Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 38 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 38 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+46
nejcka
5rca
emy
Hana*
Anja&Dona
Urška
yaya
zoe
rox.
Lin
Colliny
Anja
Nuša.
Evangelynne
Neja.
euč.17
Chilly2000
Alex
Oka
Eva.
Grin
love
meri&lera
afna2000
Katja.
Animal_Lover
Miška
katja100
Maja.
Polly
teya
Eva
Tjaša*
Ursha_Shiva
katiiii
Linka
Ani
*Lanchy*
Shelly
Nejaa
Deep
anna <3
bordercolliefan
Diana.
Ingrid*
The_Wanted
50 posters
Avstralski ovčar
zoe- Sinička
- Starost : 37
Število prispevkov : 670
- Post n°652
Re: Avstralski ovčar
Tole vam moram pokazati, iii
vir: http://www.workingaussiesource.com/
A pride kdo na razstavo v nedeljo?
vir: http://www.workingaussiesource.com/
A pride kdo na razstavo v nedeljo?
Evangelynne- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 5084
- Post n°654
Luškano. (:
Eno vprašanje- Kdaj oz. pri kateri starosti se malim avstralčkom kupira repe? Nikjer ne najdem tega podatka.
Eno vprašanje- Kdaj oz. pri kateri starosti se malim avstralčkom kupira repe? Nikjer ne najdem tega podatka.
Anja&Dona- Tiger
- Starost : 24
Število prispevkov : 3779
- Post n°655
Zakaj pa se jim rep kupira ?
Butasto vprašanje, vem ja.
Butasto vprašanje, vem ja.
Evangelynne- Moderator
- Post n°656
Kolikor jaz vem, nekateri vzreditelji razstvcev menijo, da tako pes zgleda bolj "kompaktno" oz. kako se naj izrazim.
Jaz bi sicer raje mela aussija z naravnim repom. (:
Zato me pa zanima, kdaj se ponavadi, kupirajo repi.
Jaz bi sicer raje mela aussija z naravnim repom. (:
Zato me pa zanima, kdaj se ponavadi, kupirajo repi.
zoe- Sinička
- Post n°657
Ponavadi pri treh dneh starosti. Obstajata dva načina, rezanje in pa povijanje. Pri rezanju se rep pač odreže, pri povijanju se pa tesno povije in repek potem odmre in odpade. Nekateri vzreditelji z dolgoletno prakso poseg izvedejo kar sami.
Zakaj se jih kupira smo se pa pogovarjali nekaj strani nazaj
Zakaj se jih kupira smo se pa pogovarjali nekaj strani nazaj
Evangelynne- Moderator
- Post n°658
Hvala, za info. (:
zoe- Sinička
- Post n°659
A bodo kupirali tam, kjer nameravaš ti vzeti mladička?
Evangelynne- Moderator
- Post n°660
Ja, bodo.
Ampak ne verjamem, da si bom v 3 dneh že uspela mladiča zbrat, da pač rečem, da njej ne bi kupirali repa.
Kar hočem povedat je, da bo moja najverjetneje brez repa. Vseeno se pri 3 dneh karakter psa ravno ne vidi, meni pa je ravno ta najbolj pomemben.
Ampak ne verjamem, da si bom v 3 dneh že uspela mladiča zbrat, da pač rečem, da njej ne bi kupirali repa.
Kar hočem povedat je, da bo moja najverjetneje brez repa. Vseeno se pri 3 dneh karakter psa ravno ne vidi, meni pa je ravno ta najbolj pomemben.
Neja.- Moderator
- Število prispevkov : 2121
- Post n°661
Js pridem v Nedeljo. A ti boš tudi tam?
euč.17- Mačka
- Starost : 32
Število prispevkov : 1293
- Post n°662
Mi pridemo z Nerotom. (:
In na Češkem ful kupirajo se mi zdi - moja naslednja bo tudi. (: Me pa zanima, če je kupiranim psom onemogočeno kakšno tekmovanje (predvsem agility) v tujini? Za razstave vem da je, me pa zanima kako je s tekmovanji pod FCI, če ima kdo kakšne informacije?
In na Češkem ful kupirajo se mi zdi - moja naslednja bo tudi. (: Me pa zanima, če je kupiranim psom onemogočeno kakšno tekmovanje (predvsem agility) v tujini? Za razstave vem da je, me pa zanima kako je s tekmovanji pod FCI, če ima kdo kakšne informacije?
Evangelynne- Moderator
- Post n°663
A za razstave je omejitev, glede na rep? Mi lahko kdo to malo boljše razloži? (:
euč.17- Mačka
- Post n°664
V Sloveniji se lahko razstavjajo, so pa države, kjer se ne morejo. Za Poljsko, Češko, Hrvaško npr. mislim da se tudi lahko, za druge pa ne vem, ker se ne zanimam preveč za razstave.. Najbolje da mal po internetu pobrskaš (:
Evangelynne- Moderator
- Post n°665
Aha, hvala. Tudi meni za razstave to ni tako pomembno, ker tako ali tako ne bom razstavljala, če pa slučajno pa itak samo v Sloveniji. (:
Grin- Pikapolonica
- Kraj : Koper
Število prispevkov : 277
- Post n°666
euč. iz katere psarne cakas ti? :)
Sam FCI mislim da nima splosnih pravil glede agija in kupiranih psov, jih imajo pa lahko posamezne drzave, recimo http://www.eo2012.com/dockedandcroppeddogs.htm
Sam FCI mislim da nima splosnih pravil glede agija in kupiranih psov, jih imajo pa lahko posamezne drzave, recimo http://www.eo2012.com/dockedandcroppeddogs.htm
zoe- Sinička
- Post n°667
Mogoče pridem malo pogledat, ampak še nisem sigurna.
Euč, a ti tudi zdaj v kratkem pričakuješ mladička?
tisk bo najbrž malo manjši kot je prikazano na tej skici, bo pa velik kolikor je možno
Majčke bodo znamke Fruit of the loom, model Valueweight:
- ženski model od velikosti XS do XL,
- moški model od velikosti S do XXXL,
- otroški model od velikosti 3 do 15 let.
Cena bo predvidoma 10€, malo je odvisno tudi od količine, ki jo bomo naročili.
Naročila pošljite na info@slo-aussie.com (do 30. 4. 2012).
Za velikosti mislim, da je najbolje, da v svoji bližini poiščete ponudnika Fruit of the loom majčk in jih greste probat. v Ljubljani je en izmed takih Euroton v Murglah.
lp
Euč, a ti tudi zdaj v kratkem pričakuješ mladička?
tisk bo najbrž malo manjši kot je prikazano na tej skici, bo pa velik kolikor je možno
Majčke bodo znamke Fruit of the loom, model Valueweight:
- ženski model od velikosti XS do XL,
- moški model od velikosti S do XXXL,
- otroški model od velikosti 3 do 15 let.
Cena bo predvidoma 10€, malo je odvisno tudi od količine, ki jo bomo naročili.
Naročila pošljite na info@slo-aussie.com (do 30. 4. 2012).
Za velikosti mislim, da je najbolje, da v svoji bližini poiščete ponudnika Fruit of the loom majčk in jih greste probat. v Ljubljani je en izmed takih Euroton v Murglah.
lp
euč.17- Mačka
- Post n°668
Ja, če bo vse po sreči ga mogooooče dobim že letos (malo prej kot sem pa sprva načrtovala). Namreč v psarni Dreamfinder je leglo (oz. bo naslednji mesec), je pa sicer bolj malo šans da ga dobim (bi moralo biti ene par psičk, da bi sploh imela možnost). Ni še nič določeno, res pa je, da mi je kombinacija ful všeč že odkar sem izvedela za njo. (to je pa že en čas) Je pa vse še pod vprašajem, tako da bom kaj več izvedela naslednji mesec, ko bodo mladički... Tako da, če mi bo vzrediteljica zaupala enega od mladičkov, pride k nam julija, v nasprotnem primeru pa verjetno naslednje leto.
Se pa veselim CAC Barja tudi zato, ker bo tam tudi psička iz enega od prejšnih legel.
Se pa veselim CAC Barja tudi zato, ker bo tam tudi psička iz enega od prejšnih legel.
Linka- Pikapolonica
- Število prispevkov : 22
- Post n°669
Za katarakto pa nimajo nič potestirano v tej psarni
Bolj ko se piše in tumba da je potrebno pazit na zdravje, manj ljudi to dela Žalostno. Tudi tale Willie žal nima tega.
Bolj ko se piše in tumba da je potrebno pazit na zdravje, manj ljudi to dela Žalostno. Tudi tale Willie žal nima tega.
Evangelynne- Moderator
- Post n°670
To sem tudi jaz opazila, pa tudi ostalih testov nimajo ravno veliko.
Ta Wilie je očka od teh mladičkov, ki bodo zdaj?
Ta Wilie je očka od teh mladičkov, ki bodo zdaj?
euč.17- Mačka
- Post n°671
"I will tested all puppies from this litter for HSF4" --> brez skrbi, sem tudi glede tega povprašala.
Linka- Pikapolonica
- Število prispevkov : 22
- Post n°672
Fanj, ampak, a ne bi bilo boljše in cenejše kar očka testirat Ponavadi testirajo mladičke, če ima kakšen od staršev kopijo, da si obdržijo clear mladičke za vzrejo, ostalo pa gre dalje.. Vsekakor, bodi previdna! Pa ne vzet za slabo, želim ti da najdeš fajnega in zdravega mladička
Evangelynne- Moderator
- Post n°673
Kaj pa, če npr. da imata teste narjene samec in samica, jih potem morajo še mladiči imet?
Neja.- Moderator
- Število prispevkov : 2121
- Post n°674
če sta oba clear mislim da ne, če je carrier in clear tudi ne, razen če hočeš tistega mladiča potem parit s carrierjem, pa neveš ali je tvoj pes carrier al clear.
euč.17- Mačka
- Post n°675
Linka je napisal/a:Fanj, ampak, a ne bi bilo boljše in cenejše kar očka testirat Ponavadi testirajo mladičke, če ima kakšen od staršev kopijo, da si obdržijo clear mladičke za vzrejo, ostalo pa gre dalje.. Vsekakor, bodi previdna! Pa ne vzet za slabo, želim ti da najdeš fajnega in zdravega mladička
Hvala ti za nasvet, vsak nasvet cenim, sploh od ljudi z izkušnjami.
Je pa tako, da res ni še nič za 100%. So mi psi + vzrediteljica zelo všeč in mi je malo žal, ker ne bo prišla na CAC Barje, da bi jo spoznala tudi osebno. Bo pa tam psička iz njenega 2. legla, tako da bom imela priložnost jutri spoznati vsaj njo, in bom izvedela še kaj od njene lastnice. Je pa tako, da bom kaj več o tem ali bom dobila psičko iz letošnjega legla ali ne izvdela šele, ko bodo psički že na svetu - torej čez mesec dni, ni še nič rečenega.
Sicer priznam - tole bo moj prvi mladič, glede na to da sem Nerota dobila pri 3,5 letih. In sem kar malo živčna, hihi.
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi