Js sm navajena Dancerja, ki ima fokus ves čas na žogi in si ne predstavljam kako bi drugače delala agility, njega hrana niti ne gane toliko... pri Pjeju pa je ravno obratno :)
Ja žog (in podobnih igrač) ne uporablja za agility, ker pri Pjeju ne pritegnejo toliko pozornosti. Js sm navajena Dancerja, ki ima fokus ves čas na žogi in si ne predstavljam kako bi drugače delala agility, njega hrana niti ne gane toliko... pri Pjeju pa je ravno obratno :)
emma- Mačka
Kraj : kranj
Število prispevkov : 1268
- Post n°693
Hehe, kaj pa če psa ne ganejo niti igreče, niti hrana? ;P... moj npr. (dobro ja, ni shelti) še vedno pristaja samo na pohvalo in božanje :)... pa ne za to, ker ga drugače ne bi crkljala haha... pa dobro, a to pomeni dda nima nagona?... sej če primem žogo, jo vržem, pa mu rečem "kje je žoga" bo laufou ponjo imam pa občutek, da se mu zdi to brez veze. ... Če pa vidi ovce, je takoj v bljižini še preveč nagona ... Nevem, za svojega psa lahko rečem, da se mu za eno igračo ne da podit, ker ve da je "brez pomena". Npr. pri cuki, pa je malo bol zainteresiran, ker se "supaj" z mano vleče :)....
Vem, OT., samo mislim, da se pri vseh psih ne da samo po žogah oz. igračah gledat ali ima nagon ali ne.. no nevem no :)
Vem, OT., samo mislim, da se pri vseh psih ne da samo po žogah oz. igračah gledat ali ima nagon ali ne.. no nevem no :)
Katk.- Admin
- Post n°694
Evva je napisal/a:
Super duper perspektivne pse, za katere je v vrsti ogromno agilitašev je res brezveze dat mladička nekomu da se na njem uči, če je še mnogo ostalih, ki bi enako dobro skrebli za njega pa imajo še veliko več znanja in lahko psarni z uspehi, še povečajo ugled.
Točno ja, to maš pa ful prav, in jih čit razumem, ker bi enako naredila tudi sama. (:
Evva je napisal/a:
No sej, tega pa nočem tvegat, zato bom vzela nujno psa od agility staršev. (:
Evva je napisal/a:
Jap, enake težave sem imela (oz. nekje še vedno imam) z Loty, tko da na to sem pripravljena. (: In to se mi ne zdi nič hudega, pač veliko delaš na socializaciji, kar tudi nameravam. ;D Pa itak psa vzamem povsod s sabo in ni celo življenje v hiši in na vrtu, tko da to se mi ne zdi problem.
emma ~ jah, vsaj to mu je všeč, da ga božaš. (: to je itak čist od psa in pasme odvisno... Loty je na srečo nora na priboljške, žogo, cufe, vse. Sam se pa vidi, da ful bolj zagnano dela na žogo, kot na npr. priboljške. :DD
Eva.- Tiger
- Starost : 27
Kraj : Drulovka, Kranj
Število prispevkov : 4292
- Post n°695
Juuuuj kook je kjutkana. ;*
*Lanchy*- Tiger
Število prispevkov : 3859
- Post n°696
Ooo, lepotička! Na sliki izgleda večja kot v živo.
Mogoče kdo ve iz katere psarne je in kako ji je ime?
Mogoče kdo ve iz katere psarne je in kako ji je ime?
Maja- Pes
- Starost : 30
Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 2148
- Post n°697
Njeni lastniki so Italijani...sem slišala ime sam sem ga pozabila.
Katka in Dancer- Mačka
- Post n°698
Tale lepotec je pes, ne psička Mislim da mu je ime Hazard če sm prou razumela, je pa iz italije, več pa nism uspela razumet, ker so mi povedali po italijansko ><
Bom pol tut js prlepla par slikic od njega
Bom pol tut js prlepla par slikic od njega
*Lanchy*- Tiger
Število prispevkov : 3859
- Post n°699
Aaaa, hvala!
In a mogoče kdo ve, zakaj ta stran ne dela več: http://www.sheltiezucht.at/
Al sam men šteka?
Ups...potem pa pes.
In a mogoče kdo ve, zakaj ta stran ne dela več: http://www.sheltiezucht.at/
Al sam men šteka?
Ups...potem pa pes.
Katka in Dancer- Mačka
- Post n°700
Zgleda je s strežnikom kej narobe A to je od Silver Shadow spletka?
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi