Svet živali

Join the forum, it's quick and easy

Svet živali

Svet živali

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Najlepši del našega sveta.

Kdo je z nami

Trenutno forum pregleduje 38 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 38 gostov :: 3 Bots

Noben

[ View the whole list ]

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11

Latest topics

» Nemški kratkodlaki ptičar iz psarne "Kralj" lova
Avstralski ovčar - Page 9 EmptySre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...

» Ameriški akita
Avstralski ovčar - Page 9 EmptySob Jul 16 2016, 14:42 by bella*

» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Avstralski ovčar - Page 9 EmptyTor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy

» Leglo Angleških koker španjelov
Avstralski ovčar - Page 9 EmptyČet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...

» Kužki iščejo dom
Avstralski ovčar - Page 9 EmptySob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček

» Vprašanja
Avstralski ovčar - Page 9 EmptyČet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let

» Valižanski ovčar, Corgi
Avstralski ovčar - Page 9 EmptyNed Mar 06 2016, 11:04 by Zveplanova

» Nemški ovčar leglo
Avstralski ovčar - Page 9 EmptyNed Feb 28 2016, 23:35 by Niann

» BASENJI leglo 2015/16
Avstralski ovčar - Page 9 EmptyNed Feb 28 2016, 19:48 by Tisa

+46
nejcka
5rca
emy
Hana*
Anja&Dona
Urška
yaya
zoe
rox.
Lin
Colliny
Anja
Nuša.
Evangelynne
Neja.
euč.17
Chilly2000
Alex
Oka
Eva.
Grin
love
meri&lera
afna2000
Katja.
Animal_Lover
Miška
katja100
Maja.
Polly
teya
Eva
Tjaša*
Ursha_Shiva
katiiii
Linka
Ani
*Lanchy*
Shelly
Nejaa
Deep
anna <3
bordercolliefan
Diana.
Ingrid*
The_Wanted
50 posters

Avstralski ovčar

Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Female Kraj : Maribor
    Število prispevkov : 5084

Avstralski ovčar - Page 9 Empty Re: Avstralski ovčar

Objavlja by Evangelynne Sob Jan 07 2012, 22:48

Grin ti imaš tudi aussija? (vidim nekaj na sliki sramežljiv )
    katiiii
    katiiii
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 28
    Kraj : 100% Štajerka ;P
    Število prispevkov : 879

Objavlja by katiiii Sob Jan 07 2012, 22:49

Grin je napisal/a:
    katiiii je napisal/a:Kot družinskega psa si predstavljam pas ki bo živel na velikanskem ograjenem dvorišču s pasjo uto, in vemi domačimi živalmi.

Ce bo pes samo zunaj in ne v hisi, potem je dejansko boljsi border.
    Aham. Smem vprašati zakaj? happy
    Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Objavlja by Evangelynne Sob Jan 07 2012, 22:50

Avstralski ovčarji so zelo navezani na družino in lastnike.
    Nevem, če je Grin ciljala ravno na to :$.
    Ingrid*
    Ingrid*
    Moderator
    Moderator

Female Število prispevkov : 2188

Objavlja by Ingrid* Sob Jan 07 2012, 22:53

Border se bo definitivno bolše počutil notri v hiši z družino. Družinski psi so noter , ker se šele takrat počutijo v družini. Katii priporočam ti da je tvoj avstralc z vami v hiši, če hočeš družinskega psa. Upam, dani izpadl tko kt da hočem povedat, da psi k so vzunaj niso družinski, ampak ena vzrediteljica je mela svojo prvo psičko skoz vzunaj. Naslednjo pa je imela pri sebi v hiši in dejansko sta bla bolj povezane...
    Tako da border ni nič bolši za bit uzuni
    malo OT
    Grin
    Grin
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Kraj : Koper
    Število prispevkov : 277

Objavlja by Grin Sob Jan 07 2012, 22:54

Evangelynne je napisal/a:Grin ti imaš tudi aussija? (vidim nekaj na sliki sramežljiv )

Ja moj je Grin nasmejan (AR Blaze of fire)

Aham. Smem vprašati zakaj?

Avstralci rabijo obcutek, da so del druzine, dosti bolj kot borderji. Vsaj ce primerjam moja dva, pa tudi sem se pogovarjala se z nekaj lastniki borderjev in avstralcev in imajo vsi podobne izkusnje...
    Pa to ne pomeni, da se border ne pocuti dobro v stanovanju ali da se ne naveze na svojega lastnika, ampak funkcionirajo na en drugi nacin. Avstralcem je primarno to, da so blizu svojega lastnika.

Pa si predstavljam, da se boste zdaj mnozicno oglasili lastniki borderjev smeeh ne zagovarjam tega, da je border v pesjaku, ampak ce ze pes ne sme v hiso, je med temi dvemi pasmami definitivno boljsa izbira border.

Nazadnje urejal/a Grin Sob Jan 07 2012, 23:00; skupaj popravljeno 2 krat
    katiiii
    katiiii
    Mačka
    Mačka

Objavlja by katiiii Sob Jan 07 2012, 22:54

Ja saj to vem. Ama pak ne veste kako je pri nas mi imamo doma vinogradniško kmetijo in živmo od tega toraj smo teoretično, in pol praktično cele dneve zunaj poleti pozimi malo manj. nasmejan Tako da nebi bil skoraj nikoli sam.
    zoe
    zoe
    Sinička
    Sinička

Female Starost : 37
    Število prispevkov : 670

Objavlja by zoe Sob Jan 07 2012, 22:55

Vsak ti bo svetoval po svoje, tako da je najbolje, da spoznaš čim več različnih avstralcev in se sama odločiš.
    Meni se zdijo ravno mešane linije najbolj riskantne, saj ne veš kaj bodo mladiči potegnili od svojih staršev. Najbrž mi pa ni treba poudarjati, da sem za delovne linije vesel

In v Nemčiji se mi zdi, da imajo zelo kvalitetne pse happy pač spet odvisno od okusa.

Dolgi sprehodi, živali, tereni s konjem, pašnja - mislim, da si kaj boljšega avstralc že težko želi happy Še bolje bi bilo, če bi lahko bil z vami v hiši, saj jim je bližina človeka zelo pomembna. Če pa ste zelo veliko zunaj - v vseh letnih časih in vremenu in pes v bistvu ne bi bilo dosti bolj sam kot tisti v stanovanju, potem je tudi bivanje zunaj sprejemljivo.
    Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Objavlja by Evangelynne Sob Jan 07 2012, 22:56

zoe je napisal/a:Vsak ti bo svetoval po svoje, tako da je najbolje, da spoznaš čim več različnih avstralcev in se sama odločiš.
    Meni se zdijo ravno mešane linije najbolj riskantne, saj ne veš kaj bodo mladiči potegnili od svojih staršev. Najbrž mi pa ni treba poudarjati, da sem za delovne linije vesel

In v Nemčiji se mi zdi, da imajo zelo kvalitetne pse happy pač spet odvisno od okusa.

Dolgi sprehodi, živali, tereni s konjem, pašnja - mislim, da si kaj boljšega avstralc že težko želi happy Še bolje bi bilo, če bi lahko bil z vami v hiši, saj jim je bližina človeka zelo pomembna. Če pa ste zelo veliko zunaj - v vseh letnih časih in vremenu in pes v bistvu ne bi bilo dosti bolj sam kot tisti v stanovanju, potem je tudi bivanje zunaj sprejemljivo.

Ja, to je res. Ampak je psarn veliko in je res treba poiskati kvalitetno psarno. Ker enim psarnam to malo ''peša''.
    rox.
    rox.
    Pes
    Pes

Female Starost : 29
    Število prispevkov : 2211

Objavlja by rox. Sob Jan 07 2012, 23:02

Tukaj se moraš pa še jaz javit na ta komentar, da so zelo nekvalitetne psarne v nemčiji. Oba, Majk in Amba sta iz nemške psarne in z nobenmu od teh dveh ni čisto nič narobe. Edin Truly awesome se je malček "pokvarla", se mi zdi, da je bila včasih vzrediteljica dosti bolj zavzeta za mladiče in socializacijo kot sedaj, ki ima mogoče "preveč" psov. :)
    Da je pa avstralec za not, pa to drži kot prbito. Mike je najbol srečen, ko pride s sprehoda, da gre lahko z nami v hišo, če ga pa za 5min pustimo zunaj pa nepremično strmi v vrata in čaka da bi se odprla. Z borderji pa nimam osebnih izkušenj. :)
    katiiii
    katiiii
    Mačka
    Mačka

Objavlja by katiiii Sob Jan 07 2012, 23:06

Vem da bi bila to piaka na i če bi pes lahko bil v hiši ampak moj oče se ne strinja s tem.In vrjemite ne bo popustil. Če bi to austalca preveč motilo bom poiskala pač drugo pasmo psa. Ker pač to sem že veliko krat napsala s psom bi se ukvarjali vsi. Pes bi prebivsl zunaj na dvorišču, hranili bi ga z doma pripravljeno hrano, sprehodi, živali, konji, okoli nas je veliko drugih psov in iama družbo ker pač bi ga poskušali navaditi, da bi bila čez dan ograja odprta. Prometnih cest ni okoli nas tako da nima kam za odit.
    Ingrid*
    Ingrid*
    Moderator
    Moderator

Female Število prispevkov : 2188

Objavlja by Ingrid* Sob Jan 07 2012, 23:10

Kati se mi zdi da če se res fuul ukvarjaš z njemu na dan, da ni ful velke panike. Če sta npr. starša doma (medtek ko si v šoli) sta lahko onadva z njemu. :)
    yaya
    yaya
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Female Starost : 30
    Število prispevkov : 372

Objavlja by yaya Sob Jan 07 2012, 23:14

Okej, Evangelynne kaj te tako moti pri večini nemških psarn, da jih ne priporočaš? zakaj? Nevem, js skoz kar sem gledala so mi ble nemške psarne (uzrejanje delavnih linij - o razstavnih nimam pojma) zelo všeč in večina meni všečnih psarn in vzrediteljev je prav iz Nemčije ( zraven pa še kakšna avstrija, skandinavija in druge severne države). wink
    Tako da me res zanima, kaj je povod takšnemu govorjenju? zakaj?
    Ker tudi v slo je veliko aussijev prav iz nemčije in nisem še zasledila da bi se kateri lastnik pritoževal. jezik

Katiiii, na koncu bo itak tvoja odločitev in sama najbolj veš koliko bo pes dejansko sam. wink Če je res tako, kot praviš potem pomoje ne bi smelo bit panike. happy In boš videla, če boš vztrajala potem ti bo na koncu tudi oče pustil psa v hiši najverjetneje. nasmejan
    katiiii
    katiiii
    Mačka
    Mačka

Objavlja by katiiii Sob Jan 07 2012, 23:33

Jap pa še to. Jaz sem med tednom v šoli, v Mariboru. Tako da je ravno zaradi tega sem tudi perj napisala da zavetihčaraja. Amapk če tako razmišljamo čisto realno vem da se lahko motim. Je parav zaprav vsk pes potreben svoje pozornosti in to pozornos bi mu jo pri nas nudila vsa družina. Jaz sem se s starši dogovorila da se bom pripeljala domov na Agi treninge toraj bom z njim 2 cela dneva in 3 popoldneve happy Ostalo pa moja mami in ati. Zdj je tako ali tako taki čas da smo vsi neprestano zunaj. Na delu. Bomo pa še videli kako bo sedaj še tako se zadaj bolj izobražujem če bio okej prostor in vse za takega psa.
    V hiši bi ga mogoče pustil samo v stopnišču. Pa še to bilj ne kot ja. Bomo še videli skratka jaz se še sedaj ne pogovarjam o nakupu temveč o opcijah.
    meri&lera
    meri&lera
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Female Število prispevkov : 354

Objavlja by meri&lera Ned Jan 08 2012, 00:32

No jaz pa ne bom pretirano komenterala vseh zadev, saj so bistva že zapisana, ponavljali se pa ne bomo vesel in tudi če bi hotela vse skomentirati, bi imela preveč dela.. toliko časa pa nimam jezik

Bom raje rekla par besed glede staršev in hiše.. Pri meni je bila obupna kriza. Pes ne bo v hiši in pika. Doma so tudi stari starši (po mamičini strani) in hiša je njuna.Kar nekaj časa sem se morala pregovarjati za psa in ja bo zunaj, pesjak bi bil tam in tako naprej. Z vzrediteljico sem se dogovorila, da bo v pesjaku, potem pa bom že malo pritisnila in tako, da bo nazadnje v hiši. Najbolj je nasprotovala mami, ki je po poklicu medicinska sestra in za njo more biti vse čisto. Torej dlaka po tleh odpade. No potem pa ko so se temperature malček spustile in se je dodobra šola že začela pa sem nedeljske popoldneve Lero pripeljala kar noter, tako na skrivaj. In ja, prvič, drugič, morda tudi tretjič so malo pojambrali, o 4. pa ni bilo več problemo. Ko je temperatura padla tam nekje na 10 stopin ponoči pa je mami sama!!!!! rekla, naj pride Lera spat noter. In tako se je začelo.. Popoldnevi in noči v hiši, v času moje odsotnosti pa je bila zunaj v pesjaku na zraku in večjem prostoru. Ker če bi bila psuščena v hiši bi bila kar malo kriza zmeden No in sedaj je ves čas z nami v hiši, v del hiše, kjer živita stara starša ne hodi pa smo zmenjeni. Ata še vedno malo teži, vendar se je tudi on dobro navadil nasmejan (super učiteljica sem jezik)... Mami se sicer zdim malo pitegnjena, da imam psa v hiši, vendar jo razumem - po njihovi kmečki logiki (govorim tudi za sosede ki so isti xD) je pes za zunaj...
    Tako da s časom se vsi omehčajo nasmejan Sicer vem, da bo poleti to malo drugače ampak saj. Zakaj bi bil pes zaprt v hiši v času naše odsotnosti, če mu je zunaj na zraku boljše. Pogoji pa so normalni... (voda, senca ipd.) Sicer pa računam tudi na to, da no pa poleti: joj, pelji jo noter, je prevroče, bo še zgorela.. jezik
    Pa tudi glede morja je prilo bolj vprašanje kot kaj drugega. Prvi mesec smo še vedno bli dogovorjeni, da bo nekje v varstvu, ampak sedaj je mami ne pusti za nič na svetu doma in pri nekom drugem smeeh
    Vse se da, če se le hoče nasmejan
    katiiii
    katiiii
    Mačka
    Mačka

Objavlja by katiiii Ned Jan 08 2012, 13:44

Ja sej ravno to je to jaz vem da bom ju mogoče lahkoprepričala da bo v moji sobi happy Ampak dnevna soba in vse ostalo razen stopnišča pa niti slučajno zmeden Drugače pa sma se midve z "mary" tako ali tako o tem dosti pogovarjale tako da mislimda sem napisala kakšna bo približno situacija pri nas. Ampak mislim da bo pri nas ja kar ta: Pes je za zunaj držala. žalosten Čeprav se na nek način mogoče celo strinjam z mojima strašema. Vem kje mu/ji bom uredila prostor v hiši(če bo lahko tam) in potem če bo smel/smela biti v moji sobi. To pa bo to. Več vem da mi ne bosta pustila nasmejan pa itak če mi bosta že to pustila bo zakon.
    Neja.
    Neja.
    Moderator
    Moderator

Female Število prispevkov : 2121

Objavlja by Neja. Ned Jan 08 2012, 13:51

Tudi js sem imela tak pogoj, ampak učasih ko tatu ni doma ga pretihotapim v hišo, pa mu je dolgčas v hiši pa hoče ven. žvižgač Spi pa v garaži, ki je ogrevana tako da ni problema. Ima pa tudi zunaj pesjak ampak je notri zaprt maksimalno 2 uri, ker je pri nas doma vedno kdo zunaj. Mamo pa ograjeno tako da je tudi sam kdaj zunaj.
    Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Objavlja by Evangelynne Ned Jan 08 2012, 13:52

yaya je napisal/a:Okej, Evangelynne kaj te tako moti pri večini nemških psarn, da jih ne priporočaš? zakaj? Nevem, js skoz kar sem gledala so mi ble nemške psarne (uzrejanje delavnih linij - o razstavnih nimam pojma) zelo všeč in večina meni všečnih psarn in vzrediteljev je prav iz Nemčije ( zraven pa še kakšna avstrija, skandinavija in druge severne države). wink
    Tako da me res zanima, kaj je povod takšnemu govorjenju? zakaj?
    Ker tudi v slo je veliko aussijev prav iz nemčije in nisem še zasledila da bi se kateri lastnik pritoževal. jezik

Katiiii, na koncu bo itak tvoja odločitev in sama najbolj veš koliko bo pes dejansko sam. wink Če je res tako, kot praviš potem pomoje ne bi smelo bit panike. happy In boš videla, če boš vztrajala potem ti bo na koncu tudi oče pustil psa v hiši najverjetneje. nasmejan

V bistvu je na srečo veliko ljudi, ki znajo zbrat kvalitetne psarne wink . Ampak v Nemčiji(ki se mimogrede piše z veliko(ot)) so tudi psarne, ki pa niso v redu oz. imajo psi kakšne bolezni.
    Jih je pa drugače ogromnooo(psarn v Nemčiji) (;
    yaya
    yaya
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by yaya Ned Jan 08 2012, 14:24

Pa saj to je povsod. roll Res ne vem zakaj bi bila Nemčija bolj "nevarna" od drugih držav. roll Tudi na Češkem je sigurno nekaj psarn, ki niso dobre, kar pa ne pomeni, da je tud psarna iz katere boš ti vzela slaba. roll smeeh In vse je odvisno od tebe - valda ne boš vzela iz kombinacije kjer se vidi, da imajo starši mladičkov slabe zdravstvene teste. wink To moreš itak skooz gledat in se ne omejit sam na državo. roll smeeh In ja, če ne znaš izbrat dobre psarne, potem si si sam kriv. roll Saj te nihče ne sili, da vzameš iz te oz. one psarne, ampak je prav tvoja odločitev od kje boš vzel psa. wink
    In ja, verjemi da vem, da je veliko psarn v Nemčiji. wink Ampak kot že rečeno, psarn z razstavnimi psi ne poznam.
    Tko da ja.. sploh te ne razumem. roll

Aja, pa oproosti, ker sem napisala Nemčija z malo začetnico. Waaaau Sploh nisem vedela, da se piše imena držav z veliko! Hvala za to razsvetlitev, upam da se v tem postu nisem kje zmotila in napisala državo z malo. roll Sori, sam je res bv se obešat na take bedne stvari. wink

Huuh, se vidi da sem danes pa res sitna. žvižgač
    Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Objavlja by Evangelynne Ned Jan 08 2012, 14:31

yaya je napisal/a:Pa saj to je povsod. roll Res ne vem zakaj bi bila Nemčija bolj "nevarna" od drugih držav. roll Tudi na Češkem je sigurno nekaj psarn, ki niso dobre, kar pa ne pomeni, da je tud psarna iz katere boš ti vzela slaba. roll smeeh In vse je odvisno od tebe - valda ne boš vzela iz kombinacije kjer se vidi, da imajo starši mladičkov slabe zdravstvene teste. wink To moreš itak skooz gledat in se ne omejit sam na državo. roll smeeh In ja, če ne znaš izbrat dobre psarne, potem si si sam kriv. roll Saj te nihče ne sili, da vzameš iz te oz. one psarne, ampak je prav tvoja odločitev od kje boš vzel psa. wink
    In ja, verjemi da vem, da je veliko psarn v Nemčiji. wink Ampak kot že rečeno, psarn z razstavnimi psi ne poznam.
    Tko da ja.. sploh te ne razumem. roll

Aja, pa oproosti, ker sem napisala Nemčija z malo začetnico. Waaaau Sploh nisem vedela, da se piše imena držav z veliko! Hvala za to razsvetlitev, upam da se v tem postu nisem kje zmotila in napisala državo z malo. roll Sori, sam je res bv se obešat na take bedne stvari. wink

Huuh, se vidi da sem danes pa res sitna. žvižgač

Nisem rekla, da je bolj nevarna wink To si si ti malo sama izmislila. Saj so tudi v drugih državah slabe psarne. Ampak pač v Nemčiji je psarn veliko več kot v kateri drugi državi.
    Ampak pač pravim. Drugače pa vem, da niso vse slabe!

Drugače pa je ta Češka psarna daleč od slabega smeeh .

Nzk za razsvtelitev drugače >< x'''P
    zoe
    zoe
    Sinička
    Sinička

Female Starost : 37
    Število prispevkov : 670

Objavlja by zoe Ned Jan 08 2012, 14:52

Yaya, zate, da boš boljše volje smeeh

Avstralski ovčar - Page 9 Phoca_thumb_l_dsc_0252

Katiii, glede odprtih vrat od posesti je možno psa navadit, da se zadržuje tam, če je kdo v bližini. Puščati radovednega psa samega pri odprtih vratih je preveč nevarno.
    yaya
    yaya
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Objavlja by yaya Ned Jan 08 2012, 15:13

Haha, zoe. nasmejan Sem hotla že v prejšnjem postu napisat, da sem mogoče sitna, ker mi učerej ni uspelo it z vami. smeeh Še posebej sem ti fouš, da si lahko tole punčko cartala. kiss Ful je luškana. ljubezen A bratec in sestrica sta pa že odšla k novim lastniko al kako? happy

Pa tale mi je tudi grozno posrečena:
    Avstralski ovčar - Page 9 Phoca_thumb_l_dsc_0064

Se dobro vidi, da je Boji ena klovnesa. smeeh

Za ostale, fotke so tukaj: http://slo-aussie.com/ Kaj več od včeraj bo pa najbolj Nadja znala povedat. vesel
    euč.17
    euč.17
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 32
    Število prispevkov : 1293

Objavlja by euč.17 Ned Jan 08 2012, 16:21

Oooo, pašnja.. To me ful mika da bi kdaj sprobala. happy Mogoče z naslednjim psom, mi je ful zanimivo. happy
    Shelly
    Shelly
    Pes
    Pes

Female Starost : 26
    Kraj : Primorsko-Notranjska
    Število prispevkov : 2393

Objavlja by Shelly Ned Jan 08 2012, 16:32

Ko bom jaz imela aussie-ja ga bom 100% mela tudi za pašnjo. Mislim da je prav da se ohrani tisto kar imajo v sebi. happy
    katiiii
    katiiii
    Mačka
    Mačka

Objavlja by katiiii Ned Jan 08 2012, 16:37

Ja o saj mogoče se nevadi wink Naša zdajšna ovčarska mešanka se je navadila na to odlično nasmejan Hvala pa za vse nasvete. Nekako sem še vedno bolj zagreta za delovno linijo. Pa imam še vedno vprašanje nasmejan Kje se da prijavit ali videt da so kakšna izobraževanja iz paše?
    Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Objavlja by Evangelynne Ned Jan 08 2012, 18:39

katiiii je napisal/a:Ja o saj mogoče se nevadi wink Naša zdajšna ovčarska mešanka se je navadila na to odlično nasmejan Hvala pa za vse nasvete. Nekako sem še vedno bolj zagreta za delovno linijo. Pa imam še vedno vprašanje nasmejan Kje se da prijavit ali videt da so kakšna izobraževanja iz paše?

To mene tudi zanima. Ker bi jaz z svojo avstralko tudi to mogoče delala(pašo mislim).

Sponsored content

Objavlja by Sponsored content

Danes je Sob Nov 23 2024, 06:01