Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 9 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 9 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+49
Maly
Nika.
Border_Collie *-*
love
airedalka rebeka10
Hana*
talupu
rox.
Colliny
anna <3
Evangelynne
katja100
Shelly
Ester
Nikii-Puhii
Diana.
Tjaša*
Aleš*
Ani
ines97
Lillie
love dog
smejkica15
Kiara
Lana
Tjaša.
dog_lover*
*Lanchy*
ema.
Ines.
Dandekk
emcHiii.
Iza
Petra.
Alessa.
yaya
teya
BlackStar
Valentina
Kimmy.
larčyka
Špela
Maja
Maša
linana
EucH
Katk.
Anja
Woody
53 posters
Zlati prinašalec
Colliny- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2106
- Post n°101
Re: Zlati prinašalec
Zakaj bi sploh hotla z ZPji primerjat
teya- Pes
- Starost : 27
Število prispevkov : 3000
- Post n°102
Colliny je napisal/a:Zakaj bi sploh hotla z ZPji primerjat
Zato ker je pol zlata prinašalka .
Ani, možno, da se je oz. se bo tvoja še potegnila. Moja tako nekje od 5. do 7. meseca ni praktično nič zrasla (mogoče kak cm), potem pa v kakem tednu, dveh ene 6 cm. Od Rine mama je pa kar povprečno velika za ZP-ja, mogoče celo velika za ZP-jko, ata se mi pa zdi tudi na zgornji meji kraševca, če ne večji. No, sicer bo Rina tudi kmalu na zgornji meji samčka kraševca, ker še ji samo 2 cm manjkata .
Ani- Pes
- Število prispevkov : 2044
- Post n°103
Aja, Rina je že tako velika. Upam, da jo kdaj spoznam, hihi. :3
Jaa, upam, da bo Summer še zrasla, ma sej ziher nebo pritlikava. ;PP Bo še sigurno, samo nevem kdaj. Čeprav sem zadnjič srečala še eno ZPjko, ki je stara 7-8 mesecev pa je isto visoka kot Summer. (:
Jaa, upam, da bo Summer še zrasla, ma sej ziher nebo pritlikava. ;PP Bo še sigurno, samo nevem kdaj. Čeprav sem zadnjič srečala še eno ZPjko, ki je stara 7-8 mesecev pa je isto visoka kot Summer. (:
teya- Pes
- Post n°104
Po moje da še bo zrasla . Ker se mi zdi, da psi tako povprečno do 1 leta rastejo, velike pasme še dalje . Zlati prinašalci (in kraškoti) se pa itak do 3. leta razvijajo (rastejo pa ravno ne tako dolgo, do takrat dobijo ta pravi karakter, postavo, mišice, dlako...) .
ZP-ji pa vbistvu sploh niso tako veliki, kot sem jaz mislila . So večina že manjši od Rine .
ZP-ji pa vbistvu sploh niso tako veliki, kot sem jaz mislila . So večina že manjši od Rine .
Evangelynne- Moderator
Število prispevkov : 5084
- Post n°105
Maša je napisal/a:Japs.
ZP v nepravih rokah hitro postane napadalen. Morali bi mal updejtat knjige in povedati malo bolj iz resnične strani, ne pa samo: primeren za družino. Jao.
Vsak pes lahko postane napadalen če je v nepravih rokah.
(z 1. strani xD)
teya- Pes
- Post n°106
[quote="Evangelynne"]
Ja to itak. Ampak zlati prinašalec pa še posebno . Zgleda vse prej kot pa hitro agresiven, ampak videz vara
Maša je napisal/a:Japs.
Vsak pes lahko postane napadalen če je v nepravih rokah.
(z 1. strani xD)
Ja to itak. Ampak zlati prinašalec pa še posebno . Zgleda vse prej kot pa hitro agresiven, ampak videz vara
Evangelynne- Moderator
- Post n°107
Ja, ko ga pogledaš ne zgleda Potem pa ljude nakaj v njega rinejo ker mislijo, da je čisto prijazen, priden potem pa dobijo nezaželen rezultat. Če ljudje vidijo NO-ja,bulmastifa in takšne pasme je logično, da se mu ne boš približali, ker vedo, da so ti psi nevarni. Veliko pa jih ne ve, da so lahko napadalni tudi ZP-ji. Se mi zdi, da bi se morali na tem področju več pozanimat.
teya- Pes
- Post n°108
Jaz sem ugotovila, da se ljudje v bistvu bojijo vseh velikih psov, male pa bi samo cartali . Mene vsi ful prestrašeno gledajo na sprehodu . Pa če Rina rine v njih ali ne . Večinoma gredo samo mimo mene ali se me izognejo (sploh kaki z psmi), nekateri me kaj povprašajo o njej, so pa ful redki tisti, ki jo pobožajo. Samo 2 sta bila do sedaj takšna od verjetno 50 tih
Se pa z tabo ne strinjam, da so NO-ji in bulmastifi logično agresivni. Sploh NO-ji ne, razen če imajo kake slabe izkušnje, slabe starše, so podivjani. Ampak povprečni NO ti ne bo nič naredil (sploh otroku ne) pa če boš rinil v njega
Se pa z tabo ne strinjam, da so NO-ji in bulmastifi logično agresivni. Sploh NO-ji ne, razen če imajo kake slabe izkušnje, slabe starše, so podivjani. Ampak povprečni NO ti ne bo nič naredil (sploh otroku ne) pa če boš rinil v njega
Evangelynne- Moderator
- Post n°109
Nep Ne mislim tako. Ljudje imajo pri teh pasmah predsodek! Ta pes je kar logično agresiven,napadalen in nevem še kaj. je en tipični primer NO-ar Roni- čisti cartek (; Ne laja veliko in ni napadalen niti agresiven.
Shelly- Pes
- Starost : 26
Kraj : Primorsko-Notranjska
Število prispevkov : 2393
- Post n°110
Ja, mi gre na jetra ko mislijo, da so majhni crtki in ta veliki grozni! .
Po navadi je lih obradtno. .
Sam meni Zp-ji niti niso tako všeč.....mi se zdi da so kot sedaj BC nekoč naleteli na preveliko popularnost, kar je pustilo posledice v pasmi.
Po navadi je lih obradtno. .
Sam meni Zp-ji niti niso tako všeč.....mi se zdi da so kot sedaj BC nekoč naleteli na preveliko popularnost, kar je pustilo posledice v pasmi.
Ani- Pes
- Post n°111
Teya, Summer ima plečne cca. 50 cm, težka pa je 18kg. (: A je pretežka?
Shelly- Pes
Kraj : Primorsko-Notranjska
Število prispevkov : 2393
- Post n°112
Ne.Ani je napisal/a:Teya, Summer ima plečne cca. 50 cm, težka pa je 18kg. (: A je pretežka?
teya- Pes
- Post n°113
Ani je napisal/a:Teya, Summer ima plečne cca. 50 cm, težka pa je 18kg. (: A je pretežka?
Prej prelahka . Rina je pri taki velikiosti imela že okoli 25 kg
rox.- Pes
- Starost : 29
Število prispevkov : 2211
- Post n°114
Teya si ziher, da ni tvoja predebela? ;p
Ani- Pes
- Post n°115
Ma Rina je mešanka s kraševcem, to ni niti podobno, haha. ;D Nemoreš njo in Summer primirjat, res ne. :))
rox.- Pes
- Starost : 29
Število prispevkov : 2211
- Post n°116
Bom jez po flo sklepala ;P FLo ima plečne 52cm in je bila težka 16-17kg, ampak takrat je biilaa eeeekstremno presuha, tko da za 50cm in 18kg se mi zdi, pa kr vredu, še posebej ker kolikor jaz vem, so prinašalci nagnjeni k debelosti. (: prelahka pa 100% ni. Bolj zdrav pes je bolj suh, k debelosti pridejo še razne težave in problemi (:
Colliny- Moderator
- Post n°117
Zato moj komentar ;P Pa bog ve, s čim je še mešana...Ani je napisal/a:Ma Rina je mešanka s kraševcem, to ni niti podobno, haha. ;D Nemoreš njo in Summer primirjat, res ne. :))
katja100- Sinička
- Starost : 25
Število prispevkov : 833
- Post n°118
Mend zanima ali lahko z zp treniraš agility?
Diana.- Mačka
- Kraj : Nova Gorica
Število prispevkov : 1232
- Post n°119
Ja itak da lahko.
Zakaj pa nebi?
Zakaj pa nebi?
Evangelynne- Moderator
- Post n°120
Itak je večina psov primerna za agility
Odvisno tudi od posameznega psa.
Odvisno tudi od posameznega psa.
teya- Pes
- Post n°122
Colliny je napisal/a:Zato moj komentar ;P Pa bog ve, s čim je še mešana...Ani je napisal/a:Ma Rina je mešanka s kraševcem, to ni niti podobno, haha. ;D Nemoreš njo in Summer primirjat, res ne. :))
Točno tako . Kraševca verjetno nima nič, ali pa ga ima nekaj in nekaj ful velikega. Po moje je mešana med kakim šarplanincem ali kavkaškim ovčarjem. Ker je večja od kraškega ovčarja, ima pa barvo malo podobno... Ja, bog ve z čem je mešana . Vbistvu se sploh več ne ukvarjam z tem
Ima pa Rina sedaj 64 cm in cca. 35 kg (po moji oceni), mogoče kako več... Ne vem, doma je ne morem stehtati, k veterinarju pa je zaradi tega tudi ne mislim voziti. Ko bomo naslednjič pa jo bom stehtala . Je malo predebela, ja. Zato delama na tem, da shujša. . Ko pa je imela 25 kg in nekaj čez 50 cm, pa je bila suha grinta . Res. Zdaj je malo bolj "jaka", ampak ni nekaj kritičnega. Gibljema se veliko, če bo shujšala, fajn, če pa ne pa tudi.
Colliny- Moderator
- Post n°123
Tak je najboljše Kakor hitro se začneš ubadat, s čim je mešanček mešan, si začneš ustvarjati neke iluzije o tem, kako naj bi torej zgledal. In prav taki so na koncu najbolj razočarani, ko vidijo, da njihov kao laby mix sovraži vodo Najboljše je, da ga sprejmeš točno takega, kot je, torej mešanega (OT)teya je napisal/a:Colliny je napisal/a:Zato moj komentar ;P Pa bog ve, s čim je še mešana...Ani je napisal/a:Ma Rina je mešanka s kraševcem, to ni niti podobno, haha. ;D Nemoreš njo in Summer primirjat, res ne. :))
Točno tako . Kraševca verjetno nima nič, ali pa ga ima nekaj in nekaj ful velikega. Po moje je mešana med kakim šarplanincem ali kavkaškim ovčarjem. Ker je večja od kraškega ovčarja, ima pa barvo malo podobno... Ja, bog ve z čem je mešana . Vbistvu se sploh več ne ukvarjam z tem
Ima pa Rina sedaj 64 cm in cca. 35 kg (po moji oceni), mogoče kako več... Ne vem, doma je ne morem stehtati, k veterinarju pa je zaradi tega tudi ne mislim voziti. Ko bomo naslednjič pa jo bom stehtala . Je malo predebela, ja. Zato delama na tem, da shujša. . Ko pa je imela 25 kg in nekaj čez 50 cm, pa je bila suha grinta . Res. Zdaj je malo bolj "jaka", ampak ni nekaj kritičnega. Gibljema se veliko, če bo shujšala, fajn, če pa ne pa tudi.
teya, če se ti bo še kaj zredila, predlagam, da jo vseeno malo skujšaš, ker sploh pri takem velikem psu je lahko vsak dag večja preobremenitev za sklepe
teya- Pes
- Post n°124
Colliny je napisal/a:
teya, če se ti bo še kaj zredila, predlagam, da jo vseeno malo skujšaš, ker sploh pri takem velikem psu je lahko vsak dag večja preobremenitev za sklepe
V vsakem primeru začnema spomladi z bikejoringom. Tako da bo imela še veliko več gibanja kot sedaj (vsak dan 5 km, vsak drugi dan 10 km). In pričakujem da bo potem shujšala . Žal nje ne morem hujšati z manjšanjem porcije, ker če je lačna poje polno svinjarije (mrhovine, pokjenih petard, dreka, tudi bruhamnja ). Če je pa sita pa ne . Raje vem, da poje malo več, pa poje nekaj pametnega in ima kako kilco več, kot pa da je svinjarijo in je bolj suha (OT)
Hana*- Mačka
Kraj : Primorska
Število prispevkov : 941
- Post n°125
Sicer je star post-zakaj pa bi bilo narobe če žre svoje bruhanje? Okej, ni dobro če poje kakšen tujek, drek ali kaj gnilega, pa ga potem zbruha pa poje, vendar pa ni nič narobe če zbruha po obroku (morda ker se je preveč nažrla ali kaj takega) in nato spet poje. Jaz svojim kar pustim da pojejo izbruhano (razen če se Čopi nažere zajčjih drekov pa jih zbruha).
Še ena slika, Elkarima's Golden Athene:
vir: http://www.goldenretrievers.co.at/
Še ena slika, Elkarima's Golden Athene:
vir: http://www.goldenretrievers.co.at/
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom