Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 24 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 24 gostov :: 1 Bot
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+48
Lisa
Kaja & Naly
Tia&Nelly
Polly
Kim<3
airedalka rebeka10
Lena_Horses
The_Wanted
Maša
Hana*
Border_Collie *-*
jana.
Grin
nejcka
*živa*
katja100
Animal_Lover
euč.17
Deep
zoe
*Lanchy*
Nika.
5rca
Ingrid*
Eva.
Colliny
Neja.
patay
love
leja557
Ani
Tjaša*
Alex
Evangelynne
Miška
Shelly
rox.
Urška*
Lin
Eva
Diana.
Nika7
Chilly2000
Ursha_Shiva
bordercolliefan
talupu
Anja&Dona
Anja
52 posters
Borderski ovčar - Border Collie
Diana.- Mačka
- Kraj : Nova Gorica
Število prispevkov : 1232
- Post n°326
Re: Borderski ovčar - Border Collie
Sicer glede karakterjev nevem, ampak meni sta 1. in 3. najbolj kjut ;*
Ingrid*- Moderator
- Število prispevkov : 2188
- Post n°327
Če bi jz po barvi zbirala bi mi bil tretji najbolj kjut obarvan :)
Anja- Admin
- Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 8369
- Post n°328
(Samo po obarvanosti lahko sodim) 3. & 4. najbolj.
euč.17- Mačka
- Starost : 32
Število prispevkov : 1293
- Post n°329
Men osebno sta pa oba ČB vizualno najbolj všeč, ker sta ČB haha
Od merlov pa zadnji (:
Od merlov pa zadnji (:
Niann- Pikapolonica
- Kraj : Elažmod
Število prispevkov : 383
- Post n°330
Meni je pa prvi najbolj všeč :)
Kaja & Naly- Mačka
- Starost : 24
Kraj : Maribor
Število prispevkov : 1348
- Post n°331
Meni so po izgledu najlepši 1. 4. in 7.
Border_Collie *-*- Pes
- Število prispevkov : 2871
- Post n°332
Colliny je napisal/a:A je kateri že rezerviran? (mislim od tistega, ki ima prvo izbiro)
Vem, da sta psička (sable-tan) in 1. merle fantek rezervirana.
Moja favorita po karakterju + izgledu sta
fant 2 (ČB)
fant 4 ( blue merle-tan)
Anja- Admin
- Post n°333
Sable tan? A ni tako da že ime 'sable' predstavlja psa ki je 'tricolour' ? Vsaj po mojem znanju te barve. Nisem še slišala da bi obstajal sable tricolour. Mogoče se motim, zato vprašam.
Sem iskala po netu, samo bolj nič ne najdem. Našla sem le tole; ''Because sable is controled on the same gene as tricolour and saddle these patterns cannot be combined.''
Če kdo ve več, naj me popravi (:
Sporoči potem kater bo tvoj!
Sem iskala po netu, samo bolj nič ne najdem. Našla sem le tole; ''Because sable is controled on the same gene as tricolour and saddle these patterns cannot be combined.''
Če kdo ve več, naj me popravi (:
Sporoči potem kater bo tvoj!
Colliny- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2106
- Post n°334
Aha, potem je le vzel samico... :) hvala!Border_Collie *-* je napisal/a:Colliny je napisal/a:A je kateri že rezerviran? (mislim od tistega, ki ima prvo izbiro)
Neja.- Moderator
- Število prispevkov : 2121
- Post n°335
Barva sable tan ne obstaja, maš prav Anja. Lahko pa ima sable + tricolor del gena, pol pa je to shaded sable.
Tjaša*- Admin
- Število prispevkov : 2761
- Post n°336
Colliny je napisal/a:Aha, potem je le vzel samico... :) hvala!Border_Collie *-* je napisal/a:Colliny je napisal/a:A je kateri že rezerviran? (mislim od tistega, ki ima prvo izbiro)
Tom Tom?
Anja- Admin
- Post n°337
Neja. je napisal/a:Barva sable tan ne obstaja, maš prav Anja. Lahko pa ima sable + tricolor del gena, pol pa je to shaded sable.
Ok se mi je zdelo (: Meni najboljši primer da se vidi povedano, sta tadva; brat in sestra Nim & Kami, oba vpisana kot chocolate sable, pa si poglejte kako različna sta si. Meni se zdi npr Kami tricolour, pa vendar ne more bit vpisan kot tricolour.
Nim;
Kami;
Samo kot zanimivost. (:
Kim<3- Pes
Število prispevkov : 2413
- Post n°338
Zakaj se meni zdi, da 3/4 borderjev, ki so malo bolj neznane/poredke/zanimive barve vpišejo pod napačno?
Ingrid*- Moderator
- Post n°339
Kim kako to misliš ? Jaz še nism videla, da bi kdo vpisal pod napačno barvo. Anja je za ta primer samo napisala kar je znano. Tudi jaz osebno še nisem zasledila sable tan borderja, itak pa vzreditelj sam najbolje ve katere barve je njegov mladič (:
Alex- Moderator
- Starost : 28
Število prispevkov : 1973
- Post n°340
Tjaša* je napisal/a:Colliny je napisal/a:Aha, potem je le vzel samico... :) hvala!Border_Collie *-* je napisal/a:Colliny je napisal/a:A je kateri že rezerviran? (mislim od tistega, ki ima prvo izbiro)
Tom Tom?
Mhm.
Kim<3- Pes
- Post n°341
Moje izražanje na nuli -.-Ingrid* je napisal/a:Kim kako to misliš ? Jaz še nism videla, da bi kdo vpisal pod napačno barvo. Anja je za ta primer samo napisala kar je znano. Tudi jaz osebno še nisem zasledila sable tan borderja, itak pa vzreditelj sam najbolje ve katere barve je njegov mladič (:
Ubistvu sem mislila, da jih vpišejo pod neke barve, ki niso značilne borderske. Okej, spet sm se čudno izrazila. Recmo Sable tan border collie ni uradno border barva al kako naj rečem, pa jih še vedno lahko vpišejo pod to? Borderje ubistvu ne poznam najbolje, vsake toliko spremljam psarne in kaj zanimivega izvem, nekaj da bi ful resnega se poglobila v njih pa ne
Zato, poleg mojega groznega izražanja, je kak moj podatek verjetno tud napačen.
Ingrid*- Moderator
- Post n°342
Hahahaha Kim oprosti, da smo se pol narobe razumeli Glede tega se morm strinjat, da bi rabli uni ki potrjujejo rodovnike tudi preverit barvo. Mislim, če bi res prišlo do neke nove barve pri pasmi pa naj se piše v tujino oz. kakor koli pozanima in vpiše barvo med možne Mi pa osebno niso ljube barve, ki niso tako značilne za pasmo in so bile v preteklosti na 'novo' ustvarjene zaradi lepšega, le teh nebom naštevala.
Nazadnje urejal/a Ingrid* Tor Maj 07 2013, 17:04; skupaj popravljeno 1 krat
Kim<3- Pes
- Post n°343
Nah, moje izražanje ko neki hočm povedat pa ne znam, na koncu pride ven čist neki drugega >.<
drugače pa ja, se čisto strinjam
drugače pa ja, se čisto strinjam
Colliny- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2106
- Post n°344
Podpis.Ingrid* je napisal/a: Mi pa osebno niso ljube barve, ki niso tako značilne za pasmo in so bile v preteklosti na 'novo' ustvarjene zaradi lepšega, le teh nebom naštevala.
euč.17- Mačka
- Post n°345
Ingrid* je napisal/a:Hahahaha Kim oprosti, da smo se pol narobe razumeli Glede tega se morm strinjat, da bi rabli uni ki potrjujejo rodovnike tudi preverit barvo. Mislim, če bi res prišlo do neke nove barve pri pasmi pa naj se piše v tujino oz. kakor koli pozanima in vpiše barvo med možne Mi pa osebno niso ljube barve, ki niso tako značilne za pasmo in so bile v preteklosti na 'novo' ustvarjene zaradi lepšega, le teh nebom naštevala.
Veeeelik podpis! (:
Zame osebno pri borderjih zmagajo črno-beli pa črni trikolorčki. Dejansko do lani sploh nisem vedla da obstaja tok raznih barv (lilac, ee-red, sable, etc )
Anja- Admin
- Post n°346
Kar se tiče sable, lilac etc... poznam predstavnike ki so mi karakterno totaln vrh, tko da se ne morem ravno pritoževat nad barvami. Med drugim Nim & Kami. Tadva sta NORA, jst jih vedno tako prehvalim pa mi noben ne vrjame in se mi smeji v glavi, češ da sta bedna ker sta sable. Potem ko jih pa spoznajo v živo se pa lahko samo še jst smejim njim :Đ
Sem imela predsodke glede teh barv, jih imam še vedno delno, ampak nekateri psi teh barv ti znajo močno dokazat da je barva še vedno zadnja stvar ki jo vidiš na psu ki ima top karakter:)
Sem imela predsodke glede teh barv, jih imam še vedno delno, ampak nekateri psi teh barv ti znajo močno dokazat da je barva še vedno zadnja stvar ki jo vidiš na psu ki ima top karakter:)
Nika.- Pes
- Starost : 25
Število prispevkov : 2075
- Post n°347
Zakaj pa pes ne bi mogo bit karakterno dober, če je neobičajne barve?
Predsodki ja :p
In psa ne moreš samo po videzu ocenjevat, karakter je glavni :)
Predsodki ja :p
In psa ne moreš samo po videzu ocenjevat, karakter je glavni :)
euč.17- Mačka
- Post n°348
Kdo je pa kje napisal, da borderji drugih barv kaj slabši karakterno?
Jz sem mislila pač da so mi osebno najbolj všeč ČB in trikolorčki, pač določene bolj "neznane" barve pa manj - ker so mi pač manj poznane oz. kjerkol sem pred leti brskala za borderji (bolj knjige o psih) nekako bolj "klasične" ČB, rdeče, BM opažala. Izključno vizualno je tu govora, karakterno je pa itak čist druga zgodba oz. je logično da se ne odločaš na podlagi barv za psa.
Pa tut v postih drugih nisem zaznala da bi kdo zdaj pisal da so psi bolj "netipične" barve kaj "slabši".
Drugače na splošno pa ja, pse se preveč sodi na podlagi videza..... Pa ne mislim tu za barve.
Jz sem mislila pač da so mi osebno najbolj všeč ČB in trikolorčki, pač določene bolj "neznane" barve pa manj - ker so mi pač manj poznane oz. kjerkol sem pred leti brskala za borderji (bolj knjige o psih) nekako bolj "klasične" ČB, rdeče, BM opažala. Izključno vizualno je tu govora, karakterno je pa itak čist druga zgodba oz. je logično da se ne odločaš na podlagi barv za psa.
Pa tut v postih drugih nisem zaznala da bi kdo zdaj pisal da so psi bolj "netipične" barve kaj "slabši".
Drugače na splošno pa ja, pse se preveč sodi na podlagi videza..... Pa ne mislim tu za barve.
Anja- Admin
- Post n°349
Ocitno sem prevec posplosila. Ni letelo na nikogar. (: Samo moje izkusnje s temi barvami hihi. Ker sm naceloma a ful proti temu da se daje vec na razvoj barv kot pa cesarkoli drugega pri pasmi kot je ta.
Drugace se strinjam ker tudi meni ni najleps videt sable/brindle/whatever bcja ker potem kaksni dark sable show pridejo podobni vsem pasmam prej kot borderju, ampak ok. Itak se mi zdi to neverending debata hahaha. Upam da se razume da ni letelo na nikogar niti na katerikoli post tule in se opravicujem ce je tako izpadlo.
Drugace se strinjam ker tudi meni ni najleps videt sable/brindle/whatever bcja ker potem kaksni dark sable show pridejo podobni vsem pasmam prej kot borderju, ampak ok. Itak se mi zdi to neverending debata hahaha. Upam da se razume da ni letelo na nikogar niti na katerikoli post tule in se opravicujem ce je tako izpadlo.
Nika.- Pes
- Starost : 25
Število prispevkov : 2075
- Post n°350
....Anja je napisal/a:Tadva sta NORA, jst jih vedno tako prehvalim pa mi noben ne vrjame in se mi smeji v glavi, češ da sta bedna ker sta sable. Potem ko jih pa spoznajo v živo se pa lahko samo še jst smejim njim :Đ
Anja je napisal/a:Drugace se strinjam ker tudi meni ni najleps videt sable/brindle/whatever bcja ker potem kaksni dark sable show pridejo podobni vsem pasmam prej kot borderju, ampak ok. Itak se mi zdi to neverending debata hahaha.
Se strinjam :)Ingrid* je napisal/a:
Mi pa osebno niso ljube barve, ki niso tako značilne za pasmo in so bile v preteklosti na 'novo' ustvarjene zaradi lepšega, le teh nebom naštevala.
Čeprav kake izjeme, ki so mi všeč se najdejo, ampak po večini pa mi niso všeč.
Npr. saddle barva mi pri borderjih ful ne štima, in se mi zdi da jim ne paše. Po barvi so "kot" nemci, s tem, da še majo zraven belo. Saj lahko da so kakšni take barve res top (karakterno) ampak po barvi pa.. Itak da proti samim psom nimam nič, tut če so neke za pasmo čudne barve, ampak samo tako splošno mnenje povem :)
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi