Pa ful ma dobro žogo, kje si jo kupila?
Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 62 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 62 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+46
nejcka
5rca
emy
Hana*
Anja&Dona
Urška
yaya
zoe
rox.
Lin
Colliny
Anja
Nuša.
Evangelynne
Neja.
euč.17
Chilly2000
Alex
Oka
Eva.
Grin
love
meri&lera
afna2000
Katja.
Animal_Lover
Miška
katja100
Maja.
Polly
teya
Eva
Tjaša*
Ursha_Shiva
katiiii
Linka
Ani
*Lanchy*
Shelly
Nejaa
Deep
anna <3
bordercolliefan
Diana.
Ingrid*
The_Wanted
50 posters
Avstralski ovčar
bordercolliefan- Mačka
- Starost : 28
Kraj : Domžale
Število prispevkov : 1599
- Post n°176
Re: Avstralski ovčar
Vse naj naj
rox.- Pes
- Starost : 29
Število prispevkov : 2211
- Post n°177
2 leti je stara. :)
uuuuf, tale žoga je bila pa v njenih dobrih časih cca. kakšen teden še na vrvici, dokler je nista flo in amba uničle. -.-
Je bila pa kupljena v zooticu ali pa mr.pet? :)
uuuuf, tale žoga je bila pa v njenih dobrih časih cca. kakšen teden še na vrvici, dokler je nista flo in amba uničle. -.-
Je bila pa kupljena v zooticu ali pa mr.pet? :)
Colliny- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2106
- Post n°179
Vse naaaaaaj Ambek
rox.- Pes
- Post n°180
Amba se verjetno zahvaljuje, ni pri meni zato ne vem. haha:D
Ker majk je poseben
saaaay whaaaat?
Ker majk je poseben
saaaay whaaaat?
Diana.- Mačka
- Kraj : Nova Gorica
Število prispevkov : 1232
- Post n°181
Kok je kjuuuuuutkan.
zoe- Sinička
- Starost : 37
Število prispevkov : 670
- Post n°182
Vse najboljše še od mene
Eva.- Tiger
- Starost : 27
Kraj : Drulovka, Kranj
Število prispevkov : 4292
- Post n°183
On je men toook kjut.
*Lanchy*- Tiger
- Starost : 27
Število prispevkov : 3859
- Post n°184
Ker klovn je tale Mike
Colliny- Moderator
Število prispevkov : 2106
- Post n°185
Mikec... Kak je leeeeeep *__*
rox.- Pes
- Post n°186
Haha, klovn pa je ja, to pa nimam nč za dodat
:)
:)
Evangelynne- Moderator
Število prispevkov : 5084
- Post n°187
Majk je pa res leeeep *_*
rox.- Pes
- Post n°188
Po lastniku, hahaha:D
Hechechec:)
Hechechec:)
euč.17- Mačka
- Starost : 32
Število prispevkov : 1293
- Post n°189
Oooo, kok je 2. slika posrečena. Noro, noro lep!
Neja.- Moderator
- Število prispevkov : 2121
- Post n°190
Itak sem že toliko krat povedla koook je on zakon in lep. ;*
katiiii- Mačka
Kraj : 100% Štajerka ;P
Število prispevkov : 879
- Post n°191
Okej. Jaz sem bila prejšni teden v KD-ju in mi je en ded tam rekel da nej bi imeli australci nekak full agresiven pašni nagon sicer sem že jaz parkrat rekla da so mi ausralci všeč zaradi ostrosti ampak, on je meni rekel, da aussiji niso fajni kot družinski psi zaradi preostrega nagona Potem pa mi je rekel naj si o borderjih preberem več pa pridem na trening da bo mi pokazal kaj je pes za agility ian družinski pes. Pa da še imajo taki fajni nagon. Jz sem čisto zmedena kaj je on hoto meni povedat.?
Evangelynne- Moderator
- Post n°192
Odvisno je tudi kako ga vzgajaš
Pa tudi kakšne razmere so bile v psarni. Npr. ene jih že od malega na pašo navajajo in imajo potem res mogočen in zelo oster nagon. Pa razlika je tudi med delovno in razstavno linijo, ki ima manj nagon oz. so ga eni že skoraj izgubili.
Pa tudi kakšne razmere so bile v psarni. Npr. ene jih že od malega na pašo navajajo in imajo potem res mogočen in zelo oster nagon. Pa razlika je tudi med delovno in razstavno linijo, ki ima manj nagon oz. so ga eni že skoraj izgubili.
katiiii- Mačka
- Post n°193
Ja to vse vem. Kje je razlika in to. Mene zanima zdaj če hočem da bi bil moj pes še zraven vsega družinski moremvzet z psarne kjer ne pasejo?
Evangelynne- Moderator
- Post n°194
Za družino je mogoče boljša razstavna linija ali pa mešanica(so manj ostri, ampak nekateri so žal že čisto izgubili nagon). Pa tako ali tako, greš pogledati starše. In se že pri njih vidi, če so npr. zelo ostri in delovni psi. Pa veliko psaren avstralcev so ukvarja z pašo in potem že lahko sklepaš, da se bo tudi tvoj kuža vrjetno navadil na pašo in oster nagon(sploh če je skupaj z ovcami).
Drugače pa vzami mogoče iz psarne, kjer imajo družino, ker so potem ti psi tudi na male otrok vrjetno navajeni. Ampak saj je odvisno tudi kako ga boš ti vzgajala.
Drugače pa nimam pojma kako je to on mislil
Drugače pa vzami mogoče iz psarne, kjer imajo družino, ker so potem ti psi tudi na male otrok vrjetno navajeni. Ampak saj je odvisno tudi kako ga boš ti vzgajala.
Drugače pa nimam pojma kako je to on mislil
Nazadnje urejal/a Evangelynne Sob Jan 07 2012, 22:37; skupaj popravljeno 1 krat
zoe- Sinička
- Starost : 37
Število prispevkov : 670
- Post n°195
To je bil najbrž kak zagret lastnik borderja, ki te je hotel prepričati zakaj so borderji boljši
Kaj dojemaš pod pojmom družinski psi? Če misliš to, da, živijo skupaj v stanovanju/hiši s svojo družino in sodelujejo pri vsakodnevnih opravilih, potem mislim, da so vsi avstralci v Sloveniji družinski psi. Večinoma živijo v okolju, kjer imajo stalen stik z zunanjim svetom, kar pomeni, da se morajo znati primerno obnašati.
Če pa so zate družinski psi tisti, ki cele dneve preležijo in je edina zaposlitev, ki jo dobijo nekaj kratkih sprehodov na dan, potem avstralski ovčarji ne bodo srečni kot družinski psi.
Delovne linije imajo močan pašnji nagon, ampak to je del te pasme. To še ne pomeni, da ne morejo početi nič drugega kot pasti. S takimi psi se da normalno živeti, treba pa je preprečit (če se pojavi) izražanje nagona pri kolesarjih, tekačih... skratka pri vseh hitro premikajočih stvareh. Preganjanje premikajočih stvari se lahko seveda pojavi tudi pri "nedelovnih" linijah.
Če se bo pašni nagon pri pasmi izgubil, to več ne bo ista pasma Pasem brez pašnega nagona pa je malo morje, tako da če želiš psa brez pašnega nagona, izberi pasmo, ki ne spada med ovčarje...
Glede agresije pri pašnem nagonu. Na primer pri tekmovanjih v okviru ASCA kluba se diskvalificira vsakega psa, ki se dotakne ovce ali race. Ugrizi (nežni) so dovoljeni le pri govedu, tako da vsekakor se agresija pri paši ne spodbuja! Če imaš doma neke živali, normalno da ne boš želel, da se poškodujejo. Zakaj bi torej spodbujal psa, da jih grize?
Kaj dojemaš pod pojmom družinski psi? Če misliš to, da, živijo skupaj v stanovanju/hiši s svojo družino in sodelujejo pri vsakodnevnih opravilih, potem mislim, da so vsi avstralci v Sloveniji družinski psi. Večinoma živijo v okolju, kjer imajo stalen stik z zunanjim svetom, kar pomeni, da se morajo znati primerno obnašati.
Če pa so zate družinski psi tisti, ki cele dneve preležijo in je edina zaposlitev, ki jo dobijo nekaj kratkih sprehodov na dan, potem avstralski ovčarji ne bodo srečni kot družinski psi.
Delovne linije imajo močan pašnji nagon, ampak to je del te pasme. To še ne pomeni, da ne morejo početi nič drugega kot pasti. S takimi psi se da normalno živeti, treba pa je preprečit (če se pojavi) izražanje nagona pri kolesarjih, tekačih... skratka pri vseh hitro premikajočih stvareh. Preganjanje premikajočih stvari se lahko seveda pojavi tudi pri "nedelovnih" linijah.
Če se bo pašni nagon pri pasmi izgubil, to več ne bo ista pasma Pasem brez pašnega nagona pa je malo morje, tako da če želiš psa brez pašnega nagona, izberi pasmo, ki ne spada med ovčarje...
Glede agresije pri pašnem nagonu. Na primer pri tekmovanjih v okviru ASCA kluba se diskvalificira vsakega psa, ki se dotakne ovce ali race. Ugrizi (nežni) so dovoljeni le pri govedu, tako da vsekakor se agresija pri paši ne spodbuja! Če imaš doma neke živali, normalno da ne boš želel, da se poškodujejo. Zakaj bi torej spodbujal psa, da jih grize?
Grin- Pikapolonica
- Kraj : Koper
Število prispevkov : 277
- Post n°196
zoe je napisal/a:To je bil najbrž kak zagret lastnik borderja, ki te je hotel prepričati zakaj so borderji boljši
Po mojem tudi :) tudi jaz ne razumem prav dobro, kaj je mislil s tem, da imajo agresiven pasni nagon... ovc ne smejo grist ne eni ne drugi.
Sicer je pa razlika med pasmama dosti sirsa kot samo v nacinu pasnje, in tudi nagoni pri borderjih so lahko strasno moteci.
katiiii- Mačka
- Post n°197
Nevem kaj ima za psa. Ima pa že razlog da tako razmišlja. Kot družinskega psa si predstavljam pas ki bo živel na velikanskem ograjenem dvorišču s pasjo uto, in vemi domačimi živalmi. Rada bi da bi imel nekaj čuvajskega nagona. Užival v sprehodih ter rad (ko bo večji) hodil zraven mene na daljše terene s konjem. Delala bom Agility in ja rada bi psa z pašnim nagonom ampak blagim, ampak še vedno koliko toliko ostrim. Ko se bi naučila bi želela pasti ovce in govedo. To pa je tudi to. Kj mi toraj priporočate mešeno ali katero od čistih linj- katero psarno?
Evangelynne- Moderator
- Post n°198
Psarno najboljše v tujino. V Sloveniji je pa samo Alpine River.
Pa pazi, če boš vzela mladiča iz Nemčije(kar ne priporočam), ker je tam veliko psarn in malo jih je zares dobrih. Jaz ti pa drugače priporočam mogoče mešanca obeh linij
Ti se za avstralca odločaš?
Pa pazi, če boš vzela mladiča iz Nemčije(kar ne priporočam), ker je tam veliko psarn in malo jih je zares dobrih. Jaz ti pa drugače priporočam mogoče mešanca obeh linij
Ti se za avstralca odločaš?
katiiii- Mačka
- Post n°199
Ja jaz sem 2 meseca pregledovala legla od JJ Ranch. Kr je tam čista delovna linija. Sedaj pa še nevem kaj bom. Moram se odločit. Mešanico linij pa še nevem katrero psarno.
Grin- Pikapolonica
- Kraj : Koper
Število prispevkov : 277
- Post n°200
katiiii je napisal/a:Kot družinskega psa si predstavljam pas ki bo živel na velikanskem ograjenem dvorišču s pasjo uto, in vemi domačimi živalmi.
Ce bo pes samo zunaj in ne v hisi, potem je dejansko boljsi border.
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi