Nekateri labradorci so tut suhi pa ker niso srebrni ne zgledajo k weimaranci, če jim pa spremeniš barvo so pa kr taki kot oni al kaj? In ne, niso čist nč mešani, poglobi se mal v zgodovino sivih labijev pa boš vidla, da je samo prišlo do spremembe gena
Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 17 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 17 gostov :: 1 Bot
Noben
Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Sre Okt 30 2024, 22:11
Latest topics
+50
airedalka rebeka10
Animal_Lover
Hana*
momokika
Lin
euč.17
Majaa.
neja
Neja.
zoe
Anja&Dona
Ingrid*
anna <3
bordercolliefan
Evangelynne
Diana.
Colliny
katiiii
katja100
Lillie
Shelly
Tisa
Nuša.
Katka in Dancer
Eva.
emma
Urška*
Eva
Ivaa_xD
Ani
love dog
*Lanchy*
Tinkarčč.
ema.
teya
Alessa.
Valentina
emcHiii.
Minaaa
Dog lover.<3.
BlackStar
Maja
špela.*
dog_lover*
EucH
CoCo
Špela
Anja
Woody
Katk.
54 posters
Labradorec (Labrador retriever)
Katka in Dancer- Mačka
- Starost : 28
Kraj : Kranj
Število prispevkov : 1176
- Post n°51
Re: Labradorec (Labrador retriever)
Men teli ne zgledajo nič kaj weimaransko : http://www.danceswithdogsretrievers.com/dances-females/index.html (glej Bello), pa http://www.silverlabs.com/gallery.htm
Nekateri labradorci so tut suhi pa ker niso srebrni ne zgledajo k weimaranci, če jim pa spremeniš barvo so pa kr taki kot oni al kaj? In ne, niso čist nč mešani, poglobi se mal v zgodovino sivih labijev pa boš vidla, da je samo prišlo do spremembe gena
Shelly- Pes
- Starost : 26
Kraj : Primorsko-Notranjska
Število prispevkov : 2393
- Post n°52
Ja, Katka in Dancer ima prav.
Saj je tudi prvi rumeni labradorec se skotil v leglu rodovniških črnih labradorcev (Ben of Hyde). Saj tako so rumeni nastali.
Glede debelosti pa: obstajata dve "vrsti" labradorca-lovski in razstavni. Eni so višji, eni bolj čokati, nižji. Razlika je v zgradbi, ampak vseeno je to ena in ista pasma. Poleg tega se razlikuje tudi standard-ameriški ali angleški.
Saj je tudi prvi rumeni labradorec se skotil v leglu rodovniških črnih labradorcev (Ben of Hyde). Saj tako so rumeni nastali.
Glede debelosti pa: obstajata dve "vrsti" labradorca-lovski in razstavni. Eni so višji, eni bolj čokati, nižji. Razlika je v zgradbi, ampak vseeno je to ena in ista pasma. Poleg tega se razlikuje tudi standard-ameriški ali angleški.
ema.- Mačka
Kraj : Novo mesto
Število prispevkov : 1523
- Post n°53
Verjetno sem edina, kateri ta barva ni všeč. Men zgleda tako ''nenaravno'' na labradorcih.
Men tiste 3 ''osnovne'' barve še najbolj pašejo na labijih. (:
Tisa- Pes
- Starost : 37
Kraj : Ljubljana
Število prispevkov : 2119
- Post n°54
Se podpišem pod tole.ema. je napisal/a:Verjetno sem edina, kateri ta barva ni všeč. Men zgleda tako ''nenaravno'' na labradorcih.
Shelly- Pes
- Post n°55
ema. je napisal/a:Verjetno sem edina, kateri ta barva ni všeč. Men zgleda tako ''nenaravno'' na labradorcih.
Nisi edina
Tudi meni ta barva sploh ne pade v oči.
Če jih gledaš na veeliko razdaljo so res videti kot weimiji, ko se jim pa približaš pa vidiš, da ti pasmi sploh niso podobni.
Lillie- Pikapolonica
- Število prispevkov : 295
- Post n°56
OMG, kako so lepi! Si že želim takšnega psa!
katja100- Sinička
- Starost : 25
Število prispevkov : 833
- Post n°57
Meni siva ni tako lepa
katiiii- Mačka
Kraj : 100% Štajerka ;P
Število prispevkov : 879
- Post n°58
Sivo srebrni *-* Samo labija pa še vedno nebi imela ...
Ani- Pes
- Število prispevkov : 2044
- Post n°59
Ma meni so sivi preveč nenormalni , mislim to ni labi in pika .
Shelly- Pes
- Post n°60
Ja, ljudje so se najbrž tudi na čokoladne in rumene težko navadili...
Katiiii: zakaj pa ne? Nočem biti preveč firbčna ampak me zanima zakaj jih ljudje zadnje čase nočejo. Pri večini so najbrž problem bolezni?
Aja, pa še ena misel: [i]It's hard not to love the lab.
Katiiii: zakaj pa ne? Nočem biti preveč firbčna ampak me zanima zakaj jih ljudje zadnje čase nočejo. Pri večini so najbrž problem bolezni?
Aja, pa še ena misel: [i]It's hard not to love the lab.
Colliny- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2106
- Post n°61
Jah glej, eni s(m)o nori na ovčarske pasme, drugim ne ustreza "funkcionalnost" pasme (ne morš ga za agi met, frizbi met), tretji pa preprosto želijo kaj druga, ker jim bolj ustreza tako karakter kot videz in način življenja. Bolezni pa so tudi en pomemben faktor, čeprav se jim lahko izogbneš z nakup dobrega rodovniškega psa.
Shelly- Pes
- Post n°62
Ja, samo zanimalo me je, zakaj.
Npr. jaz ne bi imela baseta, ker ne more plavat-moji psi morajo nujno plavat.
Se pa jih da imet tudi za agility ipd.
Npr. jaz ne bi imela baseta, ker ne more plavat-moji psi morajo nujno plavat.
Se pa jih da imet tudi za agility ipd.
Colliny- Moderator
- Kraj : Maribor
Število prispevkov : 2106
- Post n°63
Koliko labijev si na agi tekmah že vidla?
Tudi afganca se da met za agi, ampak vpašanje pa je s kakšnim trudom (pri njih sicer iz drugega razloga).
Tudi afganca se da met za agi, ampak vpašanje pa je s kakšnim trudom (pri njih sicer iz drugega razloga).
Shelly- Pes
- Post n°64
Ja, na velikih tekmah ne.
Ampak pri nas jih je veliko.
Sej labradorci so ravno zato popularni, ker se jih uporablja za skoraj vse.
Za spremljevalce, reševalne, službene, terapevtske pse itd.
Ampak pri nas jih je veliko.
Sej labradorci so ravno zato popularni, ker se jih uporablja za skoraj vse.
Za spremljevalce, reševalne, službene, terapevtske pse itd.
Shelly- Pes
- Post n°65
[quote="Katk."]LABRADOREC
[ Ker so delovnega značaja potrebujejo predvsem delovni izpit.
Ni nujno.
Obvezni testi za vzrejo:[/b] Pri vzrejnemu pregledu je na srečo obvezno slikanje kolčne in komolčne displazije. Rentgenske slike so veljavne, če so slikane pri psih, ki so bili pri slikanju stari najmanj 12 mesecev. Seveda pa lahko vzrejni pregled opravljajo le labradorci, ki so stari najmanj 15 mesecev. Vsekakor se jih ocenjuje tako telesno, kot tudi značajsko, zato moramo biti pozorni, da se naši labradorji vedejo tipično - radovedno, neustrašno, neagresivno, živahno in prijazno. Telo mora biti mišičasto skladno oblikovano. Brez mlahave kože na obrazu in vratu, s trdnim, širokim repom, trdo krovno dlako, pravilne hrbtne linije, pravilni koti telesa, itd..Vsako odstopanje, tako v značajskih kot tudi v videznih napakah je šteto kot napaka. Dopuščena je tudi bela lisa na prsih, zaradi katere pade cena ampak po značaju je še vedno iz zlata.
Za vzrejo naj bi naredili tudi kakšen delovni izpit, ali pa hodili na razstave-kot pri vseh pasmah, ampak ni nujno.
Za genetske bolezni-HD in ED je obezno, pri čemer so psi ki imajo HD pod C, se pravi D ali E, izljučeni iz vzreje.
Vsako leto je obezen klinični pregled oči.
Druge bolezni:
EIC-exercise induced collapse
PRA-progresive retinal atrophy
RD/OSD ipd.
So ena najbolj vsestranskih pasem na svetu in se jih da uporabljati za skoraj VSE.
BARVE:
čokoladna(ki se deduje recesivno)
črna
rumena
Ni zaželjeno, da čokkoladna prenaša rumeni gen oz. rumena čokoladnega.
Če se še kaj spomnem bom dodala.
[ Ker so delovnega značaja potrebujejo predvsem delovni izpit.
Ni nujno.
Obvezni testi za vzrejo:[/b] Pri vzrejnemu pregledu je na srečo obvezno slikanje kolčne in komolčne displazije. Rentgenske slike so veljavne, če so slikane pri psih, ki so bili pri slikanju stari najmanj 12 mesecev. Seveda pa lahko vzrejni pregled opravljajo le labradorci, ki so stari najmanj 15 mesecev. Vsekakor se jih ocenjuje tako telesno, kot tudi značajsko, zato moramo biti pozorni, da se naši labradorji vedejo tipično - radovedno, neustrašno, neagresivno, živahno in prijazno. Telo mora biti mišičasto skladno oblikovano. Brez mlahave kože na obrazu in vratu, s trdnim, širokim repom, trdo krovno dlako, pravilne hrbtne linije, pravilni koti telesa, itd..Vsako odstopanje, tako v značajskih kot tudi v videznih napakah je šteto kot napaka. Dopuščena je tudi bela lisa na prsih, zaradi katere pade cena ampak po značaju je še vedno iz zlata.
Za vzrejo naj bi naredili tudi kakšen delovni izpit, ali pa hodili na razstave-kot pri vseh pasmah, ampak ni nujno.
Za genetske bolezni-HD in ED je obezno, pri čemer so psi ki imajo HD pod C, se pravi D ali E, izljučeni iz vzreje.
Vsako leto je obezen klinični pregled oči.
Druge bolezni:
EIC-exercise induced collapse
PRA-progresive retinal atrophy
RD/OSD ipd.
So ena najbolj vsestranskih pasem na svetu in se jih da uporabljati za skoraj VSE.
BARVE:
čokoladna(ki se deduje recesivno)
črna
rumena
Ni zaželjeno, da čokkoladna prenaša rumeni gen oz. rumena čokoladnega.
Če se še kaj spomnem bom dodala.
Ani- Pes
- Post n°66
Jaz sem hotela rjavega, ful sem se v njega zaljublja. Zakaj jaz ne, so mi predebeli , resnica... Meni osebno.. Zakaj pa ja, če bi ga... Presrčkani, kužeki, še posebej rjavi .
Mislim, pa da je razlogov veliko, od močnega lovskega nagona, do velikosti...
A ti imaš rjavega?
A ti imaš rjavega?
katja100- Sinička
- Starost : 25
Število prispevkov : 833
- Post n°67
Meni je rjava najlepša barva
Shelly- Pes
- Post n°68
Ani je napisal/a:Jaz sem hotela rjavega, ful sem se v njega zaljublja. Zakaj jaz ne, so mi predebeli , resnica... Meni osebno.. Zakaj pa ja, če bi ga... Presrčkani, kužeki, še posebej rjavi .
A ti imaš rjavega?
Jaz nimam.
Debeli??????
Sem omenila,d a obstajajo dve liniji.
Rastavna je bolj nizka in čokata-"debela", lovska pa vitka z daljšimi nogami.-"glista".
Tukaj je ena vitka, čokoladka:
čokolabi
Ani- Pes
- Post n°69
OT, jaz sem ti povedala moje mnenje .
Ani- Pes
- Post n°70
In pa so mi naj psi z dolgo dlako .
Shelly- Pes
- Post n°71
Ja, saj se ne jezim. Sej veliko ljudi misli, da so debeli, ampak razlika je v liniji. Imajo pa tudi težave s prenažiranje, zato je kakšen tu pa tam "debeluhar" .
Ani- Pes
- Post n°72
Ja. Jaz se ne spoznam . In pa so ja eni požeruhi, čeprav imam doma ZPja, ki je tudi požeruh , tako da bi mi bilo isto imet enga labija, haha! Ne, ne, moje odločitve nebi nikoli spremenila .
Shelly- Pes
- Post n°73
Ja, vsak eno pasmo :).
Jaz pa napr. ne bi imela ZP-ja.
Tudi nege je veliko več pri ZP-jih, pa tudi samo v eni barvi-ampak več odtenkih-so.
Pa tudi karakteristično napaku se pri Zp-ju lažje najde in zadnja leta je na žalost to vedno bolj pogosto.
Jaz pa napr. ne bi imela ZP-ja.
Tudi nege je veliko več pri ZP-jih, pa tudi samo v eni barvi-ampak več odtenkih-so.
Pa tudi karakteristično napaku se pri Zp-ju lažje najde in zadnja leta je na žalost to vedno bolj pogosto.
Shelly- Pes
- Post n°74
Aja, pa še ena dobra novica, da se je zadnja leta našlo veliko dobrih vzrediteljev (nekaj v Evropi ), ki vzrejajo izredne pse, ki veliko časa živijo in so brez genetskih napak.
V Sloveniji je od tisočih takih le.....2 kaj pa vem , všeč so mi pa v Avstriji.
Me pa zelo jezi, da eni mislijo, da ne bojo meli labija, ker so preveč bolni.
Tudi dobri vzreditelji obstajajo in še pri najbolj zdravi pasmi se najdejo slabi in bolni psi.
Ampak hvala bogu ostajajo na svojem prvem mestu in ga nikoli ne bojo zgubili.
Iztrebili pa jih "slabi" rejci tudi ne bodo, ker obstaja na milijone ljudi, ki jim je nekaj do tega da dobro delajo za pasmo.
V Sloveniji je od tisočih takih le.....2 kaj pa vem , všeč so mi pa v Avstriji.
Me pa zelo jezi, da eni mislijo, da ne bojo meli labija, ker so preveč bolni.
Tudi dobri vzreditelji obstajajo in še pri najbolj zdravi pasmi se najdejo slabi in bolni psi.
Ampak hvala bogu ostajajo na svojem prvem mestu in ga nikoli ne bojo zgubili.
Iztrebili pa jih "slabi" rejci tudi ne bodo, ker obstaja na milijone ljudi, ki jim je nekaj do tega da dobro delajo za pasmo.
Diana.- Mačka
- Kraj : Nova Gorica
Število prispevkov : 1232
- Post n°75
Jst pri labradorcih ful 'zberčna' in mi je res mal kakšen ušeč. Mora met tako ful elegantno postauco. (:
http://www.meadowdale.co.uk/ (our dogs --> labradors --> Della) Ona mi je recimo fuul ušeč. ;*
http://www.meadowdale.co.uk/ (our dogs --> labradors --> Della) Ona mi je recimo fuul ušeč. ;*
Sre Avg 16 2017, 14:08 by ...Ira <3...
» Ameriški akita
Sob Jul 16 2016, 14:42 by bella*
» Bradati Škotski Ovčar [Bearded Collie]
Tor Jun 14 2016, 21:24 by Ginsy
» Leglo Angleških koker španjelov
Čet Jun 09 2016, 11:04 by ...Ira <3...
» Kužki iščejo dom
Sob Apr 09 2016, 18:15 by Niki_zajček
» Vprašanja
Čet Mar 10 2016, 15:32 by Kmet že nekaj let
» Valižanski ovčar, Corgi