Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 21 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 21 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+48
Lisa
Kaja & Naly
Tia&Nelly
Polly
Kim<3
airedalka rebeka10
Lena_Horses
The_Wanted
Maša
Hana*
Border_Collie *-*
jana.
Grin
nejcka
*živa*
katja100
Animal_Lover
euč.17
Deep
zoe
*Lanchy*
Nika.
5rca
Ingrid*
Eva.
Colliny
Neja.
patay
love
leja557
Ani
Tjaša*
Alex
Evangelynne
Miška
Shelly
rox.
Urška*
Lin
Eva
Diana.
Nika7
Chilly2000
Ursha_Shiva
bordercolliefan
talupu
Anja&Dona
Anja
52 posters
Borderski ovčar - Border Collie
euč.17- Mačka
- Starost : 32
Število prispevkov : 1293
- Post n°351
Re: Borderski ovčar - Border Collie
Ne ne, sej sem jz tut bolj tolk ta zadnji post napisala, da ne bi izpadlo ko da mislim da je ker slabš ko drugi, na sploh zato, ker mi gredo taki ljudje, ko na podlagi videza ocenjujejo psa, noro na živce (:
Colliny- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2106
- Post n°352
Meni bodo top po mojem skos v lajfu (pa ne trdim 100%) ČB, tricolour in brown, pa na kratkodlake sem nora, sam to je že druga pesem
rox.- Pes
- Starost : 29
Število prispevkov : 2211
- Post n°353
Pri nas na agilityju zdaj trenira ena 3mesečna borderka, črno bela in kratkodlaka(:
Res luštna, odprta psička, samo lupčke bi delila ;*
Res luštna, odprta psička, samo lupčke bi delila ;*
Kim<3- Pes
- Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 2413
- Post n°354
A pri 3 mesecih že trenira agility?
Al jo samo zraven peljejo, ko gredo z drugimi psi?
Al jo samo zraven peljejo, ko gredo z drugimi psi?
rox.- Pes
- Post n°355
Njen lastnik ima še Vižlo, ki trenira. (:
Drugače pa tudi borderka laufa tunelčke in take zadeve, nč skrbet, nismo mi tako neumni, da bi 3mesečni mladič skakal large ovire.
Drugače pa tudi borderka laufa tunelčke in take zadeve, nč skrbet, nismo mi tako neumni, da bi 3mesečni mladič skakal large ovire.
Kim<3- Pes
Število prispevkov : 2413
- Post n°356
Sej vem da niste
Sam se mi je zdelo ful čudno, ker si napisala da trenira pa mi ni bilo nič jasno :DD
Sam se mi je zdelo ful čudno, ker si napisala da trenira pa mi ni bilo nič jasno :DD
Anja- Admin
Število prispevkov : 8369
- Post n°357
Uuuuuuuu Ivy? aaaaaaa obožujem to leglo! :)) Men so toook dobri vsi, prejšnji teden na tekmi so bili trije iz tega legla, vsi tok odprti, cukri res! ;* Sem bila 3x na obisku pri njih ko so bili še vsi skupaj v leglu :Đ
love- Pes
- Starost : 26
Kraj : Mirna Peč
Število prispevkov : 1995
- Post n°358
Iz katere psarne pa je Ivy?
rox.- Pes
- Post n°360
Jpjpjp Ivy ja. (: Tamala je res taka srčica, če bo šlo tko naprej, da bom srečavala samo še take borderje bom še prešaltala na to pasmo počasi.
Ingrid*- Moderator
- Število prispevkov : 2188
- Post n°361
Ob tem leglu res nemorš, da si nebi zaželel borderja oz. še enga borderja :)
Grin- Pikapolonica
- Kraj : Koper
Število prispevkov : 277
- Post n°362
To je blo od Witch leglo?
Kaja & Naly- Mačka
- Starost : 24
Kraj : Maribor
Število prispevkov : 1348
- Post n°365
Lepotec
love- Pes
- Starost : 26
Kraj : Mirna Peč
Število prispevkov : 1995
- Post n°366
Šiki piki Mwa
Maly- Pes
- Starost : 34
Število prispevkov : 1691
- Post n°367
Ok nisem glih ljubiteljica te pasme, ampak "jo imam" ni moj ampak se ukvarjam z njim, ker se lastniki ne (no izsilila sem toliko, da ga vozijo na sprehod) Zanima me koliko gibanja potrebuje ta pasma?
Evangelynne- Moderator
Število prispevkov : 5084
- Post n°368
Maly, s koliko psi se ti že zdaj ukvarjaš? In kje sploh najdeš čas, da se ukvarjaš z vsemi, glede na to, da imaš doma tako hiperaktivnega psa (in kolikor si napisala hodita na zelo dolge sprehode, tudi po 3 ure)?
jana.- Pikapolonica
- Število prispevkov : 295
- Post n°369
tisto o trournih sprehodih smo mislim da že predelali..
gibanja? Samo gibanje ni dovolj, jih je treba tudi mentalno zaposlit. Kako se lastniki ne ukvarjajo - zakaj za božjo voljo potem borderja?! Mislim, vse pasme rabijo pozornost in gibanje in itd ampak se najdejo pasme, ki pa jim malo "lažji" potek dneva bolj ustreza! Sicer pa za takšne lastnike noben pes ni pravi, upam da jim ta border dela dovolj preglavic, da si nikoli več ne bodo omislili psa..
khm, gibanja rabi veliko. Moja sicer neskončno rada kak deževen dan ali dva prelenari, ali pa če se jaz učim ipd, a tako če potegnem črto, je bolj ali manj vsaj nekaj ur dnevno v gibanju, odvisno kaj se počne, kam se gre.
gibanja? Samo gibanje ni dovolj, jih je treba tudi mentalno zaposlit. Kako se lastniki ne ukvarjajo - zakaj za božjo voljo potem borderja?! Mislim, vse pasme rabijo pozornost in gibanje in itd ampak se najdejo pasme, ki pa jim malo "lažji" potek dneva bolj ustreza! Sicer pa za takšne lastnike noben pes ni pravi, upam da jim ta border dela dovolj preglavic, da si nikoli več ne bodo omislili psa..
khm, gibanja rabi veliko. Moja sicer neskončno rada kak deževen dan ali dva prelenari, ali pa če se jaz učim ipd, a tako če potegnem črto, je bolj ali manj vsaj nekaj ur dnevno v gibanju, odvisno kaj se počne, kam se gre.
Maly- Pes
- Post n°370
Pia: v tem ne bom debatirala. Ukvarjam se pa s tistimi psmi, ki se lastniki ne.
Jana: Prej so imeli nekega malega mešančka ki ga niso pazili, tako da je prevezan zletel čes balkon in se s tem zadavil (baje). Za psa so se odločli, ker si je njihov 1-2 letni sin zaželel borderja, mama je gledala kako so ti psi pameti. Našli so leglo in ga vzeli, že prvi dan so ga dali v box in jih celi dan ni bilo. Ali ga imajo spuščenega pa napade vsa kar gre, ko lastnikom rečeš če gga zaprejo ga itak ne. Ko je vzuni ga itak sploh ne gledajo. Tako da se takrat jaz z njim ukvarjam.
Jana: Prej so imeli nekega malega mešančka ki ga niso pazili, tako da je prevezan zletel čes balkon in se s tem zadavil (baje). Za psa so se odločli, ker si je njihov 1-2 letni sin zaželel borderja, mama je gledala kako so ti psi pameti. Našli so leglo in ga vzeli, že prvi dan so ga dali v box in jih celi dan ni bilo. Ali ga imajo spuščenega pa napade vsa kar gre, ko lastnikom rečeš če gga zaprejo ga itak ne. Ko je vzuni ga itak sploh ne gledajo. Tako da se takrat jaz z njim ukvarjam.
Evangelynne- Moderator
Število prispevkov : 5084
- Post n°371
Waw, res dober razlog, da si kupiš borderja.1-2 letni sin zaželel borderja, mama je gledala kako so ti psi pameti
Drugače pa nisem mislila nič napadat, samo zanimalo me je, če mogoče vzameš več psov na sprehod skupaj al pa kaj.
Maly- Pes
- Post n°372
Ja nažalost je. Jaz sem se jokala ko sem videla, da so borderčka dobili, bi se tudi če bi kateregakoli drugega psa sobili. Pri nam imajo skor smi taki pse, ki se ne ukvarjajo z njim nažalost.
Ne negrem z vvsemi naenkrat, Malyu največ posvečam. Potem pa grem, če imam čas še z enima dvema posebej, ali pa vsaj lastnike izsilim.
Baje so že neke razmišljali, da bi imeli v dalnji prihodnosti polek BC-ja še beagla (to sem jim na nek način preprečla, ko sem začela lagati)
Ne negrem z vvsemi naenkrat, Malyu največ posvečam. Potem pa grem, če imam čas še z enima dvema posebej, ali pa vsaj lastnike izsilim.
Baje so že neke razmišljali, da bi imeli v dalnji prihodnosti polek BC-ja še beagla (to sem jim na nek način preprečla, ko sem začela lagati)
Tjaša*- Admin
- Število prispevkov : 2761
- Post n°373
A si je 1-2 letni sin sposoben zaželet določeno pasmo psa? Ne spoznam se na otroke, ampak verjetno še pri dveh letih otroci komaj začnejo tvoriti dejanske stavke in ne samo posamezne besede in besedne zveze.
Se mi zdi za lase privlečeno vse skupaj, ampak dobro...
Maly- Pes
- Post n°374
Tako je bilo meni rečeno.Tjaša* je napisal/a:A si je 1-2 letni sin sposoben zaželet določeno pasmo psa? Ne spoznam se na otroke, ampak verjetno še pri dveh letih otroci komaj začnejo tvoriti dejanske stavke in ne samo posamezne besede in besedne zveze.
airedalka rebeka10- Pes
- Starost : 25
Kraj : Ilirska Bistrica
Število prispevkov : 2145
- Post n°375
Meni se zdi da ni za komplicirati Vsak pes je drugačen glede potrebe po gibanju in mislim da tebi ne bo čisto nič pomagalo, če ti zdaj nekdo napiše da rabijo (primer) 4 ure na dan. Čisto možno da ''tvojemu'' zadostujeta 2, ali pa mu jih ne niti 5. Pač vidiš od posameznega psa, probaš, oceniš kaj mu ustreza.
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi