Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 33 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 33 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+49
Maly
Nika.
Border_Collie *-*
love
airedalka rebeka10
Hana*
talupu
rox.
Colliny
anna <3
Evangelynne
katja100
Shelly
Ester
Nikii-Puhii
Diana.
Tjaša*
Aleš*
Ani
ines97
Lillie
love dog
smejkica15
Kiara
Lana
Tjaša.
dog_lover*
*Lanchy*
ema.
Ines.
Dandekk
emcHiii.
Iza
Petra.
Alessa.
yaya
teya
BlackStar
Valentina
Kimmy.
larčyka
Špela
Maja
Maša
linana
EucH
Katk.
Anja
Woody
53 posters
Zlati prinašalec
Hana*- Mačka
- Starost : 26
Kraj : Primorska
Število prispevkov : 941
- Post n°151
Re: Zlati prinašalec
Nagon gotovo ni brezvezen, saj so te pse in še ogromno drugih vzrejali prav zaradi tega. V današnji dobi pa je seveda tako, da se pomembnosti malokdo zaveda, saj je enostavno ne uporabljajo, škoda pa da je tudi ne koristijo psu v prid. Kar se mene tiče, tudi nisem bila nikoli navdušena nad koriščanjem nagona, ker se moje pasme za lov niti ne uporablja več. Ampak ko pa si navzoč pri kakšen treningu ali gledaš tekmo, te veselje in volja, ki jo ima pes tako prevzameta, da se enostvno odločiš, da se boš s tem ukvarjal. Po mojem ni dobrega lastnika, ki ne bi želel dobro za psa, če pa želiš to omogočit lovski pasmi se pač moraš "sprijaznit" z usodo. Čeprav so meni tekme blazno zanimive, tako da se bi s tem ukvarjala tudi če ne samo zaradi psa. Ampak pri Rini pač nisi mogel vedet po kom po pobrala kaj.
teya- Pes
- Starost : 27
Število prispevkov : 3000
- Post n°152
Hana* je napisal/a:Nagon gotovo ni brezvezen, saj so te pse in še ogromno drugih vzrejali prav zaradi tega. V današnji dobi pa je seveda tako, da se pomembnosti malokdo zaveda, saj je enostavno ne uporabljajo, škoda pa da je tudi ne koristijo psu v prid. Kar se mene tiče, tudi nisem bila nikoli navdušena nad koriščanjem nagona, ker se moje pasme za lov niti ne uporablja več. Ampak ko pa si navzoč pri kakšen treningu ali gledaš tekmo, te veselje in volja, ki jo ima pes tako prevzameta, da se enostvno odločiš, da se boš s tem ukvarjal. Po mojem ni dobrega lastnika, ki ne bi želel dobro za psa, če pa želiš to omogočit lovski pasmi se pač moraš "sprijaznit" z usodo. Čeprav so meni tekme blazno zanimive, tako da se bi s tem ukvarjala tudi če ne samo zaradi psa. Ampak pri Rini pač nisi mogel vedet po kom po pobrala kaj.
Meni je nagon brezveze . Mogoče za tebe ni, za mene pa je. Vbistvu jaz sem vedela, da bo nekaj pobrala tudi po ZP-ju, ampak da ima ZP tak lovski nagon si pa nisem predstavljala... Kako bi ga lahko koristila pa mi tudi ravno ni jasno . A mi lahko na ZS kaj napišeš, daš kak video? Da to malo vidim, če bi bilo kaj za njo. Jaz bi rada, da ne preganja živali, ampak čisto zatret njenih nagonov pa ne mislim . Sicer delam z njo tudi sledenje poleg canicorossa, prinašanja in frizbija (vse delam samo doma).
Hana*- Mačka
- Post n°153
Video sem prilimala na prejšnjo stran. Koristi se s čisto navadnimi vajami prinašanja, vajami poslušnosti. Npr. začneš tako, da jo daš v sedeč položaj in okoli nje razmečeš aporte. Nato ti enega po enega prinese. Ena vaja je, da enostavno prinaša palico. Ena od težjih pa je, da na različne lokacije vržeš tri aporte in potem ona usmerjeno prinaša. V knjigi Kyre Sundance so opisani znaki s piščalko, drugače pa obstajajo tudi z rokama (npr. če daš roke v odročenje, je za psa znak, da pride k tebi). Potem nastopijo vaje, ko aport vržeš v vodo in ti ga mora prinesti.
Tukaj je en primer retriever treninga. Ko vržeš aport (ta na videu je pravi, lahko imaš pliškota ali kaj takega) mora pes sedet ob tvoji levi nogi, po aport pa gre ko mu rečeš "išči" oz. "aport". Po pravilih svojo roko postaviš ob njegovem obrazu (videt je kasneje na posnetku). So pa še druga pravila, ki se upoštevajo na tekmah (uporaba piščalke pa to). Bom kasneje še kaj več napisala. : https://www.youtube.com/watch?v=TJnCbmXSfD4&feature=youtu.be
Tukaj je en primer retriever treninga. Ko vržeš aport (ta na videu je pravi, lahko imaš pliškota ali kaj takega) mora pes sedet ob tvoji levi nogi, po aport pa gre ko mu rečeš "išči" oz. "aport". Po pravilih svojo roko postaviš ob njegovem obrazu (videt je kasneje na posnetku). So pa še druga pravila, ki se upoštevajo na tekmah (uporaba piščalke pa to). Bom kasneje še kaj več napisala. : https://www.youtube.com/watch?v=TJnCbmXSfD4&feature=youtu.be
teya- Pes
- Post n°154
Prinašanje itak delava, ampak ne vem koliko kaj pes tukaj rabi lovskega nagona... Bolj me zanima na kaj bi lahko preusmerila nagon lovljenja oz. preganjanja živali.
Aja, pa še to. Jaz za prinašanje ne uporabljam aporta, ker ga je nekje zgubila (predvidevam, da ga je spravila pod boks, ker tam je že itak izgubila ene najmanj 10 igrač). In mi navadno prinaša žogo (tenis, napolprazno nogometno, prazno rugby) ali pa palice, cufo in seveda frizbi. A je to OK?
Aja, pa še to. Jaz za prinašanje ne uporabljam aporta, ker ga je nekje zgubila (predvidevam, da ga je spravila pod boks, ker tam je že itak izgubila ene najmanj 10 igrač). In mi navadno prinaša žogo (tenis, napolprazno nogometno, prazno rugby) ali pa palice, cufo in seveda frizbi. A je to OK?
Ani- Pes
- Število prispevkov : 2044
- Post n°155
Teya; Rina je pridna če pride tudi ko vidi žival, to ni kar tako..
Sicer pa ne razumem kdaj ti ona vspe jest dreke in druge stvari? A je nimaš ti v boxu zaprte?
O požrešnosti pa, ona naj dobi svojo dozo hrane na dan in to je to. Če ji dajaš tudi pribolške odšteješ toliko od hrane.. Da ti poje vse živo in mrtvo lagko tudi odvadiš. (: Moja ko je bila majhna je nosila domov mrtve ptičke, jedla VSE kar je vidla potleh, itd., itd... Mora vedet da je to fuj! Mi smo tako delali; če je bila žival na cesti (močerad, žaba.. Čeprav mi ni bilo prijetno hodit okoli tistih ubogih živali) in je ona potegnila k njej sem jz šla v nasprotno smer in šle smo toliko krat mimo dokler mi ni hodila poleg in ugotovila, da tudi če je žival potleh gremo vseeno normalno naprej.. En čas je zanalašč vzemala karkoli kar je najdla potleh (ko je bila spuščena) in je tekla stran od mene ker jedela da ji ne pustim da to je. Pa sem jo imela na sledne pasu in ko je naredila spet to rekla 'ne!' jo primla in ji potegnila to iz ust. Nevem če sem prav delala ampak učinkovalo pa je. (: Sedaj ji rečem ne, ona spusti (če ima že v ustih, če ne pa fuj pa gre mimo) kar ima v ustih in teče naprej. :p
Delaj na tem pa bo. Da ti pase ptice pa nevem če ima po ZPju? Se motim? :$ Jaz nisem še videla ZPja past.. Pa moja je tu rada tekla za golobi, ampaksedaj zelo dobro pozna besedo 'ne'. :9
Bodi srečna da si jo vzpela navadit prinašanja, verjamem kolikosi delala ker meni še vedno ni dokončno vzpelo. Moja je pomoje mešana med kakim Zlatim odnašalcem. Đouk, haha. :'D sej prinaša hihi. (:
Hana: tudi če ne boš imela namena prid v naše kraje boš prišla, OBVEZNO! menebriga! ^___^
Sicer pa ne razumem kdaj ti ona vspe jest dreke in druge stvari? A je nimaš ti v boxu zaprte?
O požrešnosti pa, ona naj dobi svojo dozo hrane na dan in to je to. Če ji dajaš tudi pribolške odšteješ toliko od hrane.. Da ti poje vse živo in mrtvo lagko tudi odvadiš. (: Moja ko je bila majhna je nosila domov mrtve ptičke, jedla VSE kar je vidla potleh, itd., itd... Mora vedet da je to fuj! Mi smo tako delali; če je bila žival na cesti (močerad, žaba.. Čeprav mi ni bilo prijetno hodit okoli tistih ubogih živali) in je ona potegnila k njej sem jz šla v nasprotno smer in šle smo toliko krat mimo dokler mi ni hodila poleg in ugotovila, da tudi če je žival potleh gremo vseeno normalno naprej.. En čas je zanalašč vzemala karkoli kar je najdla potleh (ko je bila spuščena) in je tekla stran od mene ker jedela da ji ne pustim da to je. Pa sem jo imela na sledne pasu in ko je naredila spet to rekla 'ne!' jo primla in ji potegnila to iz ust. Nevem če sem prav delala ampak učinkovalo pa je. (: Sedaj ji rečem ne, ona spusti (če ima že v ustih, če ne pa fuj pa gre mimo) kar ima v ustih in teče naprej. :p
Delaj na tem pa bo. Da ti pase ptice pa nevem če ima po ZPju? Se motim? :$ Jaz nisem še videla ZPja past.. Pa moja je tu rada tekla za golobi, ampaksedaj zelo dobro pozna besedo 'ne'. :9
Bodi srečna da si jo vzpela navadit prinašanja, verjamem kolikosi delala ker meni še vedno ni dokončno vzpelo. Moja je pomoje mešana med kakim Zlatim odnašalcem. Đouk, haha. :'D sej prinaša hihi. (:
Hana: tudi če ne boš imela namena prid v naše kraje boš prišla, OBVEZNO! menebriga! ^___^
Hana*- Mačka
- Post n°156
teya je napisal/a:Prinašanje itak delava, ampak ne vem koliko kaj pes tukaj rabi lovskega nagona... Bolj me zanima na kaj bi lahko preusmerila nagon lovljenja oz. preganjanja živali.
Dovolj je že, da ima nekaj prinašalskega nagona, drugo je le poslušnost. Če pa že zna prinašat pomojem ne bi smelo bit problematično. So pa "pravi" prinašalci na to grozno nori-ko smo imeli trening v Admontu se je Ally od želje do tega kar tresla in mišice so ji trzale. :p Ni važno kaj uporabiš dokler lahko prime. Od zgoraj naštetega je še najboljša cufa.
Ani: zmenjeno haha. :p
teya- Pes
- Post n°157
Ani, dreke mi je na sprehodu in tudi, ko jo spustim iz boksa na dvorišču, ker imamo polno drekov zaradi vrablov, ki jih imamo ogromno.
Itak dobi toliko hrane ji dam in to je to. Ampak fora je v tem, da mora dobiti kar veliko, drugače se kot nora naje drekov. Tako da raje dam malo več hrane pa da je manj drekov, kot pa da dam manj hrane in poje več drekov. In ja, vse to sem že delala, pa pri njej nič ne pomaga.
Ptic ne pase, ampak jih lovi in če jih le dobi jih hoče grist. To je edina žival, ki ji to dela, poleg malih glodalcev. Mačke in srne, damjake, če jih že dobi, pusti pri miru.
Drugače tudi hoče nekaj krave past ali se igrat z njimi ali karkoli že, ampak tole je po ovčarju, ne pa po zp-ju
Ani, tvoja je mlajša od Rine, tako da še ima čas. Rina mi sedaj lepo prinaša kaka 2 mesca, mogoče 3. Sem morala res ogromno dela in volje vložit v njo. Prej sem ji tudi govorila, da je odnašalec, ne pa prinašalec
Ko vidi žival že kar pride ja. Sicer moram jo kar nekajkrat poklicat, ampak pride pa le. Enako je že pri ljudeh, če so na drugi strani potoka, midve pa na drugi, tudi pride če jo ene 2x pokličem . Pa drugače že tudi ful bolj uboga
Itak dobi toliko hrane ji dam in to je to. Ampak fora je v tem, da mora dobiti kar veliko, drugače se kot nora naje drekov. Tako da raje dam malo več hrane pa da je manj drekov, kot pa da dam manj hrane in poje več drekov. In ja, vse to sem že delala, pa pri njej nič ne pomaga.
Ptic ne pase, ampak jih lovi in če jih le dobi jih hoče grist. To je edina žival, ki ji to dela, poleg malih glodalcev. Mačke in srne, damjake, če jih že dobi, pusti pri miru.
Drugače tudi hoče nekaj krave past ali se igrat z njimi ali karkoli že, ampak tole je po ovčarju, ne pa po zp-ju
Ani, tvoja je mlajša od Rine, tako da še ima čas. Rina mi sedaj lepo prinaša kaka 2 mesca, mogoče 3. Sem morala res ogromno dela in volje vložit v njo. Prej sem ji tudi govorila, da je odnašalec, ne pa prinašalec
Ko vidi žival že kar pride ja. Sicer moram jo kar nekajkrat poklicat, ampak pride pa le. Enako je že pri ljudeh, če so na drugi strani potoka, midve pa na drugi, tudi pride če jo ene 2x pokličem . Pa drugače že tudi ful bolj uboga
Hana*- Mačka
- Post n°158
No, sej vaja dela mojstra Drugače pa je tudi prinašalce treba učit prinašanja, le da imajo za razliko od drugih pasem nagon že prirojen. Nektaeri vzreditelji jih tega učijo že v leglih. Kar pa se tiče koprofagičnosti je najbolje, da jo zamotiš (s hrano, igračami...) in jo tako odvrneš od dreka ter jo hvališ/nagradiš ko gre od dreka stran.
Aja sam vmesno; mladi psi prej ali slej zaidejo v nogato fazo, njihova postava pa se kasneje docela razvije. V tem obdobju je treba pazit na količino gibanja, saj se v prekomernih količinah lahko pes začne razvijat v 'napačno' smer in lahko pride do nekaterih telesnih nepravilnosti.
Meni je drugače tale pes krasen *_*
Ch Gunhills Game Master JW ShCM SGWC ~ Hadlee
'The masculine, well built and very sound Golden Retriever'
upload picture
image upload
free image hosting
Vir: http://www.bluewaters.gb.com/hadlee_growing_up.htm
Aja sam vmesno; mladi psi prej ali slej zaidejo v nogato fazo, njihova postava pa se kasneje docela razvije. V tem obdobju je treba pazit na količino gibanja, saj se v prekomernih količinah lahko pes začne razvijat v 'napačno' smer in lahko pride do nekaterih telesnih nepravilnosti.
Meni je drugače tale pes krasen *_*
Ch Gunhills Game Master JW ShCM SGWC ~ Hadlee
'The masculine, well built and very sound Golden Retriever'
upload picture
image upload
free image hosting
Vir: http://www.bluewaters.gb.com/hadlee_growing_up.htm
Evangelynne- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 5084
- Post n°159
Krasen je. *___*
Meni ma ta psarna na splošno zelo lepe pse. (:
Meni ma ta psarna na splošno zelo lepe pse. (:
Hana*- Mačka
- Post n°160
Meni se tudi zdi ja. :) Čeprav ne parijo, imajo samo samce za razplod in mi je zelo všeč, ker poleg raztav tudi ohranjajo nagon^^ Zame ni lepše ko videt prinašalca na delu. Pri teh popularnejših, pa se vedno manj ljudi ukvarja s tem. -.-
CRUFTS 2011:
Ch Gunhills Game Master JW ShCM
(Sh Ch Erinderry Just The Ticket from Bluewaters JW x Gunhills Dancing Delilha)
2nd Special Working Gundog Dog
picture hosting
Nekaj fotk njihovih potomcev(vir je isti kot zgoraj):
upload photo
img upload
free picture hosting
upload pictures
vir: http://www.bluewaters.gb.com/
CRUFTS 2011:
Ch Gunhills Game Master JW ShCM
(Sh Ch Erinderry Just The Ticket from Bluewaters JW x Gunhills Dancing Delilha)
2nd Special Working Gundog Dog
picture hosting
Nekaj fotk njihovih potomcev(vir je isti kot zgoraj):
upload photo
img upload
free picture hosting
upload pictures
vir: http://www.bluewaters.gb.com/
Nazadnje urejal/a Hana* Čet Jul 26 2012, 15:50; skupaj popravljeno 1 krat
Evangelynne- Moderator
Število prispevkov : 5084
- Post n°161
Sem vidla, da so samo samci, ja. (:
A zlati prinašalci so lahko beli? A je to potem izven standarda, ali je taka barva tud dovoljena?
A zlati prinašalci so lahko beli? A je to potem izven standarda, ali je taka barva tud dovoljena?
Hana*- Mačka
- Post n°162
Dovoljene barve so od zlate do kremaste('bele'), nikakor pa ne smejo bit preveč rdečkasti ali mahagonijevi. Dopuščene so svetle lise na prsih. Meni se svetlejši malo bolj dopadejo^^
Colliny- Moderator
Število prispevkov : 2106
- Post n°163
Hana, VIR! (al je že kje, pa sem spregledala?)
Hana*- Mačka
- Post n°164
Colliny je napisal/a:Hana, VIR! (al je že kje, pa sem spregledala?)
Sem napisala, da je isti ko zgorej. Ampak je vmes, tako da sem še spodaj dodala. :$ :)
Colliny- Moderator
Število prispevkov : 2106
- Post n°165
Okej, oprosti, nisem vidla, ker je blo tak vmes... Boljše, da spodaj vedno daš ja.
Nika.- Pes
- Starost : 25
Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2075
- Post n°167
Res so ful lepi
Becca my love- Sinička
Število prispevkov : 478
- Post n°169
Saj je kar lep ja :) Sicer meni osebno zp-ji niso zelo všeč, so preveč "zlajnani" že. Podobno kot Nemški ovčarji ...
Maly- Pes
- Starost : 34
Število prispevkov : 1691
- Post n°170
Meni tudi niso všeč ZP- ji, pa zdi se mi ful uničena pasma.
Becca my love- Sinička
- Post n°171
Saj to je to! Full so uničeni. :/ škoda res
airedalka rebeka10- Pes
- Starost : 25
Kraj : Ilirska Bistrica
Število prispevkov : 2145
- Post n°172
Kako točno uničeni, v kakem smislu? :) Meni se takšna kriza spet ne zdi, se še vedno tudi pri nas dobi v redu goldija. :)
Mi pa niso ravno všeč, kot tudi ostali prinašalci ne, mi ne sede niti videz niti karakter.
Mi pa niso ravno všeč, kot tudi ostali prinašalci ne, mi ne sede niti videz niti karakter.
Becca my love- Sinička
- Post n°173
Rebeka; zdi se mi, da zelo težko dibiš v redu goldija. Meni osebno so preveč razširjeni.
Tia&Nelly- Pes
- Starost : 24
Število prispevkov : 1658
- Post n°174
Men so pa ZP-ji krasni;* Karakter mi je pri njih tud všeč! Naša psihologinja ma na šoli lahko ZP-ja (itak je njen, ne) in nas včasih sredi ure pride pozdravit pa ful rada lupčke tala ^.^ Ful je fletkana, otroke ma pa res noro rada. (:
bella*- Pikapolonica
- Starost : 24
Število prispevkov : 135
- Post n°175
Moja teta je imela ZP-ja. Rodovniško samičko. In je bla tok prjazna pa skos bi se sm cartala So pa eni ful požrešni. Drugače pa tudi meni niso dih ljuba pasma. So res fletni sm nebi pa ga imela
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi