Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 23 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 23 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+46
nejcka
5rca
emy
Hana*
Anja&Dona
Urška
yaya
zoe
rox.
Lin
Colliny
Anja
Nuša.
Evangelynne
Neja.
euč.17
Chilly2000
Alex
Oka
Eva.
Grin
love
meri&lera
afna2000
Katja.
Animal_Lover
Miška
katja100
Maja.
Polly
teya
Eva
Tjaša*
Ursha_Shiva
katiiii
Linka
Ani
*Lanchy*
Shelly
Nejaa
Deep
anna <3
bordercolliefan
Diana.
Ingrid*
The_Wanted
50 posters
Avstralski ovčar
meri&lera- Pikapolonica
- Število prispevkov : 354
- Post n°426
Re: Avstralski ovčar
Jaz sem dostikrat razmišljala, da bi z Lero delale prav izpit... Ker mi je zelo všče, da lahko gre potem pes praktično POVSOD
Grin- Pikapolonica
- Kraj : Koper
Število prispevkov : 277
- Post n°427
Ma niti ni, da gre lahko POVSOD :) gre tam, kjer dela terapijo, to pa na zalost ni povsod :( na zalost pri nas se ni tako, da bi lahko terapevtski pes z znacko neovirano sel kamorkoli, tako kot vodic slepih.
Midva z Grinom drugace zdej zakljucujeva pripravnistvo pri Tackah pomagackah in bova v kratkem uradno terapevtski par :)
Midva z Grinom drugace zdej zakljucujeva pripravnistvo pri Tackah pomagackah in bova v kratkem uradno terapevtski par :)
Eva.- Tiger
- Starost : 27
Kraj : Drulovka, Kranj
Število prispevkov : 4292
- Post n°428
Wiiiu čestitke.
Eva.- Tiger
- Post n°430
No pa pač kmau.
meri&lera- Pikapolonica
- Post n°431
Oooo ful dobro Ja, res škoda, ker psi ne smejo povsod, ali pa vsaj te z ispiti in tako.. Bota potem malo poročala kako je sve skupaj potekalo od pripra do ispitov? Tele Tačke pomagačke me tudi zanimajo, že od nekdaj -> ko sem poslušala eno njihovo predstavitev
Grin- Pikapolonica
- Post n°432
Najprej sva bila na testiranju, ali je sploh primeren kuza - v bistvu preizkusajo, kako pes reagira recimo na ljudi, ki se grozilno sklonijo nad njega, ki kricijo, na bergle ki padajo, skratka na neznane in nenavadne stvari. Potem testirajo se ubogljivost, recimo ce je vodljiv, se ne zaganja, zna cakat na prostoru, tudi ce gres iz vidnega polja, in podobno.
Potem je 4 dnevno teoreticno izobrazevanje, kjer izves razlicne stvarin in tudi malo probas svojega psa v razlicnih zaigranih situacijah.
Pol imas pa 25 ur pripravnistva v razlicnih ustanovah, ki si jih sam izberes. Midva sva bila v domovih upokojencev, na pediatricni kliniki, na zavodu za rehabilitacijo in v zdraviliscu na Debelem rticu.
Delas pa lahko razlicne dejavnosti - eno je druzenje, ko pes dela trikce za druge, pa spoznavajo, kako se skrbi za psa, ga cesejo, bozajo itd., obiskujes bolne otroke... Potem imas prav terapijo, ampak za to mora bit prisoten tudi delovni terapevt tiste ustanove - recimo sva bila pri enem gospodu, ki se tezko skloni, da bi si obul nogavice, in pol z Grinom trenira tako, da se sklanja k njemu pod razlicnimi koti, da ga boza, in tako vadi. Potem je pa se branje s kuzkom, za otroke, kuza lezi zraven in otrok mu bere. Ampak tega se nisva se lotila.
Tako na kratko no. Je sicer zahtevno, tudi za psa ful, si res tezko predstavljamo, ampak je tudi za njih ful stresno, ceprav je "samo" bozanje Grin je vedno pol ful utrujen. Ampak je pa fino, in izpolnjujoce, ko vidis, da lahko nekoga ful razveselis s tako "malenkostjo", kot je, da prides k njemu na obisk s psom.
Potem je 4 dnevno teoreticno izobrazevanje, kjer izves razlicne stvarin in tudi malo probas svojega psa v razlicnih zaigranih situacijah.
Pol imas pa 25 ur pripravnistva v razlicnih ustanovah, ki si jih sam izberes. Midva sva bila v domovih upokojencev, na pediatricni kliniki, na zavodu za rehabilitacijo in v zdraviliscu na Debelem rticu.
Delas pa lahko razlicne dejavnosti - eno je druzenje, ko pes dela trikce za druge, pa spoznavajo, kako se skrbi za psa, ga cesejo, bozajo itd., obiskujes bolne otroke... Potem imas prav terapijo, ampak za to mora bit prisoten tudi delovni terapevt tiste ustanove - recimo sva bila pri enem gospodu, ki se tezko skloni, da bi si obul nogavice, in pol z Grinom trenira tako, da se sklanja k njemu pod razlicnimi koti, da ga boza, in tako vadi. Potem je pa se branje s kuzkom, za otroke, kuza lezi zraven in otrok mu bere. Ampak tega se nisva se lotila.
Tako na kratko no. Je sicer zahtevno, tudi za psa ful, si res tezko predstavljamo, ampak je tudi za njih ful stresno, ceprav je "samo" bozanje Grin je vedno pol ful utrujen. Ampak je pa fino, in izpolnjujoce, ko vidis, da lahko nekoga ful razveselis s tako "malenkostjo", kot je, da prides k njemu na obisk s psom.
Nazadnje urejal/a Grin Sob Feb 11 2012, 19:38; skupaj popravljeno 1 krat
katiiii- Mačka
- Starost : 28
Kraj : 100% Štajerka ;P
Število prispevkov : 879
- Post n°434
uuu... To bi pa jaz tudi. Resševenje bi mogoče delela s psm ampak tega ni pri nas nikjer v okolici no za Terapevskega psa še se nisem zanimala Bi pa full. Moja psičaka kala bi bla za tistega otroka ko bi ji brau parvšnja
Evangelynne- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 5084
- Post n°435
Jaz bi pa delala tečaj za psa terapevta, če seveda bo pes primeren za to. (:
zoe- Sinička
- Starost : 37
Število prispevkov : 670
- Post n°436
Danes smo imeli žuuuur
euč.17- Mačka
- Starost : 32
Število prispevkov : 1293
- Post n°438
Hihihi, uno valjanje po snegu mi je znano... Isto Nero, skos v snegu, bolj se valja, večji žur mu je. Je pa zmeraj bolj otročji, zdaj že ne mine sprehod brez da ne vlači s sabo polmetrske palice.
Grin- Pikapolonica
- Post n°439
A ma Ginka postrizene hlace? :)
zoe- Sinička
- Starost : 37
Število prispevkov : 670
- Post n°440
Ginny se tudi tako rada vala, no sej se vidi. Valja se po snegu, po travi, k sreči pa se nikoli ne valja po kakšnih drekih ali gnoju. Ona počne to zgolj iz užitka Isti sta Blum in Tika.
Ima postrižene hlače in rep, ja. Tokrat mi je celo uspelo, da sem jo približno lepo postrigla.
Ima postrižene hlače in rep, ja. Tokrat mi je celo uspelo, da sem jo približno lepo postrigla.
Grin- Pikapolonica
- Post n°441
hihi res, za rep nisem opazla, da je postrizen
meri&lera- Pikapolonica
- Post n°443
Grin, hvala za obrazložitev Mi je res zelo všeč tole, samo za Lero pa še ne bi bilo, ker je še preveč divja Mogoče kdaj v prihodnosti
In ja, tale Ginnyna zabava mi je pa všeč
In ja, tale Ginnyna zabava mi je pa všeč
Evangelynne- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 5084
- Post n°444
Zakon video! Se vidi, da res uživa v igri z žogo. (:
Eva.- Tiger
- Post n°445
Tale terapevtski pes more bit pa kar zanimiv.
In men je ful fajn vidt, ko kkšni otroci, ki so bolni so tok veseli že samo če vidijo psa in ga lahko pobožajo. (:
Kje se pa da delat ta testiranja? :)
In Ginny ma pa res sama svoj party s tole žogo.
Ful je kjut.
In men je ful fajn vidt, ko kkšni otroci, ki so bolni so tok veseli že samo če vidijo psa in ga lahko pobožajo. (:
Kje se pa da delat ta testiranja? :)
In Ginny ma pa res sama svoj party s tole žogo.
Ful je kjut.
Grin- Pikapolonica
- Post n°446
Testiranje dela klub, v katerem se pol izobrazujes. Trenutno so v Slo tri klubi (ce prav vem), Tacke pomagacke, Ambasadorji nasmeha in Zavod PET.
Vcasih se zmenijo s kaksnim KD, ce je dovolj interesa, in pridejo tam, drugace pa ponavadi pred teoreticnim izobrazevanjem.
Vcasih se zmenijo s kaksnim KD, ce je dovolj interesa, in pridejo tam, drugace pa ponavadi pred teoreticnim izobrazevanjem.
Eva.- Tiger
- Post n°447
Okej hvala.
Grin- Pikapolonica
- Post n°448
Ce bi te zanimalo, pobrskaj malo po njihovih spletnih straneh. Verjetno imajo objavljene kaksne datume.
euč.17- Mačka
- Starost : 32
Število prispevkov : 1293
- Post n°449
Tole bo sicer čist OT, ampak mogoče kdo zna italijansko, pa bi mi tole spodaj prevedel? Na google translate mi da en čuden prevod, me pa čisto informativno zanima... (en black-tri samček pri Australian shepherd Rescue Italia mi je v oči padel, pa se trudim prevest )
Con i bambini è molto giocherellone, cosi come con gli adulti (bastano due coccole per portarselo via) e appena gli dai un po’ di attenzione ti ricambia saltandoti addosso per farsi coccolare ancora di più.
Hvala, upam da ni preveč izven teme. (če je naj post moderator zbriše. )
Con i bambini è molto giocherellone, cosi come con gli adulti (bastano due coccole per portarselo via) e appena gli dai un po’ di attenzione ti ricambia saltandoti addosso per farsi coccolare ancora di più.
Hvala, upam da ni preveč izven teme. (če je naj post moderator zbriše. )
Grin- Pikapolonica
- Post n°450
Je zelo igriv, tako z otroci kot z odraslimi, samo malo ga pocrkljas in je ze cisto tvoj, takoj, ko mu posvetis malo pozornosti ze skace vate, da bi ga se bolj crkljal.
Kaj imas kaksne plane?
Kaj imas kaksne plane?
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja