Saj nima veze, če ti je najbolj všeč? Pač zanima me od kot ta sprememba "okusa" za linije.
Anja&Dona je napisal/a:Najbolj všečna linija mi je Kirra (:
Ha-ha, saj ne moreš enega predstavnika celotne linije gledat. Te popravljam, ker Kirra je predstavnik linije in nikakor linija. Ne moreš zdaj pričakovati, da boš vzela tako linijo in bo tvoj pes imel točno tak karakter oz. potencial/voljo do dela in izgled kot pač en predstavnik. Pa, če tudi ponavljaš leglo. Se mi zdi totalno napačno, da ocenjuješ linijo samo po enem predstavniku.
Ni problema, saj se sama odločaš. Ampak pred kratkim si še napisala, da hočeš psa, ki dela IN s katerim lahko greš na razstavo.
Anja&Dona je napisal/a:Jaz osebno bi rada da je delaven pes, bi pa tudi kdaj šla na kako razstavo.
Kot sem že napisala itak, da lahko greš z delavčkom na razstavo, ampak ti more biti tudi jasno, da nima šans do velikih nazivov in nagrad. A zdaj te pa to več ne privlači, da bi bil avstralc obojestranski? Par postov nazaj si ravno to pričakovala od avstralca. Pa res je da tudi razstavni aussie-ji delajo agility, ampak poznam tudi veliko primerov, kjer nimajo volje do tega športa. Mi je zadnjič ravno ena pisala iz Avstrije, da bo naslednji aussie iz delavne linije, ker ima zdaj razstavno in je psici "normalni" sprehod čisto dovolj. Pač ja, res, da so IZJEME. Ampak je totalna bedarija zdaj celo linijo ocenjevati/zagovarjati po enem predstavniku, ki je pač bolj hyper oz. izjema.
Anja&Dona je napisal/a:samo pač če želim avstralca naj bo avstralec
Pa delavček še par postov nazaj ni bil ZATE pravi avstralc. Sicer ne vem zakaj, mislim, da zarad izgleda? Vse kar hočem povedati je, da si hitro spremenila mnenje glede linij, čeprav si par dni nazaj pisala kar prepričljivo, da veš kaj hočeš oz. pričakuješ od aussieja.
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi