Me pa zanima, glede tega, da je Tana taka kratkodlaka v primerjavi z Urmasom: je fora v tem, da je Urmas razstavna linija, Tana pa delovna?
Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 27 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 27 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+64
Lena
Evangelynne
Lena_Horses
Ani
tjaska.puhi
Shelly
Neja.
ema.
bordercolliefan
Colliny
meri&lera
love
euč.17
Nejaa
5rca
Luc:D
AnnMay*
Diana.
Ursha_Shiva
anna <3
Alex
Adelch&Windy
Urška*
BlackStar
flowerylife
The_Wanted
talupu
teya
Linka
Eva.
Nuša.
zoe
katiiii
ines97
Tjaša*
Miška
Eva
Katka in Dancer
Nika7
Lisa
Iza
emma
*Lanchy*
Maja
rox.
Petra.
Špela
anna.
Laura
Lana
Maša
Anja.
Vida
Tisa
nezzek
špela.*
yaya
dog_lover*
emcHiii.
larčyka
Woody
Urška
Anja
Katk.
68 posters
Avstralski ovčar
Gost- Gost
- Post n°176
Re: Avstralski ovčar
No, meni je Tana zelo všeč
Me pa zanima, glede tega, da je Tana taka kratkodlaka v primerjavi z Urmasom: je fora v tem, da je Urmas razstavna linija, Tana pa delovna?
zoe- Sinička
- Starost : 37
Število prispevkov : 670
- Post n°177
Je odvisno od prednikov, ampak niso vsi psi iz delovnih linij kratkodlaki in nimajo vsi razstavni ful dlake.
Takole pa pravi standard: http://www.shalakoaussies.com/BreedStandard_Coat.html
Takole pa pravi standard: http://www.shalakoaussies.com/BreedStandard_Coat.html
Gost- Gost
- Post n°178
Aha,samo preverim, ker do zdaj sem videla večinoma delovne-kratkodlake, razstavne-bolj 'fluffy'
Meni je Ginny osebno zelo všeč, saj ni zelo 'fluffy' in tudi ni popolnoma kratkodlaka
Mi je pa iz psarne Blumina zelo všeč tale psička Tika
Tok neki posebnega je s svojo barvo, učki, v glavnem lušna je
Meni je Ginny osebno zelo všeč, saj ni zelo 'fluffy' in tudi ni popolnoma kratkodlaka
Mi je pa iz psarne Blumina zelo všeč tale psička Tika
Tok neki posebnega je s svojo barvo, učki, v glavnem lušna je
zoe- Sinička
- Post n°179
Da imajo res tako kratko dlako kot Tana je dosti redko - vsaj pri teh, ki sem jih jaz opazila. Pri razstavnih dosti naredi tudi urejanje za razstave, saj so psi skopani in lepo počesani, da dlaka izgleda bolj bujna.
No, pri nekaterih linijah so res pretiravali v dolžini dlake, ampak načeloma se mi zdi, da je pri razstavnih bolj opazna težja konstitucija in bolj močne glave od delovnih.
Tika je pa sestrica od Ginny
Eva&Nala, vidve tudi delata reševanje? Kje pa?
No, pri nekaterih linijah so res pretiravali v dolžini dlake, ampak načeloma se mi zdi, da je pri razstavnih bolj opazna težja konstitucija in bolj močne glave od delovnih.
Tika je pa sestrica od Ginny
Eva&Nala, vidve tudi delata reševanje? Kje pa?
Katka in Dancer- Mačka
- Starost : 28
Kraj : Kranj
Število prispevkov : 1176
- Post n°181
Super slikice od Ginny ona je res tak cuker
Eva- Mačka
- Število prispevkov : 1059
- Post n°182
Sem pozabila napisat -sem imela ne dolgo nazaj Tano za merkat
Res je super psička!!!
Je pa tudi dosti manjša od Urmasa. Urmas je res zelo velik
Mam enepar slikic, pridejo pozneje.
Ginny je pa tak cuker!!!!! <3
Res je super psička!!!
Je pa tudi dosti manjša od Urmasa. Urmas je res zelo velik
Mam enepar slikic, pridejo pozneje.
Ginny je pa tak cuker!!!!! <3
ines97- Mačka
- Starost : 27
Kraj : Fužine,Ljubljana
Število prispevkov : 1416
- Post n°183
zoe je napisal/a:Ines97, na eni izmed slik, ki si jih prilepila je tudi mini avstralski ovčar - pomanjšana različica pasme. Je ločena pasma, imenujejo jo pa tudi severno ameriški ovčar.
Nekaj novih fotografij Ginny najdete tule
Nisem vedla da je tudi pomanjašana različica pasme. Ampak ja vseeno vsi aussiji so men taki cukri.<3
Ja drugače tisto psarno Alpine River poznam, sem jo prej enkrat že našla pa sem čisto pozabla. xD In ja mi je ful ušeč psarna.
A mogoče kdo ve kje pa je ta psarna ker tam nisem nič zasledila da bi pisalo kje bi bila?
Vida- Pes
Kraj : Škofja Loka
Število prispevkov : 1931
- Post n°184
Piše, samo poiskati moraš.
Drugače je Martina oz. psarna Alpine River iz Kranjske Gore.
Drugače je Martina oz. psarna Alpine River iz Kranjske Gore.
Nuša.- Mačka
- Starost : 26
Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 1453
- Post n°185
ines97 je napisal/a:zoe je napisal/a:Ines97, na eni izmed slik, ki si jih prilepila je tudi mini avstralski ovčar - pomanjšana različica pasme. Je ločena pasma, imenujejo jo pa tudi severno ameriški ovčar.
Nisem vedla da je tudi pomanjašana različica pasme. Ampak ja vseeno vsi aussiji so men taki cukri.<3
Ja drugače tisto psarno Alpine River poznam, sem jo prej enkrat že našla pa sem čisto pozabla. xD In ja mi je ful ušeč psarna.
A mogoče kdo ve kje pa je ta psarna ker tam nisem nič zasledila da bi pisalo kje bi bila?
Če misliš kje je psarna Alpine River: kolikor jaz vem je v Kranjski gori
*Lanchy*- Tiger
Število prispevkov : 3859
- Post n°187
Ooooo, kok je dobra!
Katka in Dancer- Mačka
Kraj : Kranj
Število prispevkov : 1176
- Post n°189
Kooook ma fletneee učkee
Eva.- Tiger
Kraj : Drulovka, Kranj
Število prispevkov : 4292
- Post n°190
Ja ubistvu prou vodnik je moj brt (kr jst pač še ne morm bit) sm pa tko zravn na ush treningih pa na tekmah bom, pa tko tut zmer pomagam na treningu pa tko..
Drgač pa v KVRP Kranj.. Struževo..
No toj že OT
Aussiji so taki cuukri.. usi..
No toj že OT
Nazadnje urejal/a Eva&Nala Pet Jan 07 2011, 23:59; skupaj popravljeno 1 krat
Lana- Pikapolonica
- Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 124
- Post n°191
O Najda, živjo Mimogrede, vsi moji so navdušeni nad koledarji
Katk: Biba je prebila led v agilityju-sem bila zelo zadovoljna z njo, s sabo pa malo manj. Sem imela veliko 'srečo' in sem si že pred prvim tekom nategnila mišico, ko mi je spodrsnilo na ledu. Tako da drugega teka niti nisem mogla odlaufat do konca, pri prvem sem bila pa prepočasna in je Biba šla na napačno oviro. Ampak sem bila zelo vesela, da je delala z veseljem, bila motivirana pa še slalom sva dvakrat celega brez napake izpeljali (haha, na treningu nama to še ni uspelo ).
Je bilo pa v Prestranku še nekaj drugih aussijev-Brie, Žak in še ena psička iz Italije-pa ne vem, če sem še koga pozabila?
Meni je prav zakon gledat aussije pri delu :)
Katk: Biba je prebila led v agilityju-sem bila zelo zadovoljna z njo, s sabo pa malo manj. Sem imela veliko 'srečo' in sem si že pred prvim tekom nategnila mišico, ko mi je spodrsnilo na ledu. Tako da drugega teka niti nisem mogla odlaufat do konca, pri prvem sem bila pa prepočasna in je Biba šla na napačno oviro. Ampak sem bila zelo vesela, da je delala z veseljem, bila motivirana pa še slalom sva dvakrat celega brez napake izpeljali (haha, na treningu nama to še ni uspelo ).
Je bilo pa v Prestranku še nekaj drugih aussijev-Brie, Žak in še ena psička iz Italije-pa ne vem, če sem še koga pozabila?
Meni je prav zakon gledat aussije pri delu :)
Linka- Pikapolonica
- Število prispevkov : 22
- Post n°192
Živjo vsem poznanim in nepoznanim ljubiteljem avstralčkov
Malo sem brala tole temo in opazila, da se večkrat omenjajo miniaturni avstralski ovčarji. Poudariti je potrebno, da ASCA (Australian Shepherd Club of america)ne sprejema različice miniaturnih avstralcev, kot različice standardnih avstralcev. Standard za avstralske ovčarje je samo eden in menim, da bi bilo prav, da se za miniaturne avstralce (ali kakorkoli jih že pojmujejo) odpre posebna tema, med nepriznanimi pasmami. Več o tem si lahko preberete npr. tule: klik
Ja, psarna Alpine River je v Kranjski gori, od kjer je tudi moja Terra
Lana, lepo, da se tudi kakšen razstavni aussie pojavi na kakšni agi tekmi Kar tako naprej
Malo sem brala tole temo in opazila, da se večkrat omenjajo miniaturni avstralski ovčarji. Poudariti je potrebno, da ASCA (Australian Shepherd Club of america)ne sprejema različice miniaturnih avstralcev, kot različice standardnih avstralcev. Standard za avstralske ovčarje je samo eden in menim, da bi bilo prav, da se za miniaturne avstralce (ali kakorkoli jih že pojmujejo) odpre posebna tema, med nepriznanimi pasmami. Več o tem si lahko preberete npr. tule: klik
Ja, psarna Alpine River je v Kranjski gori, od kjer je tudi moja Terra
Lana, lepo, da se tudi kakšen razstavni aussie pojavi na kakšni agi tekmi Kar tako naprej
zoe- Sinička
- Post n°193
Eva&Nala je napisal/a:Ja ubistvu prou vodnik je moj brt (kr jst pač še ne morm bit) sm pa tko zravn na ush treningih pa na tekmah bom, pa tko tut zmer pomagam na treningu pa tko..
No toj že OT
Še malo OT Najbrž se kaj dosti ne bomo uspeli videti, ker midve trenirava pri drugi organizaciji, tako da se srečamo le občasno na kakšnih tekmah ali pa če se zmenimo za skupni trening Če naju pa kdaj kje vidiš pa kar pocukaj za rokav
Lana, me veseli, da so koledarji ok A že prav na tekmo sta šli z Bibo, vau! Čestitam za prebit led.
Glede minijev se strinjam, da si zaslužijo svojo temo, če koga zanima. Mene po pravici povedano ne zanimajo kaj dosti, ker so zame edini pravi avstralci tisti, ki niso mini
Eva.- Tiger
Kraj : Drulovka, Kranj
Število prispevkov : 4292
- Post n°194
Aha..
No sej mogoče pa se vidmo.. (be optimistic )
No sej mogoče pa se vidmo.. (be optimistic )
ines97- Mačka
- Post n°195
Eva je napisal/a:Evo slikice:
O kake lepe učke.
ines97- Mačka
- Post n°197
KejaČili je napisal/a:ines97 je napisal/a:zoe je napisal/a:Ines97, na eni izmed slik, ki si jih prilepila je tudi mini avstralski ovčar - pomanjšana različica pasme. Je ločena pasma, imenujejo jo pa tudi severno ameriški ovčar.
Če misliš kje je psarna Alpine River: kolikor jaz vem je v Kranjski gori
Sploh nisem opazila postov.
Ampak hvala za informacije!! :)
Tisa- Pes
Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 2119
- Post n°198
Na CACIB Ljubljana je v nedeljo ena avstralka iz hrvaške bila 2. najlepši mladič (v BISu)!
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1701
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1701
ines97- Mačka
- Post n°199
Jaz sem se mi zdi vidla to avstralko ampak ja ful je lepa.
ines97- Mačka
- Post n°200
Ooo dans sem pa enga blue merl aussija vidla.
Cortek pa tak.
Sam je prvo kr lajat začeu k sem se mu približala pol sm mu pa žogco metala pa je blo čis kul.
Cortek pa tak.
Sam je prvo kr lajat začeu k sem se mu približala pol sm mu pa žogco metala pa je blo čis kul.
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi