Jah, včasih, če se ne postavijo prehitro pobrijejo, ker je včasih dlaka na njih pretežka in ovira. Če ima veliko dlake gor, kar postrizite. Drugače pa je nam gospod, pri katerem smo kupili rekel, da je najlažji način, da se hitro postavijo gor masiranje ušesk. Večkrat na dan sem ji masirala ušeska (spodnji del, tam kjer naj bi se začelo dvigovati) strigli nismo, ker nismo imeli kaj in kaj hitro so se postavila gor.
Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 14 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 14 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+25
Anja&Dona
euč.17
airedalka rebeka10
Nika.
Luckyy20
Polly
Evangelynne
Animal_Lover
Colliny
Kim<3
katt.
love
Annja
botticelli
Ani
Leonessa
emily
Mad.Bunny
Lena_Horses
love dog
Špela
Woody
Katk.
Anja
larčyka
29 posters
Yorkširski terier
Kim<3- Pes
- Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 2413
- Post n°51
Re: Yorkširski terier
Super
Jah, včasih, če se ne postavijo prehitro pobrijejo, ker je včasih dlaka na njih pretežka in ovira. Če ima veliko dlake gor, kar postrizite. Drugače pa je nam gospod, pri katerem smo kupili rekel, da je najlažji način, da se hitro postavijo gor masiranje ušesk. Večkrat na dan sem ji masirala ušeska (spodnji del, tam kjer naj bi se začelo dvigovati) strigli nismo, ker nismo imeli kaj in kaj hitro so se postavila gor.
Luckyy20- Pikapolonica
- Starost : 32
Število prispevkov : 24
- Post n°52
Masiram jih takoj vsaki dan, so nam tut rekli tak. Pri kolkem mescu so se pa vaši dvignal ušeski? :)
Nika.- Pes
- Starost : 25
Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2075
- Post n°53
Nwm za Yorkije, pri borderih se pa ušesa spreminjajo nekje do 5. al pa 6. mesca; prvič med 2. in 3. mesecem (takrat se postavijo višje).
Kim<3- Pes
- Post n°54
Nika, pri yorkijih se nekoliko prej dvignejo ušesa dokončno tam pri dveh ali treh.
Kim koker se spomnim je imela pri 2,5 mesecih ušeska visoko gor in je delovala kot kakšen netopirček. Že pri devetih tednih pa se je videlo da se rahlo postavljajo gor, nekako so se že začela upogibati zgornji del, pač začela so se ji dvigovati po malem.
Preberi si tukaj, piše nekaj o temu, sicer je v angleščini pa vseeno;
klik
vir
vir
Kim koker se spomnim je imela pri 2,5 mesecih ušeska visoko gor in je delovala kot kakšen netopirček. Že pri devetih tednih pa se je videlo da se rahlo postavljajo gor, nekako so se že začela upogibati zgornji del, pač začela so se ji dvigovati po malem.
Preberi si tukaj, piše nekaj o temu, sicer je v angleščini pa vseeno;
klik
vir
vir
airedalka rebeka10- Pes
Kraj : Ilirska Bistrica
Število prispevkov : 2145
- Post n°56
Odsvetujem nakup teh, razloga raje ne pišem tukaj, ker nimam lastnih izkušenj, če koga zanima naj piše ZS.
OT: Luckyy20, sem brala tvojo predstavitev, pa vidim da si punca, tako da si raje zamenjaj spol v profilu, da te ne bomo napačno klicali
OT: Luckyy20, sem brala tvojo predstavitev, pa vidim da si punca, tako da si raje zamenjaj spol v profilu, da te ne bomo napačno klicali
Luckyy20- Pikapolonica
- Post n°57
Zakaj odsvetuješ? Obistvu sem samo pokazala da obstajajo trobarvni yorkiji.. Jst mam tako svojega že en mesec doma :)
euč.17- Mačka
Število prispevkov : 1293
- Post n°58
Colour: Dark steel blue (not silver blue), extending from occiput to root of tail, never mingled with fawn, bronze or dark hairs. Hair on chest rich, bright tan. All tan hair darker at the roots in middle, shading to still lighter at tips.
Vir: http://www.yorkshire-terrier-journal.de/fcistane.htm
Tole je "odsek" iz standarda za yorkije.....
Vir: http://www.yorkshire-terrier-journal.de/fcistane.htm
Tole je "odsek" iz standarda za yorkije.....
Kim<3- Pes
- Post n°59
Samo to NI yorki. To je biewer, ne pa yorki. Yorki in biewer sta dve različni pasmi, oziroma Biewer je nepriznana.
airedalka rebeka10- Pes
Kraj : Ilirska Bistrica
Število prispevkov : 2145
- Post n°60
Luckyy20, imaš ZS.
Kim: lahko poveš kaj več o tem?
Kim: lahko poveš kaj več o tem?
Kim<3- Pes
- Post n°61
Biewer terrier je pri nas nepriznana pasma. Ni yorki in ni tricolor yorki kot nekater trdijo. Kot jaz razumem, gre tu tako, da se je dolgo let nazaj normalno obarvanima staršema rodili črno beli mladiči in s tem je prišlo do Biewerjev, v Sloveniji ne morejo delati vzrejnega in pridobiti slovenski rodovnik, to pa je mogoče v Nemčiji in Ameriki, kjer so precej popularni.
Kim<3- Pes
- Post n°62
Aha, še to bi dodala. Na Ljubljanski razstavi je bil oglas za rodovniške Biewer terrier-je (biewer yorki), sicer pa o njih vem bolj malo, na splošno pa so nastali zaradi nekega genskega ''odstopanja'' po barvi.
Luckyy20- Pikapolonica
- Post n°63
ampak ti biewer terierji so bol beli kot moj kuža že ko so mejhni ..
Kim<3- Pes
- Post n°64
Tricolor ne obstajajo, če ni biewer, potem je pa še nekaj poleg yorkija. Nwm, si zdaj že dovolj časa tu, da nam lahko pokažeš slikice, kjer bi se bolje videlo?
Nika.- Pes
- Post n°67
Luckyy20 : Vse slike nalepi v 1 prispevek, ne vsako sliko v svoj prispevek
Drugače pa je tvoj psiček verjetno mešan med še neko pasmo (ki je očitno bela), in je podedoval nakaj bele dlake.
Seveda pa si ljudje, da bi prodali svoje pse, veliko izmislijo (v tem primeru, da so trikolor yorkiji redki), naivni kupci, ki se o pasmi ne pozanimajo dovolj pa to verjamejo. Ker trikolor yorkiji ne obstajajo - redki te barve so očitno yorkiji, ki so čistokrvni brez rodovnika.
Drugače pa je tvoj psiček verjetno mešan med še neko pasmo (ki je očitno bela), in je podedoval nakaj bele dlake.
Seveda pa si ljudje, da bi prodali svoje pse, veliko izmislijo (v tem primeru, da so trikolor yorkiji redki), naivni kupci, ki se o pasmi ne pozanimajo dovolj pa to verjamejo. Ker trikolor yorkiji ne obstajajo - redki te barve so očitno yorkiji, ki so čistokrvni brez rodovnika.
Luckyy20- Pikapolonica
- Post n°68
Doma pri tem gospodu sem videla atija in mamo od kužka, ati od njega mu je čisto podobn :)Če je pa mešanček pa naj bo .. ampak po moje ni..
Nika.- Pes
- Post n°69
Je tut če oba starša vidiš, nemoreš zagotovit da ni mešanček. Možno da je Lucky-jeva babica npr. maltežanka, dedek pa yorki, njun potomec (Lucky-jev ata) je zato križanec, vendar zgleda kot yorki; Lucky-jeva mama pa yorki, in potem so lahko mladiči zelo podobni yorkijem, vendar vseeno niso "čistokrvni" yorkiji (oz. so po mnenju tistega, ki je imel leglo in vam je prodal Lucky-ja hahah).
Kim<3- Pes
- Post n°70
Mu boš delala čopka? Najbolj luštni so takrat, ko imajo čopka kot mladiči :3
Anja&Dona- Tiger
- Starost : 24
Število prispevkov : 3779
- Post n°71
Zaj sem se spomnila, mogoče malo OT ampak zadnjič je bila ena ženska v trgovini z psom ko je imel dlako kot yorki.. pa ga pobožam pa vprašam gospo med čem je mešan, pa me tak grdo pogleda pa reče 'yorki je!'.
Pes je pa bil star baje 5 mesecev pa skoraj tak vlki ko Dona..
Pa čisto dol je imel ušesa.. pa kr velika ušesa :')
emily- Pikapolonica
- Starost : 24
Število prispevkov : 55
- Post n°72
Anja&Dona je napisal/a:Zaj sem se spomnila, mogoče malo OT ampak zadnjič je bila ena ženska v trgovini z psom ko je imel dlako kot yorki.. pa ga pobožam pa vprašam gospo med čem je mešan, pa me tak grdo pogleda pa reče 'yorki je!'.
Meni se zdi, da je bil to ne rodovniški Yorki, saj opažam pri moji prijateljici, ki ima ne rodovniško psičko (Yorkico), in ko mojo psičko primerjaš z njuno se opazi veliko razlik (ošesa,dlaka, velikost..), no pa saj se najdejo tudi taki, ki so brez rodovnika, pa so še zmerja videti rodovniški
Kim<3- Pes
- Post n°73
Ja, večino jih izgleda čisto netipičnih :(
Se najdejo tudi nerodovniški ki izgledajo kot tapravi, samo večina jih ne izgleda. In ja, kaj vse oglašujejo kot yorki, tudi ta psiček ki je bil pri Pozor, priden pes! zihr ni bil taprav yorki, se je opazila razlika. Večji so, skodrano dlako imajo, pa še ful so svetli...
Se najdejo tudi nerodovniški ki izgledajo kot tapravi, samo večina jih ne izgleda. In ja, kaj vse oglašujejo kot yorki, tudi ta psiček ki je bil pri Pozor, priden pes! zihr ni bil taprav yorki, se je opazila razlika. Večji so, skodrano dlako imajo, pa še ful so svetli...
Kim<3- Pes
- Post n°74
Okej, mi se odločamo da bi dali Kim postriči, ne veliko. Ravno tako, da bo lažje za poletno nego (na morju sitni ježki) in nebi postrigla čisto na kratko kot imajo nekateri oz. večina. Tudi ''brkce'' (dlako okoli smrčka,gobčka pač) bi ji nekako oblikovali in spet ne preveč.
Enkrat sem našla perfektno yorki frizuro, ne dolgo niti ne kratko. Nekaj vmes, pa popolno za poletje...Pa je ne najdem več -.-
Kakšen predlog?
Pa res ful nebi šli nevem kako kratko...
Enkrat sem našla perfektno yorki frizuro, ne dolgo niti ne kratko. Nekaj vmes, pa popolno za poletje...Pa je ne najdem več -.-
Kakšen predlog?
Pa res ful nebi šli nevem kako kratko...
Ingrid*- Moderator
- Število prispevkov : 2188
- Post n°75
Priporočam, da postrižeš tam kjer se največ ježkov nabira, vsaj na tolko da bo lažje vn vzet.
Drugače pa se z kšnim pasjim frizerjem posvetuj :)
Drugače pa se z kšnim pasjim frizerjem posvetuj :)
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi