Aja še nekaj
Nadja ne vem, jaz nisem imela občutka, da katere pse kritiziraš
tudi tvoja Giny ima nekaj zelo dobrih delovnih psov po očetovi strani (jo moraš tudi ti večkrat spustit med ovce
), po Blum so pa bolj razstavni ane. Ampak kaj pa vem delovni/razstavni res so vsi avstralski ovčarji, ki bi morali imet podobne lastnosti. Trmasti, vztrajni, energični, neutrudni, zabavni, pozorni, čuvaji in ves čas pripravljeni na akcijo
Ena je vprašala, sem prej pozabila povedat... če so razstavni izgubili nagon. Na žalost se dogaja, čeprav ne pri vseh. Vendar pa se dogaja, sploh v Nemčiji, da načrtno vzrejajo pse, ki imajo manj nagona, ker so taki psi potem lažji za življenje v družini. Meni se zdi to žalostno. Recimo že Mikeova vzrediteljica je načrtno začela s tako vzrejo pa včasih je vzrejala res kvalitetne avstralce, so bili lepi in pametni, skratka vsestranski. Kot naprimer Chip in Mike, ki sta še njene ''stare'' vzreje. Zdaj je očitno klonila pod tisto, ponudba/povpraševanje, kar se zadnje čase pogosto dogaja tudi na področju vzrejanja. Žalostno...
Naši mladički pa imajo nagona na pretek
jih je pohvalil tudi inštruktor v šoli in to ta, katerega mnenje res spoštujem , ker sem njegovo zahtevnost tudi sama občutila
že mi smo preizkušali njihove nagone v leglu in moram reči, da s tem res ni bilo težav. Čeprav izstopala sta ravno Lera in Nox pa Joy v paši. Sem jih kar na kokoškah stestirala
Nadja jaz pa ne najdem tistega od Ruffweara mi ne odpre.
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi