Svet živali

Join the forum, it's quick and easy

Svet živali

Svet živali

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Najlepši del našega sveta.

Kdo je z nami

Trenutno forum pregleduje 21 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 21 gostov :: 2 Bots

Noben

[ View the whole list ]

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11

Latest topics

» Nemški kratkodlaki ptičar iz psarne "Kralj" lova
Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 EmptySre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...

» Ameriški akita
Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 EmptySob Jul 16 2016, 14:42 by bella*

» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 EmptyTor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy

» Leglo Angleških koker španjelov
Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 EmptyČet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...

» Kužki iščejo dom
Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 EmptySob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček

» Vprašanja
Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 EmptyČet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let

» Valižanski ovčar, Corgi
Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 EmptyNed Mar 06 2016, 11:04 by Zveplanova

» Nemški ovčar leglo
Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 EmptyNed Feb 28 2016, 23:35 by Niann

» BASENJI leglo 2015/16
Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 EmptyNed Feb 28 2016, 19:48 by Tisa

+48
Lisa
Kaja & Naly
Tia&Nelly
Polly
Kim<3
airedalka rebeka10
Lena_Horses
The_Wanted
Maša
Hana*
Border_Collie *-*
jana.
Grin
nejcka
*živa*
katja100
Animal_Lover
euč.17
Deep
zoe
*Lanchy*
Nika.
5rca
Ingrid*
Eva.
Colliny
Neja.
patay
love
leja557
Ani
Tjaša*
Alex
Evangelynne
Miška
Shelly
rox.
Urška*
Lin
Eva
Diana.
Nika7
Chilly2000
Ursha_Shiva
bordercolliefan
talupu
Anja&Dona
Anja
52 posters

Borderski ovčar - Border Collie

euč.17
    euč.17
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 32
    Število prispevkov : 1293

Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 Empty Re: Borderski ovčar - Border Collie

Objavlja by euč.17 Tor Maj 07 2013, 22:27

Ne ne, sej sem jz tut bolj tolk ta zadnji post napisala, da ne bi izpadlo ko da mislim da je ker slabš ko drugi, na sploh zato, ker mi gredo taki ljudje, ko na podlagi videza ocenjujejo psa, noro na živce (:
    Colliny
    Colliny
    Moderator
    Moderator

Female Kraj : Maribor
    Število prispevkov : 2106

Borderski ovčar - Border Collie - Page 15 Empty Re: Borderski ovčar - Border Collie

Objavlja by Colliny Tor Maj 07 2013, 23:52

Meni bodo top po mojem skos v lajfu (pa ne trdim 100%) ČB, tricolour in brown, pa na kratkodlake sem nora, sam to je že druga pesem nasmejan
    rox.
    rox.
    Pes
    Pes

Female Starost : 29
    Število prispevkov : 2211

Objavlja by rox. Sre Maj 08 2013, 17:41

Pri nas na agilityju zdaj trenira ena 3mesečna borderka, črno bela in kratkodlaka(:
    Res luštna, odprta psička, samo lupčke bi delila ;*
    Kim<3
    Kim<3
    Pes
    Pes

Female Kraj : Ljubljana
    Število prispevkov : 2413

Objavlja by Kim<3 Sre Maj 08 2013, 17:44

A pri 3 mesecih že trenira agility?
    Al jo samo zraven peljejo, ko gredo z drugimi psi?
    rox.
    rox.
    Pes
    Pes

Objavlja by rox. Sre Maj 08 2013, 18:08

Njen lastnik ima še Vižlo, ki trenira. (:
    Drugače pa tudi borderka laufa tunelčke in take zadeve, nč skrbet, nismo mi tako neumni, da bi 3mesečni mladič skakal large ovire. wink
    Kim<3
    Kim<3
    Pes
    Pes

Število prispevkov : 2413

Objavlja by Kim<3 Sre Maj 08 2013, 18:16

Sej vem da niste jezik
    Sam se mi je zdelo ful čudno, ker si napisala da trenira pa mi ni bilo nič jasno :DD
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Število prispevkov : 8369

Objavlja by Anja Sre Maj 08 2013, 18:32

Uuuuuuuu Ivy? aaaaaaa obožujem to leglo! :)) Men so toook dobri vsi, prejšnji teden na tekmi so bili trije iz tega legla, vsi tok odprti, cukri res! ;* Sem bila 3x na obisku pri njih ko so bili še vsi skupaj v leglu :Đ
    love
    love
    Pes
    Pes

Female Starost : 26
    Kraj : Mirna Peč
    Število prispevkov : 1995

Objavlja by love Sre Maj 08 2013, 19:25

Iz katere psarne pa je Ivy? jezik
    Anja
    Anja
    Admin
    Admin

Število prispevkov : 8369

Objavlja by Anja Sre Maj 08 2013, 19:26

rox.
    rox.
    Pes
    Pes

Objavlja by rox. Sre Maj 08 2013, 19:59

Jpjpjp Ivy ja. (: Tamala je res taka srčica, če bo šlo tko naprej, da bom srečavala samo še take borderje bom še prešaltala na to pasmo počasi. jezik
    Ingrid*
    Ingrid*
    Moderator
    Moderator

Female Število prispevkov : 2188

Objavlja by Ingrid* Sre Maj 08 2013, 20:45

Ob tem leglu res nemorš, da si nebi zaželel borderja oz. še enga borderja :)
    Grin
    Grin
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Kraj : Koper
    Število prispevkov : 277

Objavlja by Grin Čet Maj 09 2013, 18:00

To je blo od Witch leglo?
    Ingrid*
    Ingrid*
    Moderator
    Moderator

Female Število prispevkov : 2188

Objavlja by Ingrid* Čet Maj 09 2013, 18:05

Jap :)
    Border_Collie *-*
    Border_Collie *-*
    Pes
    Pes

Female Število prispevkov : 2871

Objavlja by Border_Collie *-* Tor Jun 04 2013, 16:18

Kaja & Naly
    Kaja & Naly
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 24
    Kraj : Maribor
    Število prispevkov : 1348

Objavlja by Kaja & Naly Tor Jun 04 2013, 16:48

Lepotec kiss
    love
    love
    Pes
    Pes

Female Starost : 26
    Kraj : Mirna Peč
    Število prispevkov : 1995

Objavlja by love Tor Jun 04 2013, 21:02

Šiki piki ljubezen Mwa kiss
    Maly
    Pes
    Pes

Female Starost : 34
    Število prispevkov : 1691

Objavlja by Maly Ned Avg 25 2013, 00:43

Ok nisem glih ljubiteljica te pasme, ampak "jo imam" ni moj ampak se ukvarjam z njim, ker se lastniki ne (no izsilila sem toliko, da ga vozijo na sprehod) Zanima me koliko gibanja potrebuje ta pasma?
    Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Število prispevkov : 5084

Objavlja by Evangelynne Ned Avg 25 2013, 11:05

Maly, s koliko psi se ti že zdaj ukvarjaš? In kje sploh najdeš čas, da se ukvarjaš z vsemi, glede na to, da imaš doma tako hiperaktivnega psa (in kolikor si napisala hodita na zelo dolge sprehode, tudi po 3 ure)?
    jana.
    jana.
    Pikapolonica
    Pikapolonica

Female Število prispevkov : 295

Objavlja by jana. Ned Avg 25 2013, 11:26

tisto o trournih sprehodih smo mislim da že predelali..

gibanja? Samo gibanje ni dovolj, jih je treba tudi mentalno zaposlit. Kako se lastniki ne ukvarjajo - zakaj za božjo voljo potem borderja?! Mislim, vse pasme rabijo pozornost in gibanje in itd ampak se najdejo pasme, ki pa jim malo "lažji" potek dneva bolj ustreza! Sicer pa za takšne lastnike noben pes ni pravi, upam da jim ta border dela dovolj preglavic, da si nikoli več ne bodo omislili psa..
    khm, gibanja rabi veliko. Moja sicer neskončno rada kak deževen dan ali dva prelenari, ali pa če se jaz učim ipd, a tako če potegnem črto, je bolj ali manj vsaj nekaj ur dnevno v gibanju, odvisno kaj se počne, kam se gre.
    Maly
    Pes
    Pes

Objavlja by Maly Ned Avg 25 2013, 16:32

Pia: v tem ne bom debatirala. Ukvarjam se pa s tistimi psmi, ki se lastniki ne.

Jana: Prej so imeli nekega malega mešančka ki ga niso pazili, tako da je prevezan zletel čes balkon in se s tem zadavil (baje). Za psa so se odločli, ker si je njihov 1-2 letni sin zaželel borderja, mama je gledala kako so ti psi pameti. Našli so leglo in ga vzeli, že prvi dan so ga dali v box in jih celi dan ni bilo. Ali ga imajo spuščenega pa napade vsa kar gre, ko lastnikom rečeš če gga zaprejo ga itak ne. Ko je vzuni ga itak sploh ne gledajo. Tako da se takrat jaz z njim ukvarjam.
    Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Število prispevkov : 5084

Objavlja by Evangelynne Ned Avg 25 2013, 16:58

1-2 letni sin zaželel borderja, mama je gledala kako so ti psi pameti
    Waw, res dober razlog, da si kupiš borderja. roll 
    Drugače pa nisem mislila nič napadat, samo zanimalo me je, če mogoče vzameš več psov na sprehod skupaj al pa kaj.
    Maly
    Pes
    Pes

Objavlja by Maly Ned Avg 25 2013, 17:13

Ja nažalost je. Jaz sem se jokala ko sem videla, da so borderčka dobili, bi se tudi če bi kateregakoli drugega psa sobili. Pri nam imajo skor smi taki pse, ki se ne ukvarjajo z njim nažalost.

Ne negrem z vvsemi naenkrat, Malyu največ posvečam. Potem pa grem, če imam čas še z enima dvema posebej, ali pa vsaj lastnike izsilim.
    Baje so že neke razmišljali, da bi imeli v dalnji prihodnosti polek BC-ja še beagla (to sem jim na nek način preprečla, ko sem začela lagati)
    Tjaša*
    Tjaša*
    Admin
    Admin

Female Število prispevkov : 2761

Objavlja by Tjaša* Ned Avg 25 2013, 17:46

A si je 1-2 letni sin sposoben zaželet določeno pasmo psa? Ne spoznam se na otroke, ampak verjetno še pri dveh letih otroci komaj začnejo tvoriti dejanske stavke in ne samo posamezne besede in besedne zveze.
    Se mi zdi za lase privlečeno vse skupaj, ampak dobro...
    Maly
    Pes
    Pes

Objavlja by Maly Ned Avg 25 2013, 17:48

Tjaša* je napisal/a:A si je 1-2 letni sin sposoben zaželet določeno pasmo psa? Ne spoznam se na otroke, ampak verjetno še pri dveh letih otroci komaj začnejo tvoriti dejanske stavke in ne samo posamezne besede in besedne zveze.
    Se mi zdi za lase privlečeno vse skupaj, ampak dobro...
    Tako je bilo meni rečeno.
    airedalka rebeka10
    airedalka rebeka10
    Pes
    Pes

Female Starost : 25
    Kraj : Ilirska Bistrica
    Število prispevkov : 2145

Objavlja by airedalka rebeka10 Ned Avg 25 2013, 19:14

Meni se zdi da ni za komplicirati jezik Vsak pes je drugačen glede potrebe po gibanju in mislim da tebi ne bo čisto nič pomagalo, če ti zdaj nekdo napiše da rabijo (primer) 4 ure na dan. Čisto možno da ''tvojemu'' zadostujeta 2, ali pa mu jih ne niti 5. Pač vidiš od posameznega psa, probaš, oceniš kaj mu ustreza. happy 

Sponsored content

Objavlja by Sponsored content

Danes je Pet Nov 22 2024, 14:58