Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 23 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 23 gostov :: 1 Bot
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+34
Katja5
Tia&Nelly
Border_Collie *-*
airedalka rebeka10
love
talupu
Katja.
momokika
Tjaška
Alex
Maly
Kaja & Naly
Lena
Evangelynne
lali
Colliny
Nikii-Puhii
katarina
Petra.
Urška*
Ingrid*
Chilly2000
Alessa.
...Ira <3...
ema.
emcHiii.
Mašy
teya
Pokica
Valentina
Anja
larčyka
Woody
Katk.
38 posters
Maltežan
airedalka rebeka10- Pes
- Starost : 25
Kraj : Ilirska Bistrica
Število prispevkov : 2145
- Post n°76
Re: Maltežan
Ga ne mislim prav nikomur uničevati , kmečjemu ga sebi ker tukaj sedim za računalnikom n se trudim nekaj dopovedati ljudem pa nekateri nočejo razumeti, namesot da bi počela kaj bolj pametnega. Pisanja se bom o tem vsaj v tej temi vzdržala če vas moti (imamo tudi ZSje )!
love- Pes
- Starost : 26
Kraj : Mirna Peč
Število prispevkov : 1995
- Post n°77
Ne sej nisem misla da bi ga ti uničla, foraa je da sm js misla rečt, da naj mi ga ona ne "uniči" z nerodovniškimi
airedalka rebeka10- Pes
- Post n°78
Ajaa!
Tjaška- Pikapolonica
Število prispevkov : 268
- Post n°79
Kaj je narobe z nerodovniškimi maltežani? Tudi jaz imam Kimi, je nerodovniška in tehta 3 kille...
airedalka rebeka10- Pes
- Post n°80
Nič ni narobe, ampak se moraš zavedati, kaj rodovnik je, zakaj je pomemben in da tvoja psička ni prava maltežanka. Sklepam pa, da tega še ne veš, ti predlagam, da si (prej kot se začne prepirati kako razstave niso pomembne in kdo ima koga bolj rad) prebereš nekaj zadnjih strani v temi o pekinezerjih!
Ingrid*- Moderator
- Število prispevkov : 2188
- Post n°81
airedalka rebeka10 je napisal/a:Nič ni narobe, ampak se moraš zavedati, kaj rodovnik je, zakaj je pomemben in da tvoja psička ni prava maltežanka. Sklepam pa, da tega še ne veš, ti predlagam, da si (prej kot se začne prepirati kako razstave niso pomembne in kdo ima koga bolj rad) prebereš nekaj zadnjih strani v temi o pekinezerjih!
Vedno bo ista zgodba se strinjam(;
Če nima rodovnika pač ni maltežanka, je mešanka ker nimaš njiker dokaza o tem da je čistokrvna. Poleg tega je večina(okej, ne vsi) vzrediteljev odgovornih in dajo veliko na zdravje psa in seveda standard pasme v kar naj bi se štel tudi karakter. Rodovnik imaš tudi kot dokazilo da pes npr. ne bo imel nekaterih dednih bolezni.
airedalka rebeka10- Pes
- Post n°82
No ja, dokazilo da ne bo dednih bolezni le v nekaterih primerih (pri nekaterih boleznih)...
Rodovnik je pomemben zato, ker imaš nadzor, lahko se pari dva psa s C kolki - eno leglo z rodovnikom (no nisem sigurna če se za C še dobi vzrejno) in eno brez. Verjetnost za obolelost mladičev je ista. Ampak razlika je, da ti pri rodovniškem leglu veš, da so bili psi bolni in se najverjetneje odpoveš nakupu iz tega legla, pri nerodovniških pa se to sploh ne ve. Ti pa nič ne pomaga, če veš samo, da rodovnik je, bolj je pomembno tisto, kar piše noter, kar iz njega izveš.
Rodovnik je pomemben zato, ker imaš nadzor, lahko se pari dva psa s C kolki - eno leglo z rodovnikom (no nisem sigurna če se za C še dobi vzrejno) in eno brez. Verjetnost za obolelost mladičev je ista. Ampak razlika je, da ti pri rodovniškem leglu veš, da so bili psi bolni in se najverjetneje odpoveš nakupu iz tega legla, pri nerodovniških pa se to sploh ne ve. Ti pa nič ne pomaga, če veš samo, da rodovnik je, bolj je pomembno tisto, kar piše noter, kar iz njega izveš.
Ingrid*- Moderator
- Post n°83
Ja pač veš keri so predniki in lahko pol tut pogeldaš za dedne bolezni. Poleg sem imela v mislih tudi kolke, pa še naprimer komolci, rame... Naprimer recmo da ma ena pasma neko dedno bolezen. Vzreditelj pari dva predstavnika brez te bolezni, pogledaš rodovnik se pozanimaš in ugotoviš da linija nima te bolezni :)
Ampak mislim da je to malo OT. Tako da Tjaška lahko si pogledaš še kašne druge teme na tem forumu v zvezi z rodovnikom ali pa se prestavimo na ZS
Ampak mislim da je to malo OT. Tako da Tjaška lahko si pogledaš še kašne druge teme na tem forumu v zvezi z rodovnikom ali pa se prestavimo na ZS
love- Pes
- Post n°84
No, so mladički prišli na svet?
Kaj novega?
Kaj novega?
Nazadnje urejal/a love Pon Dec 03 2012, 22:52; skupaj popravljeno 1 krat
Tjaška- Pikapolonica
Število prispevkov : 268
- Post n°85
Ok ok sem razumela :) Sam tko zelo ste bli našpičeni proti nerodovniškimi psi ...Res se nebi rada kregala zaradi tega
airedalka rebeka10- Pes
- Post n°86
Ne vem če sem samo jaz taka ampak me močno zmoti, če nekdo napiše ok samo zato, da bomo dali mir. In čisto nihče ni nič našpičen proti čemu, povej samo en primer kdo je tukaj nezaželjen ker njegova žival nima rodovnika Tudi jaz imam muci mešanki pa še marsikdo tu (večina), pa ni nihče našpičen proti njim.
love- Pes
- Post n°87
J vsi jih imamao zelo radi.
Gost- Gost
- Post n°88
Lepa pasma, ne smrdijo, kar jih je treba velik česat (če imajo raztavno dlako, drugače pa niti ne toliko), nimajo veliko bolezni, kar je imajo težave z zobmi...Na splošno so čudovita in družabna pasma.
airedalka rebeka10- Pes
- Post n°89
No ja, za bolezni ne vem če jih ni tako malo... (vsaj meni se ne zdijo neka zelo zdrava pasma, mogoče se motim )
Gost- Gost
- Post n°90
Tudi jaz nisem prepričana, gledala sem neko oddajo o njih (ne vem kako ji je naslov).airedalka rebeka10 je napisal/a:No ja, za bolezni ne vem če jih ni tako malo... (vsaj meni se ne zdijo neka zelo zdrava pasma, mogoče se motim )
Maly- Pes
- Starost : 34
Število prispevkov : 1691
- Post n°91
Maltežan velja za zdravo pasmo. Lahko pa imajo nekatere bolezni:izpah pogačice, težave z zobmi in s kožo, slepota. Pomembno je, da kupimo maltežana z rodovnikom. Življenska doba maltežana se giblje do 16 in več let.
KLIK
KLIK
airedalka rebeka10- Pes
- Post n°92
Annabela: kaj ti si/boš Malya tudi na kako razstavo pripeljala pokazat?
Maly- Pes
- Post n°93
Ne Malyja ne bom razstavljala..
OT airedalka rebeka10 poslala sem ti zs
Gost- Gost
- Post n°94
Škoda, da ga ne boš raztavljala, verjetno bi tudi imel možnost za zmago, ker je lepo rejen, lepo dlako ima (ne zavozlano, sodim po fotkah) in tudi na splošno je lep.Maly je napisal/a:Ne Malyja ne bom razstavljala..
love- Pes
- Post n°95
[quote="love"]No, so mladički prišli na svet?
Kaj novega?
Kaj novega?
Evangelynne- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 5084
- Post n°96
Tijjccii-.- je napisal/a:Škoda, da ga ne boš raztavljala, verjetno bi tudi imel možnost za zmago, ker je lepo rejen, lepo dlako ima (ne zavozlano, sodim po fotkah) in tudi na splošno je lep.Maly je napisal/a:Ne Malyja ne bom razstavljala..
Od tega je samo odvisno kolko nege mu posvečaš
Ingrid*- Moderator
- Post n°97
Pa tudi od kvalitete dlake. Npr. dixieju se nič ne vozla poznam pa predstavnika iste pasme, ki se mu nonstop vozla in je treba dlaki posvečati veliko več nege :)
Maly- Pes
- Post n°98
Nege je ogromno, potrebuje vsakodnevno česanje..se pa Maly-ju včasih dlaka zvozla, pa čeprav ga češem vsak dan..
airedalka rebeka10- Pes
- Post n°99
Si sploh ne morem predstavljati koliko časa se porabi za nego teh dolgodlakih pasem, pri meni bi imel vse zavozlano če bi ga imela...
Odvisno kakšno zmago misliš (nekateri rečejo da so zmagali če so dobili prav dobro in so bili edini v razredu ), ampak do BISa (prave zmage) ni tako enostavno priti (sploh pa ne moreš presoditi preko par fotografij da je pes res lep, ima lepo dlako in bi lahko zmagal če res nisi profesionalec, kar pa ti nisi, in jaz tudi ne ), še do BOBja ne, pa še nekateri sodniki (žal) ko je velika konkurenca (in maltežanov se mi zdi da je kar nekaj običajno) dajejo nazive predvsem psom, ki imajo čim daljšo dlako (Malyjeva pa se mi, proti nekaterim ne zdi ekstremno dolga (meni je to lepše). Sem pač morala še to pripomit ker sem (med drugim) prav alergična kako kdo govori o številnih zmagah svojih psov na razstavah in denarnih nagradah (pa ne pravim da ti v tem postu), potem pa se ugotovi, da je pes dobil mogoče prav dobro, pa si lastniki narobe razlagajo.Škoda, da ga ne boš raztavljala, verjetno bi tudi imel možnost za zmago, ker je lepo rejen, lepo dlako ima (ne zavozlano, sodim po fotkah) in tudi na splošno je lep. wink
Maly- Pes
- Post n°100
Maly nima tako dolge dlake, ker mu malo striže, če ne se bi spotikal ob njej ali pa bi morala vska dan dlako povijat.. Drugače ma pa mislim da 1 cm ali 2 do tleh.airedalka rebeka10 je napisal/a:Si sploh ne morem predstavljati koliko časa se porabi za nego teh dolgodlakih pasem, pri meni bi imel vse zavozlano če bi ga imela...
Odvisno kakšno zmago misliš (nekateri rečejo da so zmagali če so dobili prav dobro in so bili edini v razredu ), ampak do BISa (prave zmage) ni tako enostavno priti (sploh pa ne moreš presoditi preko par fotografij da je pes res lep, ima lepo dlako in bi lahko zmagal če res nisi profesionalec, kar pa ti nisi, in jaz tudi ne ), še do BOBja ne, pa še nekateri sodniki (žal) ko je velika konkurenca (in maltežanov se mi zdi da je kar nekaj običajno) dajejo nazive predvsem psom, ki imajo čim daljšo dlako (Malyjeva pa se mi, proti nekaterim ne zdi ekstremno dolga (meni je to lepše). Sem pač morala še to pripomit ker sem (med drugim) prav alergična kako kdo govori o številnih zmagah svojih psov na razstavah in denarnih nagradah (pa ne pravim da ti v tem postu), potem pa se ugotovi, da je pes dobil mogoče prav dobro, pa si lastniki narobe razlagajo.Škoda, da ga ne boš raztavljala, verjetno bi tudi imel možnost za zmago, ker je lepo rejen, lepo dlako ima (ne zavozlano, sodim po fotkah) in tudi na splošno je lep. wink
Pri razstavah maltežanov je pomembno kako ga hendlaš da izraziš njegovo elegantno hojo in pa zeloooo veliko dela je za razstavne maltežane ..
Tukaj je Maly-jev očka Cole
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let