by flowerylife Sob Feb 11 2012, 14:23
Ursha_Shiva, na začetku je hodila kot paradni konj-pretirano dvigovala in stegovala tace v zrak, praskala po tleh kot bik, ko pa smo šli na sprehod, je na njih pozabila. Zdaj jih ima že več kot 2 leti, pa je ne motijo več tako zelo.Colliny, najprej sem se zelo bala, da mi bo zaradi svojega karakterja uničila mladiča - Iris je namreč ZELO zaščitniška/posesivna, čuva vse svoje in moje predmete, hrano pred vsem živim (pred ljudmi in živalim), šavsa vse, ki se vtikajo vanjo, je samotarka...,skratka čisto nasprotje od pravega karakterja CkCSjev. Za moje strahove sem povedala vzrediteljici Rutke, pa je rekla, da to ni noben problem in da naj delam tako kot mi ona reče, pa se ne bom nikoli soočila s pretepom ali šavsanjem. Začuda mi je rekla ravno nasprotno kot sicer vsi ljudje pravijo: Naj vedno najprej namenjam pozornost mladiču, najprej hranim mladiča, se igram z njim in ŠELE NATO z Iris. Ampak takoj ko se Iris približa iz radovednosti ali želje, naj se začnem ukvarjati z njo. S tem naj bi dosegla to, da bo Iris mislila, da je v bližini prišleka zabavno, da takrat se igra, jé, itd. in si bo zato še bolj močno želela sodelovati z mladičem. Ko sem dajala hrano, priboljške najprej Ru in potem Iris, se je naučila, da v bistvu od mladiča profitira - če bo dobila Ru, bo tudi ona. Zdaj lahko trdim, da je vse to držalo in se Iris nikoli ni spravila nad Ru. Pusti ji, da se giba okrog njenih igrač, mojih stvari. Če bi naredila to napako, ki jo povsod poudarjajo kot pravilno ravnanje - namreč da bi Iris tretirala kot šefa in bi bila povsod prva, bi Ru bila povsem uničena, ker bi jo Iris ves čas napadala. Kljub temu, da je Ru bila povsod na prvem mestu, sta še vedno rangirani tako kot mora biti - Iris je alfa, Ru ji je podrejena. Težav s spopadi pa ni, saj tvorita krdelo in držita skupaj. Iris sem pa tja kdaj zarenči, da Ru opomni, da je ona glavna ali pa če ji tamala preveč teži (ja, dovoli ji, da jo vleče za ušesa in grize za zadnje tace, skače v glavo - včasih se mi Iris kar smili - samo na koncu slej kot prej naredi red in Ru opomni, da je prekoračila mejo). Sicer nista nevem kakšni prijateljici, ne drenjata se skupaj na ležiščih, igrata se redkokdaj (sta se, ko je bila Ru mladič in potem po več kot pol leta zadnjič na snegu kratek čas, ker se je Iris strgalo od veselja), ampak tega niti nisem pričakovala, ker je Iris pač kuža bolj zase in ji to nikoli ni šlo dobro od tačk. :) Važno, da se tolerirata, to mi je bil cilj, ki se mi je zdel sprva nemogoč.
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi