Svet živali

Join the forum, it's quick and easy

Svet živali

Svet živali

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Najlepši del našega sveta.

Kdo je z nami

Trenutno forum pregleduje 31 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 31 gostov :: 2 Bots

Noben

[ View the whole list ]

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11

Latest topics

» Nemški kratkodlaki ptičar iz psarne "Kralj" lova
Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 EmptySre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...

» Ameriški akita
Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 EmptySob Jul 16 2016, 14:42 by bella*

» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 EmptyTor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy

» Leglo Angleških koker španjelov
Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 EmptyČet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...

» Kužki iščejo dom
Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 EmptySob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček

» Vprašanja
Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 EmptyČet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let

» Valižanski ovčar, Corgi
Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 EmptyNed Mar 06 2016, 11:04 by Zveplanova

» Nemški ovčar leglo
Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 EmptyNed Feb 28 2016, 23:35 by Niann

» BASENJI leglo 2015/16
Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 EmptyNed Feb 28 2016, 19:48 by Tisa

+50
airedalka rebeka10
Animal_Lover
Hana*
momokika
Lin
euč.17
Majaa.
neja
Neja.
zoe
Anja&Dona
Ingrid*
anna <3
bordercolliefan
Evangelynne
Diana.
Colliny
katiiii
katja100
Lillie
Shelly
Tisa
Nuša.
Katka in Dancer
Eva.
emma
Urška*
Eva
Ivaa_xD
Ani
love dog
*Lanchy*
Tinkarčč.
ema.
teya
Alessa.
Valentina
emcHiii.
Minaaa
Dog lover.<3.
BlackStar
Maja
špela.*
dog_lover*
EucH
CoCo
Špela
Anja
Woody
Katk.
54 posters

Labradorec (Labrador retriever)

Eva.
    Eva.
    Tiger
    Tiger

Female Starost : 27
    Kraj : Drulovka, Kranj
    Število prispevkov : 4292

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Empty Re: Labradorec (Labrador retriever)

Objavlja by Eva. Sob Feb 11 2012, 21:12

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 404425_343906352309846_206123872754762_1082623_1834695768_n
    Haha. jezik
    Vse drži tud za Nalo - je dobila po očku. nasmejan (Edino rep. jezik)
    Shelly
    Shelly
    Pes
    Pes

Female Starost : 26
    Kraj : Primorsko-Notranjska
    Število prispevkov : 2393

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Empty Re: Labradorec (Labrador retriever)

Objavlja by Shelly Sre Feb 15 2012, 15:09

Haaaha, to sem prebrala ja. jeziiiik Ampak obstaja še neka modra verzija, ki kroži po facebooku.
    Drugače pa mislim, da vsaj koker opisuješ karakter in to je ful kopiran očka. Ima pa malo drugačno postavico ampak mu je še vedno ful podobna.
    Diana.
    Diana.
    Mačka
    Mačka

Female Kraj : Nova Gorica
    Število prispevkov : 1232

Objavlja by Diana. Pet Avg 24 2012, 22:39

Ker preprosto obožujem labije. <3
    Lin
    Lin
    Mačka
    Mačka

Kraj : Kranj
    Število prispevkov : 1092

Objavlja by Lin Pet Avg 24 2012, 23:43

Pikec mali ;*
    ema.
    ema.
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 28
    Kraj : Novo mesto
    Število prispevkov : 1523

Objavlja by ema. Sob Avg 25 2012, 11:14

Juuuj srček :)*
    Diana.
    Diana.
    Mačka
    Mačka

Objavlja by Diana. Sob Avg 25 2012, 11:36

momokika
    momokika
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 25
    Kraj : Šentilj (okolica)
    Število prispevkov : 873

Objavlja by momokika Sob Avg 25 2012, 12:28

Diana. ja zakon filmčka sta! Waaaau
    Tisti ta prvi me je fuul pritegno. Niti enega frizbija ni zgrešil. Waaaau
    Hana*
    Hana*
    Mačka
    Mačka

Kraj : Primorska
    Število prispevkov : 941

Objavlja by Hana* Sob Avg 25 2012, 14:39

Krasni filmčki ljubezen Pa tale je smešen Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 864322 :

In moja najnajnajljubša labradorka, po kateri je ilvie dobila ime:

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Image
    upload photo

Upam, da jo spoznam na kakšnem trialu <33

Pa še ena fotka od Elly:

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Image
    upload picture

vir: CS Labradors
    teya
    Pes
    Pes

Female Starost : 27
    Število prispevkov : 3000

Objavlja by teya Sob Avg 25 2012, 22:59

Meni je čokoladna najlepša barva labijev kiss . Drugače so mi pa všeč samo delavčki happy
    Hana*
    Hana*
    Mačka
    Mačka

Objavlja by Hana* Pon Avg 27 2012, 16:35

Meni pa najbolj mešančki med linijama, ker večina delovnih vizuelno slabše ustreza standardu. In na oko vsaj meni niso lepi, medtem ko so nekateri mešančki krasni in so 1A delavci :Đ Ena psarna pa ima (ne bom imensko) kao 'delavne labije', čeprav so kinologi dokazali, da so njihovi psi mešani z različnimi lovskimi pasmami, ptičarji. Pa še veno vzrejajo. žalosten

O, moj bog...I'm in love *_________*

Lab Treasure's Inside Out 'Mattie'

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Mattie2
    upload pictures

vir: http://www.lab-x-streams.dk/puppybox.htm
    Colliny
    Colliny
    Moderator
    Moderator

Female Kraj : Maribor
    Število prispevkov : 2106

Objavlja by Colliny Pon Avg 27 2012, 16:53

Meni so pa samo čisti delavčki vizuelno lepi. Recimo ta zgornji mi je prečokat. jezik
    Hana*
    Hana*
    Mačka
    Mačka

Objavlja by Hana* Pon Avg 27 2012, 17:07

Samo za info...
    Meni pa npr. kaj takega (pretirano raztavna linija) ni všeč: http://www.google.si/imgres?start=90&num=10&hl=sl&authuser=0&biw=1536&bih=613&tbm=isch&tbnid=hu08fTVjOT23zM:&imgrefurl=http://www.tj-canine.co.uk/&imgurl=http://www.tj-canine.co.uk/cdata/2393/img/2393_2726715i.jpg&w=438&h=393&ei=R3w7UIGjDM3FswbuvoDQAw&zoom=1&iact=hc&vpx=397&vpy=166&dur=1275&hovh=213&hovw=237&tx=119&ty=128&sig=110936086572065599957&page=4&tbnh=129&tbnw=139&ndsp=32&ved=1t:429,r:26,s:90,i:87

To so delavni (oz. takšni naj bi bili vsi labradorci): http://labradornet.com/famebanchorybolo.html

Tole pa so kao 'delavni'. Veliko jih misli, da so to pač delovne linije labijev ampak (po mnenju poznavalcev) NISO. To so navadni mešanci z labrdorci in drugimi pasmami. http://www.lackthorn.hu/
    Kej takega, pa ti da za mislit in ugibat če so res pravi labradorci ali mešanci... http://www.udonstar.com/girls.html O field trial liniji je res težko sodit.

Ena super psarn, ki jih uporabljajo za delo, ampak pazijo tudi na vizuelno podobo: http://www.dee-fair.dk/ ~To so pa pravi labiji (: Meni všečen primer je Dee-Fair B. Rainey (Pod our girls)
    Diana.
    Diana.
    Mačka
    Mačka

Objavlja by Diana. Čet Nov 01 2012, 16:56

Delavni labradorec
    Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Tumblr_mcmiivXdgw1rik0wto1_500

V primerjavi z razstavnim
    Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Tumblr_mcmiivXdgw1rik0wto2_r1_500

Žalostno. :/

vir: tumblr
    Animal_Lover
    Animal_Lover
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 24
    Kraj : Ljubljana
    Število prispevkov : 1359

Objavlja by Animal_Lover Čet Nov 01 2012, 17:05

To je pa res žalostno... :// Zgleda kakor, da sta to dve razločni pasmi. :/
    airedalka rebeka10
    airedalka rebeka10
    Pes
    Pes

Kraj : Ilirska Bistrica
    Število prispevkov : 2145

Objavlja by airedalka rebeka10 Čet Nov 01 2012, 17:20

To mene najbolj moti pri teh linijah, da se skoraj ne opazi da je ista pasma, eni pretiravajo v razstavah in pes nima več pravega karakterja in ne more več normalno funkcionirati, ampak zame niso nič boljši tisti, ki pretiravajo v delo in pes na videz skoraj ni več podoben pasmi (kot jo predpisuje standard!). Standard je 1 za vse in bi se ga mogli držati vsi, tako delavni kot razstavni. Pa še nekaj čisto OffTopic : sem brala temo ''najljubše pasje pasme'' ali nekaj podobnega tukaj in jih je veliko pisalo, da jim je najljubši border/aussie, ampak obvezno delavne linije. Ampak kaj ni to ista pasma, ne razumem, kako ti je lahko ena linija pasme najljubša, druga pa tako zanič? Potem pa so delavni psi ki sploh ne morejo normalno funkcionirati (so hiperaktivni..., nekateri seveda, ne vsi), razstavni pa se premikati ne morejo zaradi dlake (nekateri!). bolan Meni se ne zdijo pretiravanja v nobeno smer dobra. Saj tudi Dino ima karakter super in po mnenju nekaterih bi ga lahko normalno parila kot delavno linijo, pa čeprav je na razstavi in telesnem ocenjevanju dobil prav dobro, saj je vendar važen samo karakter. Ampak ga ne bomo parili ker menim, da morajo biti za vzrejo samo tisti najboljši, ki so dobri tako na razstavah ko t tudi v delu (oz. lahko ne razstavljaš in ne tekmuješ, ampak ustrezni pa morajo biti). žvižgač In se strinjam s Hano da bi mogli delati, ampak paziti tudi na izgled (da je v okviru standarda, saj preveč dlake tudi ni v (nekaterih) standardih).
    euč.17
    euč.17
    Mačka
    Mačka

Female Starost : 32
    Število prispevkov : 1293

Objavlja by euč.17 Čet Nov 01 2012, 17:31

Taka je bila naša Bella, dobili smo jo, ko sem bila jaz malo manj kot 4 leta stara, delala je pri gorski reševalni službi. Na žalost se je pri cca 11 letih poslovila od nas, bila je pa ena najboljših psičk ever. (:

Imam na žalost same slabe fotke, drugače je bila pa tudi ona bolj razstavna linija, v kolikor je meni znano :) (iskreno povedano se nisem nikoli nekaj poglabljala v to, bila je kar močna psička, nikakor pa ne debela :) )

Tukaj se dobro vidi njena "lepotna napaka" ali kako to označujejo... Drža sprednjih tačk...
    Labradorec (Labrador retriever) - Page 9

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 7788036

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Hmm-tu-voham-nekaj-zanimivega

Vse te slikce so nastale ko je bila stara že cca. 10 let se mi zdi :)
    The_Wanted
    The_Wanted
    Tiger
    Tiger

Female Starost : 29
    Kraj : Maribor (okolica)
    Število prispevkov : 4929

Objavlja by The_Wanted Čet Nov 01 2012, 18:08

Kak je delavni labradorec lepi. Prav luškan in postava je meni top. ljubezen
    Je pa žalostno, ko vidiš kaj razstave naredijo iz psov oz. lastniki psov, ki jih imajo samo zato, da zmagujejo na razstavah in dobivajo nazive. Ta spodnja dva zgledata res grozno, ne vem kak je to enim lahko lepo oz. "normalno".
    momokika
    momokika
    Mačka
    Mačka

Objavlja by momokika Čet Nov 01 2012, 18:12

Meni so sicer delovne linije bolj všeč od raztavnih ampak raztavne mi niso grde wink . Ampak kar je preveč je pa preveč, ko eni začnejo pri teh raztavnih linijah tako pretiravat, da sploh več ni podoben labradorcu. žaaalosten
    euč.17 Zelo lepo labradorko si mela. ljubezen
    airedalka rebeka10
    airedalka rebeka10
    Pes
    Pes

Kraj : Ilirska Bistrica
    Število prispevkov : 2145

Objavlja by airedalka rebeka10 Čet Nov 01 2012, 18:48

Eni pa pri delavnih pretiravajo da ni podobno labradorcu. wink

Je pa žalostno, ko vidiš kaj razstave naredijo iz psov oz. lastniki psov, ki jih imajo samo zato, da zmagujejo na razstavah in dobivajo nazive. Ta spodnja dva zgledata res grozno, ne vem kak je to enim lahko lepo oz. "normalno".
    Potem smo pa vedno tisti, ki imamo radi razstave ''ta grdi'' in pretiravamo, tisti, ki imajo pa psa, da jim v delavnih tekmovanjih samo zmaguje in nič drugega pa so v redu zakaj?
    momokika
    momokika
    Mačka
    Mačka

Objavlja by momokika Čet Nov 01 2012, 18:51

airedalka rebeka10 je napisal/a:Eni pa pri delavnih pretiravajo da ni podobno labradorcu. wink

Potem smo pa vedno tisti, ki imamo radi razstave ''ta grdi'' in pretiravamo, tisti, ki imajo pa psa, da jim v delavnih tekmovanjih samo zmaguje in nič drugega pa so v redu zakaj?
    Ja no saj to imaš pa tudi prav. wink
    Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Število prispevkov : 5084

Objavlja by Evangelynne Čet Nov 01 2012, 18:51

airedalka rebeka10 je napisal/a:To mene najbolj moti pri teh linijah, da se skoraj ne opazi da je ista pasma, eni pretiravajo v razstavah in pes nima več pravega karakterja in ne more več normalno funkcionirati, ampak zame niso nič boljši tisti, ki pretiravajo v delo in pes na videz skoraj ni več podoben pasmi (kot jo predpisuje standard!). Standard je 1 za vse in bi se ga mogli držati vsi, tako delavni kot razstavni. Pa še nekaj čisto OffTopic : sem brala temo ''najljubše pasje pasme'' ali nekaj podobnega tukaj in jih je veliko pisalo, da jim je najljubši border/aussie, ampak obvezno delavne linije. Ampak kaj ni to ista pasma, ne razumem, kako ti je lahko ena linija pasme najljubša, druga pa tako zanič? Potem pa so delavni psi ki sploh ne morejo normalno funkcionirati (so hiperaktivni..., nekateri seveda, ne vsi), razstavni pa se premikati ne morejo zaradi dlake (nekateri!). bolan Meni se ne zdijo pretiravanja v nobeno smer dobra. Saj tudi Dino ima karakter super in po mnenju nekaterih bi ga lahko normalno parila kot delavno linijo, pa čeprav je na razstavi in telesnem ocenjevanju dobil prav dobro, saj je vendar važen samo karakter. Ampak ga ne bomo parili ker menim, da morajo biti za vzrejo samo tisti najboljši, ki so dobri tako na razstavah ko t tudi v delu (oz. lahko ne razstavljaš in ne tekmuješ, ampak ustrezni pa morajo biti). žvižgač In se strinjam s Hano da bi mogli delati, ampak paziti tudi na izgled (da je v okviru standarda, saj preveč dlake tudi ni v (nekaterih) standardih).

Se totalno strinjam res :)
    Nobeno pretiravanje ni ok, niti tisto delavno. Pa čeprav kolikor berem tu vsi ponavljajo, da gredo samo pri razstavnih linijah v extreme (no, razen parih izjem) - kar meni ni logično. kaj?
    Hana*
    Hana*
    Mačka
    Mačka

Objavlja by Hana* Čet Nov 01 2012, 18:53

Bom še enkrat nalepila, ker sem dala napačen link. Torej, to niso pravi labradorci-> http://www.blackthorn.hu/

Pravi labradorec naj bi izgledal tako, kot je tale, Bonchory Bolo:

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Banchory_Bolo3

vir: http://labradornet.com/famebanchorybolo.html

Tudi prva prilepljena fotka je labradorec field trial linije, kar NISO pravi labradorci amapk po strokovnem mnenju mešanci z labradorci in nekaterimi drugimi lovskimi pasmami, saj pravi labradorec nima takšne konstitucije.
    Je pa tudi razlika med zadnjima fotkama in pravimi labradorci. Spodnja sta obup, tudi zame, preokorna, na prekratkih nogah, zgornji ima samo glavo lepo, spodnji pa ima grozno & definitivno preveč kožne gube.

Pa malo napačno si se izrazila; to nikakor ne delajo vsi lastniki, ali želijo take pse, jaz osebno na nobeni razstavi do slej pri labradorcih nisem opazila kritičnih, ekstremnih primerov. Pravzaprav se današnje čase nekateri vzreditelji trudijo izboljšati stanje takšnih psov kot so npr. razstavni nemci in mislim da je treba to podpirat ne pa jih vrč v isti koš.

Še dva primera meni všečnih labradorcev:

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 DSCN1170

vir: http://www.dee-fair.dk/

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Keira

vir: http://www.labradordirivaombrosa.it/inostricani.htm

Rebeka; vsaj pri borderjih so si linije tako različne, da namiguje na različne pasme in ni isto katere linije si vzameš psa, saj gre za razlike tako viualno kot tudi karakterno.

The_Wanted
    The_Wanted
    Tiger
    Tiger

Female Starost : 29
    Kraj : Maribor (okolica)
    Število prispevkov : 4929

Objavlja by The_Wanted Čet Nov 01 2012, 19:04

airedalka rebeka10 je napisal/a:Eni pa pri delavnih pretiravajo da ni podobno labradorcu. wink

Narobe si me razumela. roll To sem mislila samo one ekstremne primere, pri katerih mora pes več ur stati, da jih postrižejo, napudrajo in ne vem kaj vse še. Ali pa tisti kateri imajo male bokse v katerih je polno psov in ko enega razstavi kar drugega vzame in tako naprej. Meni je čisto kul, če vidiš psa, ki ga samo počešejo in je to to.
    Dam pa ti prav, da tisto z delovno linijo ni prav! wink
    Evangelynne
    Evangelynne
    Moderator
    Moderator

Število prispevkov : 5084

Objavlja by Evangelynne Čet Nov 01 2012, 19:07

Waw Hana! Waaaau Tale je krasen;

Labradorec (Labrador retriever) - Page 9 Keira
    Hana*
    Hana*
    Mačka
    Mačka

Objavlja by Hana* Čet Nov 01 2012, 19:11

The_Wanted je napisal/a:

Narobe si me razumela. roll To sem mislila samo one ekstremne primere, pri katerih mora pes več ur stati, da jih postrižejo, napudrajo in ne vem kaj vse še. Ali pa tisti kateri imajo male bokse v katerih je polno psov in ko enega razstavi kar drugega vzame in tako naprej. Meni je čisto kul, če vidiš psa, ki ga samo počešejo in je to to.
    Dam pa ti prav, da tisto z delovno linijo ni prav! wink

S tem se pa čist strinjam...ok, pes lahko uživa na razstavi, dokler je tam zanj poskrbljeno tako kot se za psa spodobi. Ilvie je šla v ring praktično rjava, ker se je metala v luže ampak sem ji pustila in tudi sodnica je rekla, da ni to nič takega, after all, saj je pes in ne velika plišasta igrača. Po drugi strani pa sem videla v boksih zaprtega zlatega prinašalca, ki so ga vsake pet minut česali, sprejali, negovali, je šel v ring, pa nazaj v boks, pes čisto zdolgočasen in pretresen...
    Meni tudi ful ni fajn na zaprtih, kjer je ogromno gužve in se še sam ne moraš obračat, kaj šele kak bulmastif ali doga. In res FUL mi grejo na jetra lastniki, ki pridejo z ringa žalostni, ker pes ni presegel njihovih pričakovanj in ambicij roll

Sponsored content

Objavlja by Sponsored content

Danes je Sob Nov 23 2024, 04:52