Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 51 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 51 gostov :: 2 Bots
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+46
nejcka
5rca
emy
Hana*
Anja&Dona
Urška
yaya
zoe
rox.
Lin
Colliny
Anja
Nuša.
Evangelynne
Neja.
euč.17
Chilly2000
Alex
Oka
Eva.
Grin
love
meri&lera
afna2000
Katja.
Animal_Lover
Miška
katja100
Maja.
Polly
teya
Eva
Tjaša*
Ursha_Shiva
katiiii
Linka
Ani
*Lanchy*
Shelly
Nejaa
Deep
anna <3
bordercolliefan
Diana.
Ingrid*
The_Wanted
50 posters
Avstralski ovčar
Evangelynne- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 5084
- Post n°351
Re: Avstralski ovčar
Ubogi Majkec. Upam, da se čimprej pozdravi. ;*
zoe- Sinička
- Starost : 37
Število prispevkov : 670
- Post n°352
Jaz pa tokrat nimam slikic, ampak en video, ki ni čisto nič posebnega. Zaradi novega pravilnika pri reševalcih sem se lotila ponovno oziroma malo drugače učiti vajo prostor/dol. Zaenkrat pač delava na kratkih razdaljah in čimbolj zabavno.
(Poleg tega je na posnetku še prostor in sedi v gibanju ter nekaj ponovitev vaje prostor-stoj.)
Na videu se tudi vidi, da se velikokrat ni ulegla do konca na tla, tako da zdaj vem, da moram biti pozorna tudi na to
Posnetek imam pa za to, da bom lahko čez čas videla, če sva kaj napredovali.
(Poleg tega je na posnetku še prostor in sedi v gibanju ter nekaj ponovitev vaje prostor-stoj.)
Na videu se tudi vidi, da se velikokrat ni ulegla do konca na tla, tako da zdaj vem, da moram biti pozorna tudi na to
Posnetek imam pa za to, da bom lahko čez čas videla, če sva kaj napredovali.
katiiii- Mačka
- Starost : 28
Kraj : 100% Štajerka ;P
Število prispevkov : 879
- Post n°353
Hvala i sedaj mi je jasno za kaj gre.zoe je napisal/a:Uh, upam da Mike ne bo imel posledic zaradi poškodbe.
Katiii, tule si lahko prebereš opis v slovenščini, kjer imaš napisane vse dovoljene barve. So samo 4, tako da je malo bolj enostavno kot pri borderjih http://slo-aussie.com/sl/izgled
Evangelynne- Moderator
- Post n°354
Zakon filmček. (:
Kakšen program imaš za urejanje videjov? (OT)
Kakšen program imaš za urejanje videjov? (OT)
meri&lera- Pikapolonica
- Število prispevkov : 354
- Post n°355
o Mikec... Držimo pesti in Lera tačke, da se čim prej pocajta
Zoe, res fajn filmček, sm pogledala že, ker sm naročena na tvoje nove objave
Zoe, res fajn filmček, sm pogledala že, ker sm naročena na tvoje nove objave
zoe- Sinička
- Post n°356
Hvala. Zdaj, ko sem že v elementu, sem se lotila še enega filmčka. Posnetki so sicer od aprila, ampak se mi jih prej ni dalo uredit
Uporabljam pa Final Cut pro.
Uporabljam pa Final Cut pro.
Evangelynne- Moderator
- Post n°359
Waw, zakon. (:
Eva.- Tiger
- Starost : 27
Kraj : Drulovka, Kranj
Število prispevkov : 4292
- Post n°360
Okej nekej stvari.
1. Oba filmčka sta fuul fajn.
2. Ginny ma awesome rod. ime.
3. Kakšen je nov pravilnik za prostor? (ful nisem več na tekočem. )
4. Kolk časa že reševalce trenirata?
5. Markerji so izredno pomembni. (Jst nikol nism bla nč druzga. )
6. Gledala sem tale filmček in me zanima kaj je blo? ;/ (Sej vem da je blo že doug nazaj. )
1. Oba filmčka sta fuul fajn.
2. Ginny ma awesome rod. ime.
3. Kakšen je nov pravilnik za prostor? (ful nisem več na tekočem. )
4. Kolk časa že reševalce trenirata?
5. Markerji so izredno pomembni. (Jst nikol nism bla nč druzga. )
6. Gledala sem tale filmček in me zanima kaj je blo? ;/ (Sej vem da je blo že doug nazaj. )
zoe- Sinička
- Post n°361
Meni je tudi všeč njeno rodovniško ime. Vsi iz legla imajo imena po pesmih. Od Ginny je takale https://www.youtube.com/watch?v=kcPc18SG6uA
Po novem so združili vaje v gibanju v eno vajo. Vaja gre tako, da pes hodi poleg in po 10-15 korakih izvede sedi v gibanju. Vodnik se od psa oddalji 30 korakov, nato se ustavi in obrne proti psu. Psa odpokliče in mu na polovici razdalje poveljuje prostor. Pes se mora takoj ob povelju uležt na tla. Potem pa vodnik poveljuje še stoj, kar pomeni, da mora pes iz ležečega položaja vstati in obstati na mestu. Po tem pa ga vodnik odpokliče in pes priteče do vodnika in se usede pred njega Ginny ima zaenkrat probleme s tem, da ko ji rečem prostor, se še ene 2 metra v nizki pozi premika naprej in se šele potem uleže.
Trenirava od decembra 2006
Ja, markerji so res zelo pomembni. Najbolj važno je, da v pravem trenutnku nagradijo psa, in da se znajo dobro igrati.
Tisto je bilo pa lani na Memorialu Boža Talana, ko si je pri iskanju v gozdu prerezala kožo med prstoma. Dobila je 6 šivov in potem kakšen teden ni smela stopit na tačko, da se ji ne bi razprlo. Zato sem ji tačko nekako privezala, da jo je morala držat v zraku. Po tem je pa še 6 mesecev na sprehodih nosila čeveljček.
Tkole je zgledalo (slika je mogoče za nekatere malo nagravžna) http://ginny.si/stran/images/stories/talan4.jpg
Po novem so združili vaje v gibanju v eno vajo. Vaja gre tako, da pes hodi poleg in po 10-15 korakih izvede sedi v gibanju. Vodnik se od psa oddalji 30 korakov, nato se ustavi in obrne proti psu. Psa odpokliče in mu na polovici razdalje poveljuje prostor. Pes se mora takoj ob povelju uležt na tla. Potem pa vodnik poveljuje še stoj, kar pomeni, da mora pes iz ležečega položaja vstati in obstati na mestu. Po tem pa ga vodnik odpokliče in pes priteče do vodnika in se usede pred njega Ginny ima zaenkrat probleme s tem, da ko ji rečem prostor, se še ene 2 metra v nizki pozi premika naprej in se šele potem uleže.
Trenirava od decembra 2006
Ja, markerji so res zelo pomembni. Najbolj važno je, da v pravem trenutnku nagradijo psa, in da se znajo dobro igrati.
Tisto je bilo pa lani na Memorialu Boža Talana, ko si je pri iskanju v gozdu prerezala kožo med prstoma. Dobila je 6 šivov in potem kakšen teden ni smela stopit na tačko, da se ji ne bi razprlo. Zato sem ji tačko nekako privezala, da jo je morala držat v zraku. Po tem je pa še 6 mesecev na sprehodih nosila čeveljček.
Tkole je zgledalo (slika je mogoče za nekatere malo nagravžna) http://ginny.si/stran/images/stories/talan4.jpg
meri&lera- Pikapolonica
- Post n°362
Lera je tut dobila rodovniško po glasbi Seveda gre zahvala Nadji, ki mi je, ko sm ji povedala da loh zberam rodovniško prva dala ideje Nadja, še enkrat hvala
No, tole je ''Lerina'' glasba: https://www.youtube.com/watch?v=DcJac6OykfM
Js pa Lera tut trenerava to, da ko ji rečem sedi, med tem ko hodi poleg se usede in obsedi, čeporou grem js naprej... Upam, da mi bo ratal dobr naučit.. pa probavam tut do, da me uboga na daljavo. to zdej uboga edin ''u box''... ostalo me pa sam čudn pogleda
Js pa Lera tut trenerava to, da ko ji rečem sedi, med tem ko hodi poleg se usede in obsedi, čeporou grem js naprej... Upam, da mi bo ratal dobr naučit.. pa probavam tut do, da me uboga na daljavo. to zdej uboga edin ''u box''... ostalo me pa sam čudn pogleda
Neja.- Moderator
- Število prispevkov : 2121
- Post n°363
Nox pa je po tem rollercoasterju :DD
[hahaha čeprav mi tale rollercoaster ne deluje tok naspidiran kot Nox.]
[hahaha čeprav mi tale rollercoaster ne deluje tok naspidiran kot Nox.]
Neja.- Moderator
- Post n°364
mary je napisal/a:Lera je tut dobila rodovniško po glasbi Seveda gre zahvala Nadji, ki mi je, ko sm ji povedala da loh zberam rodovniško prva dala ideje Nadja, še enkrat hvala
Pa maš svoj ukaz za to? Js hodim, pa se ustavim da se usede, pa rečem čakaj pa grem naprej in on sedi tam. Pomoje je najboljš da daš v poleg pa čakaj, pa se ti umakneš proti njej obrnjena, pa potem se vrneš poleg nje pa nagradiš. Potem bo pa itak pogruntala kaj hočeš od nje.
meri&lera- Pikapolonica
- Post n°365
Neja. je napisal/a:mary je napisal/a:Lera je tut dobila rodovniško po glasbi Seveda gre zahvala Nadji, ki mi je, ko sm ji povedala da loh zberam rodovniško prva dala ideje Nadja, še enkrat hvala
Js pa Lera tut trenerava to, da ko ji rečem sedi, med tem ko hodi poleg se usede in obsedi, čeporou grem js naprej... Upam, da mi bo ratal dobr naučit.. pa probavam tut to, da me uboga na daljavo. to zdej uboga edin ''u box''... ostalo me pa sam čudn pogleda
Pa maš svoj ukaz za to? Js hodim, pa se ustavim da se usede, pa rečem čakaj pa grem naprej in on sedi tam. Pomoje je najboljš da daš v poleg pa čakaj, pa se ti umakneš proti njej obrnjena, pa potem se vrneš poleg nje pa nagradiš. Potem bo pa itak pogruntala kaj hočeš od nje.
ne, nimam nobenga svojga ukaza.. no midve mava različno poleg in zravn.. to da hod zravn mene je zravn.. in rečem ji zravn pa kr naenkrat sedi, se usede in js grem brez besed naprej, BREZ da bi se kj ustaula, obračala al pa rekla čakej. pol se pa obrnem, jo gledam, in korakam do ne. postavm se ob neno desno stran, še mal počakam in nagradim to zdej že obvladava.. isto trenerava tut prostor, sam to je mal teži, tkrt upočasnim tempo.
jest jo probam navadit to, da sm js recimo u dneuni sobi, ona pa na hodniku in če rečem js sedi, se usede, če rečem prostor, da prostor.. to grem postopoma, od par dm pa bova tut na m pršle to je noj cil
pa še neki.. če se ti nox usede takoj ko se ustauta, to baje ni dobr.. ker nekje se pa zahteva, da se sam ustaviš in ps se tut sam ustau...
Neja.- Moderator
- Post n°366
Ne, ne usede se takoj. ((:
Ja js bom tudi počasi na daljavo vse začela učit.
Ja js bom tudi počasi na daljavo vse začela učit.
meri&lera- Pikapolonica
- Post n°367
Aha, pol pa uredu
ma men je to res dobr, da te ps uboga tut če ti nisi lih pou metra zravn nega.. tko da to morva res..
ma men je to res dobr, da te ps uboga tut če ti nisi lih pou metra zravn nega.. tko da to morva res..
Grin- Pikapolonica
- Kraj : Koper
Število prispevkov : 277
- Post n°368
mary je napisal/a:pa še neki.. če se ti nox usede takoj ko se ustauta, to baje ni dobr.. ker nekje se pa zahteva, da se sam ustaviš in ps se tut sam ustau...
Za BBH se mora avtomaticno usest, ko se ustavis, brez povelja.
Pri RO se mora vcasih usest, vcasih stat in vcasih dat prostor, odvisno od vaje, ampak tam lahko das ukaz.
Anja- Admin
- Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 8369
- Post n°369
;*
Psarno sem pa že lepila enkrat, zdej se je ne spomnem več.
Psarno sem pa že lepila enkrat, zdej se je ne spomnem več.
Evangelynne- Moderator
- Post n°370
mary je napisal/a:Aha, pol pa uredu
Mary, prosim, velike začetnice. ;P
Zakon pasja rod. imena. ;* Po pesmih. (:
Anja, kateri aussie je to? ;3
meri&lera- Pikapolonica
- Post n°371
Grin je napisal/a:mary je napisal/a:pa še neki.. če se ti nox usede takoj ko se ustauta, to baje ni dobr.. ker nekje se pa zahteva, da se sam ustaviš in ps se tut sam ustau...
Za BBH se mora avtomaticno usest, ko se ustavis, brez povelja.
Pri RO se mora vcasih usest, vcasih stat in vcasih dat prostor, odvisno od vaje, ampak tam lahko das ukaz.
Opa, pol sm pa js mal zamešala.. Se opravičujem.. No bova nekak tut to se naučle Hvala za opozorilo oz. razsvetlenje
Anja, to pa je en pikolino od aussieja.. Fajn bi blo spet vedit psarno
Evangelynne, se bom potrudla, sam je pa teško, če hitr tipkaš... No pač..
zoe- Sinička
- Post n°372
Fajn je tudi, da naučite vaje, kjer mora pes počakati, brez dodatnega povelja čakaj. Na izpitih to štejejo kot dodatno povelje in odbijajo točke (razen pri RO), psi pa dojamejo čakanje tudi brez dodatne besede. Dobro je tudi, da vsakemu povelju sledi sprostitveno povelje. Tako se pes nauči, da mora obdržat določen položaj do sprostitvenega povelja ali do drugega povelja.
Anja- Admin
- Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 8369
- Post n°373
Evangellyne, evo sm se pomatrala in nšla psarno. ;P
http://www.australaci.xf.cz/vrhy3_en.htm
Men ful všečni avstralčki pa tud ta lastnica mi je povedla o karakterju te Gine in staršev in so mi tud všeč! ^---^
http://www.australaci.xf.cz/vrhy3_en.htm
Men ful všečni avstralčki pa tud ta lastnica mi je povedla o karakterju te Gine in staršev in so mi tud všeč! ^---^
meri&lera- Pikapolonica
- Post n°374
Se mi je zdel da bo ta psarna Sam pa nism šla gledat useh mladičkou. Men je psarna noroooo ušeč
Evangelynne- Moderator
- Post n°375
Fajn psarna. :) Pa še iz Češke je. ;P
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov