Agility treniramo, tekmujemo pa trenutno bolj malo. Missy je bila na eni uradni in eni neuradni tekmi Nuti pa še ni tekmovala. Doma pa se igramo tudi s frizbijem, če pa mi uspe narediti flyball box se bomo verjetno igrali tudi s tem.
Kar se tiče energije sta moji dve veseli aktivnih sprehodov, če pa mi kdaj ne znese na sprehod pa tudi ni problema.
Glede nege so papillončki super za moje pojme, jaz moje češem 1x do 2x na mesec, učasih celo manj, ko malo pozabim
pa ni nobenga problema, dlaka načeloma ni zavozljana, največ kar je vozljev je na ušeskih. Kopam jih pa pred razstavo oziroma po potrebi, to pa pomeni da če ni razstav preteče med dvema kopanjema kar nekaj mesecev saj nimajo vonja. V prehodnih obdobjih ko je veliko blata jih pa samo splaknem kjer so blatne.
Dlaka je pa odvisna od spola, psičke ob gonitvi izgubijo nekaj dlake, po mladičih so pa skoraj gole, nato pa kar naenkrat dobijo več dlake, potem pa spet nekje srednje.
Takole je Missy izgledala ko je izgubila dlako po prvih mladičih.
tako pa potem ko jo je pridobila še malo več oziroma ko jo je že pričela spet izgubljati.
Samčkom načeloma manj izpada. Sem pa jaz pričela delati tako, ko katera od psičk začne močno izgubljati dlako jo počešem najprej z navadnim glavnikom, nato z glavnikom za bolhe ker je gostejši potem pa še s furminatorjem. Furminator sicer ni najbolj priporočljiv za papillone ker naj bi tudi malo cufal dlako, zato ga uporabim samo, ko nimam namena psice razstavljat in ko ji res močno izpada dlaka.
Dlaka izdpada po malo čez celo leto zato je sesanje vsaj enkrat na teden zelo priporočljivo. Je pa ta dobra lastnost, da se dlaka ker je daljša samo "odloži" na površine in se ne zapiči. Ko sem se pogovarjala z vzrediteljico angleških buldogov mi je rekla, da se ji včasih njihova kratka dlaka zapiči v obleke in jih potem težko ven spravi, tako da v tem primeru dam jaz plus točko daljši dlaki
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi